Shorttrack 2021-2022

Discussie in 'Shorttrack' gestart door proeme, 30 okt 2021.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, maar die tickets liggen uiteindelijk niet bij een matrix en dan naar de bondscoach en dan naar de Selectie Commissie Short Track. In het Nederlands shorttrack hebben een benevolente dictator. Een soort Hein, maar zonder stoot- en projectielwapen.
 2. Palko

  Palko Active Member

 3. borisz

  borisz New Member

  Gaat om wie er als vijfde mee mag naar de Spelen. Verder is iedereen er en een NK is altijd wel een grappig toernooi. Mensen tegen wie je altijd traint moet je nu tegen rijden om het eggie.

  Het is live via Schaatsen.nl. NOS zal het denk ik doen met de samenvatting.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Schulting niet. Liesblessure (niet ernstig, maar ze gaan geen risico nemen)
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat maakt het alleen maar spannender eigenlijk. Velzeboer en Poutsma favorieten voor goud? Van Kerkhof, Dalrymple en De Vries voor het podium?
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Selma Poutsma wint de 1000 meter dames voor Xandra Velzeboer en Yara van Kerkhof. Geen verrassingen hier, deze vrouwen zijn gewoon een stuk beter dan de subtoppers.

  Bram Steenaart wint de 1000 meter heren, hier kunnen we wel van een verrassing spreken, andere medailles voor de nummers 1 en 2 van het allroundklassement vorig jaar Dylan Hoogerwerf en Jens van 't Wout. Bij de mannen toch meer mannen die qua kwaliteit weinig voor elkaar onderdoen. Sjinkie Knegt liep in de halve finale tegen Sven Roes en daarmee tegen een penalty aan.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Selma Poutsma wint ook de 500 en 1500 meter en wordt daarmee afgetekend kampioene. Xandra Velzeboer weet nog net Georgie Dalrymple van zich af te houden, waarmee we een vrij jong allroundpodium hebben. De veel meer ervaren Yara van Kerkhof en Rianne de Vries moeten met de vierde en vijfde plek genoegen nemen.

  Bij de mannen wint Dylan Hoogerwerf de 500 meter, en met eveneens podiumplaatsen op de 1000 en 1500 ook voor de derde keer na 2017 en 2021 het eindklassement. Jens van 't Wout (3e, 5e, 2e) wordt net als vorig jaar tweede allround en 1000-meter-winnaar Bram Steenaart wordt schijnbaar uit het niets derde in het eindklassement. De 1500 meter wordt nog gewonnen door Itzhak de Laat, maar die komt niet verder dan vierde in het allroundklassement. Oudgedienden Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt drie keer niet in de buurt van de medailles. Ook mannen als Jasper Brunsmann, Sven Roes en Friso Emons die in het verleden nog wel eens verrast hebben met een NK-allround-medaille lukt dat deze keer niet.
 8. Palko

  Palko Active Member

  Poutsma met overmacht naar de titel! Echt wel heel sterk.

  Misschien nog leuk om bij de mannen ook nog de jonkies Boer en Kingma te benoemen die 5 en 6 worden en best leuk reden.
  Je kunt overigens de wedstrijden nog terugkijken via schaatsen.nl/live
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het WK shorttrack in Canada is zoals jullie vast wel gelezen hebben uitgesteld naar het weekend van 8-10 april.

  Intussen was er nog wel een WK shorttrack junioren in Polen (5 van de 24 medailles (waarvan 1 goud) voor Nederland) en een Europees Olympisch Festival shorttrack junioren in Finland (5 van de 21 medailles (waarvan 4 goud) voor Nederland). Zoë Deltrap, onthoudt die naam!

  Jammer dat het langebaanschaatsen al sinds 2001 niet meer op het programma staat van het Europees Olympisch Festival. Toen in 2001 was het net als nu in Vuokatti, maar toen was er dus nog wel langebaanschaatsen met o.a. Maren Haugli, Mari Hemmer, Mariska Huisman, Konrad Niedźwiedzki en Remco olde Heuvel als medaillewinnaars.
  Duif vindt dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Wat zuur. Het WK is uitgesteld. Terwijl alle langebaners al lang en breed in de zon liggen zijn de shorttrackers bij gebrek aan ijs in NL naar Canada. Test de halve selectie positief op COVID enkele dagen voor het WK.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Schulting ook positief nu, echt balen
 12. ReneW

  ReneW Active Member

  Ontzettend balen idd.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dít is wel sneu allemaal. Ondanks het beperkte aantal mensen per vierkante kilometer heeft Canada best veel besmettingen. In ieder geval onder sporters. Het Canadese OKT ging ook al niet door. Van een bubbel is blijkbaar geen sprake geweest. Verplaatsing van dit WK heeft nu geen enkel nut gehad. Logischer was nog geweest als de ISU het WK niet qua datum, maar wel qua locatie had verplaatst.
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Hopelijk heeft ze niet te veel last van de besmetting, je weet soms echt niet waar je het oploopt...

  Toch is het een leuk vooruitzicht dat we nog twee avondjes shorttrack voor de boeg hebben.
  Moeten we nu dan juichen voor Hanne Desmet?
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Rianne, Xandra en Yara! (En Selma is intussen weer terug voor de relay.)
  Itzhak! Sjinkie! Hebben we nog een derde startplek bij de mannen!?
  VictorP vindt dit leuk.
 16. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  nee, bij de mannen 2 startplekken.

  Geen Schulting, China en Fontana en prosfirnova. Wel een sterk Korea met Choi die voor haar vierde titel gaat, een sterk Canada waarbij Boutin kan stralen voor thuispubliek. Ook Velzeboer, Desmet, Maliszewska of Biny kunnen voor de medailles gaan.

  Bij de mannen geen Elistratov, geen Chinezen, geen Sandor Shaolin Liu, geen Hwang. Maar wel Shaoan Liu, Kwak, Dion, Sighel en de Laat. Maar ik heb een gevoel dat Knegt hele hoge ogen gaat gooien.

  Hopelijk geen Corona besmettingen meer. De topfavorieten zijn Choi en Liu

  Daarnaast het laatste toernooi van Hamelin (alleen relay).
  G1ant en leenstrafan vinden dit leuk.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ze zeggen dat ze klachten heeft en dat ze daarom ook een test hebben gedaan. Maar waarschijnlijk niks ernstigs.
 18. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Xandra Velzeboer goud op de 500m :):)
  Camila, Duif, ZeeKoei en 2 anderen vinden dit leuk.
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Hanne Desmet mist toch dat tikkeltje extra na haar ziekte, broer Stijn doet het wel uitstekend met brons op de 1500 en 500. Zit morgen in een pittige kwartfinale op de 1000 in reeks met Liu en Sjinkie.
  Laatst bewerkt: 10 apr 2022
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Die pretoogjes van Knegt als het over de Nederlandse tactiek op de relay gaat.:):D:)
  Jeronimo1 en G1ant vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina