Shorttrack 2016/2017

Discussie in 'Shorttrack' gestart door EenBrabander, 28 sep 2016.

 1. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Even in de marge:
  Hanne Desmet met haar vierde plaats op de 1500m zorgt voor de beste Belgische prestatie ooit van een shorttrackster op de WB.
  Onze mannelijke relayploeg staat nu 12de in de WB-stand, iemand een idee hoeveel er mee doen aan het WK en op basis van wat?
  Jeronimo1 en fransvanbakel vinden dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  Jeronimo1 en ZeeKoei vinden dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik zat net nog even naar de uitslagen in Minsk te kijken en is het dan niet heel onwaarschijnlijk dat Ter Mors bij de beste vier zit? Schulting is natuurlijk 100℅ zeker, maar ook Rianne de Vries, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof zijn toch alle 3 in een prima vorm, waarbij De Vries en Van Kerkhof gewoon medailles pakten in Minsk. Hoe spijtig ook voor Ter Mors, maar volgens mij is ze aan alle kanten voorbij gereden.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 5. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Een relay selectie bestaat op een WK uit 5 dames, waarvan er 4 zullen starten in de halve finale en wederom 4 tijdens de finale. Schulting, de Vries, van Kerkhof zijn wel de zekerheidjes. Voor de 4e plek gaat het tussen van Ruijven en ter Mors. Daar kun je eigenlijk pas wat zinnigs over zeggen wanneer je er zo dicht bovenop zit dat je trainingstijden en dergelijke kent.

  Dat ter Mors niet superfit is dit seizoen spreekt niet in haar voordeel. Toch merk ik dat de persoon ter Mors niet bij iedereen even geliefd is, zowel de opmerking van @Hakkie2 "volgens mij is ze aan alle kanten voorbij gereden" als opmerkingen op het langebaan forum zijn m.i. wat negatief.

  Blijf je bij de feiten dan heb je de volgende gegevens:

  - Ter Mors maakt tijdens wedstrijden geen deel meer uit van het ingespeelde team. Trainingen nog wel.
  - Ter Mors kwakkelt dit seizoen met haar fitheid
  + Is nog steeds een topper en heeft dit seizoen 11e snelste tijd van de wereld staan op de 500m. Alleen van Kerkhof is sneller. Zie onder.
  + Ter Mors heeft tijdens de relay minder last van haar fysiek en hoeft zelf de inhaalactie niet te maken
  ~ Geen idee hoe de trainingstijden momenteel zijn tov haar ploeggenoten

  Snelste 500m dit seizoen (geen onderscheid hoogland/laagland)
  42.648 Y.van Kerkhof - Salt Lake City (5e snelste van het seizoen)
  42.953 J. ter Mors - Calgary (11e)
  43.375 L. van Ruijven - Calgary (20e)
  43.491 R.de Vries - Dresden (23e) - wel op hooglandbanen gereden
  43.946 S.Schulting - Torino (42e) - niet op hooglandbanen gereden
  -----
  44.827 G.Lancee - Innsbruck (76)
  45.061 A.Aardoom - Innsbruck (88)

  Of ze moet starten? Geen idee, zoals eerder gezegd ik weet niet hoe de trainingen gaan. Daarnaast zijn de andere dames sterker geworden en is het zeker geen vanzelfsprekendheid dat ze gaat schaatsen in Ahoy. Maar op basis van de resutaten van dit seizoen is ze zeker op haar plek in de top 5 en is deelname niet onrealistisch en wellicht wel noodzakelijk om Zuid-Korea te verslaan.
  Laatst bewerkt: 20 feb 2017
  Tsuki vindt dit leuk.
 6. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Nog een opmerking om een en ander in perspectief te plaatsen. Ja, de dames presteren beter dan ooit! Wel goed om te weten dat er wel wat toppers ontbraken in Minsk. Christie en hongaarse dames waren aan het trainen voor het WK. China en Zuid-Korea b-team ivm Asian Games.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Jeronimo1: De opmerking dat ze aan alle kanten voorbij is gereden was niet negatief tegen haar bedoeld. Ik bedoel gewoon dat er 4 dames zijn die veel meer recht hebben op een plekje, volgens mij. En dan is ze dus voorbij gereden: ze hoort niet meer bij de beste 4 Nederlandse shorttracksters van het moment. En daarmee bedoelde ik vooral de groei van de anderen, alle 4 kunnen ze zomaar medailles pakken op het WK als het een klein beetje mee zit.

  Uit de selectiecriteria haalde ik dat er maar 4 dames in het team zitten. Als dat niet klopt kan ze inderdaad nummer 5 zijn.
 8. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  van 11-18 februari waren de EYOF (European Youth Olympic Festival) in het turkse Erzurum. Helaas geen langebaan op de agenda.

  Twee medailles voor Nederland. Op de 500m zilver voor Georgie Dalrymple en brons bij de mixed relay.

  Met een aantal niet traditionele shorttracklanden op de medaillespiegel.

  1. Rusland 3| 3|1
  2. Polen 1|1|1
  3. Luxemburg 1|1|0
  4. Frankrijk 1|0|1
  5. Litouwen 1|0|0
  6. Nederland 0|1|1
  7. Turkije 0|1|0
  8. Italie 0|0|3
 9. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ok duidelijk! Nee bij een World Cup mag een team uit 6 schaatsers bestaan, bij een WK 5. Gelukkig met het oog op blessures/ziekte etc.

  Nederland is bijna heel het seizoen op het podium en heeft 1x gewonnen maar Korea nog niet rechtstreeks verslagen in een finale. Ze gaan voor goud en het moet dus sneller, beter.... mijn aanname is dat ter Mors nog steeds bij de 4 snelste schaatsters zit. Maar dus puur een aanname!
  Daarnaast is er best wel een groot verschil tussen individueel en relay.

  Ach we zullen het wel zien. Nog een paar weken geduld en dan kunnen we genieten in Ahoy ;-)
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Zeker, ik zit er zaterdagavond!
  ZeeKoei en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Leuk! Ik zaterdag en zondag!
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De genoemde 5 bij de dames inderdaad in de selectie, Ter Mors en Van Ruijven alleen op de relay. Logische selectie wat mij betreft.

  Bij de mannen naast Knegt ook Nederlands kampioen Hoogerwerf en Breeuwsma, op de relay aangevuld met De Laat en Visser.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  zondag hier, leve de relay ;)

  Btw, algemeen vraagje...
  Hoe geef ik iemand die nog nooit in haar leven shorttrack gezien heeft, niemand kent ,maar wel mee naar het WK gaat, het best een intro?
  Zijn er van de NOS goede reportages te vinden, bv ten tijde van het ek dordrecht? Of voorbeschouwingen?
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Hier heb je in elk geval een soort voorbeschouwing met de 7 belangrijkste vrouwen, om wat namen te leren kennen.

  En hier het uitlegfilmpje wat ik mijn vrouw heb laten zien. NOS heeft sowieso nog veel oude filmpjes staan.
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2017
  fransvanbakel en ZeeKoei vinden dit leuk.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  helaas net te laat de tv aangezet voor de winst van Sjinkie. Ik begon met het feest ná de finish... Wel mooie relays gezien daarna.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik ben er dus bij geweest, geweldige sfeer en de sport is erg goed te volgen in het stadion.

  Knegt was geweldig, vooral op de 500m natuurlijk. Schulting had lastige lotingen, maar was op de 500m ook gewoon niet snel genoeg. Ze werd ingehaald op een recht stuk en moest vervolgens een gaatje laten. Lees net dat ze last van zenuwen had.
  De relays waren spectaculair. Bij de dames bleek Ter Mors als ze op kop lag inderdaad geweldig, dan kon niemand haar volgen. En mooi dat daar Korea is uitgeschakeld. Bij de heren ging het ook prima, al was Visser volgens mij wel een zwakkere schakel, die werd steeds gepasseerd.
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Zondag gaan kijken, is me goed meegevallen. Paar geweldige inhaalacties gezien, en prachtig om tegen die snelheid live een relay te zien trouwens.
  Wel tikkie vervelend dat je na een race soms minuten moet wachten om te weten wie nu eigenlijk gewonnen heeft (omwille van de jury en haar DQ's), maar dat hoort er natuurlijk bij.
  Qua sfeer: ik hou wel van de muziek en de lichtshow, passen wel bij de energie die de sport uitstraalt. De muziek is in tegenstelling tot langebaan ook voor iedereen hetzelfde aangezien het geen tijdrit maar een race tegen elkaar is, leuk! (omwille van het tijdrit-aspect kan ik het bv in thialf tijdens de ritten maar matig appreciëren, tenzij de rijders vrije muziekkeuze hebben)
  Wat wel tegenviel was de beleving van het publiek, iedereen wel recht op de banken de laatste rondes van de herenrelay, maar verder vond ik het eerder mak. Ja de speaker deed erg zijn best, maar moest soms smeken om applausje, kwam nogal artificieel over allemaal. Zal wel beteren als het brede publiek de schaatsers beter leert kennen (lees: meer op tv).

  Mooi dat iedereen ook rechtstond voor alle volksliederen, en naar zo'n (weliswaar ingetogen) Wilhelmus kan je als Belg alleen maar met open mond kijken.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina