Techniek Stolz

Discussie in 'Techniek & training' gestart door ReneW, 21 mrt 2024.

 1. ReneW

  ReneW Active Member

  Bijgevoegd een leuke analyse over de techniek van Stolz. Na vd Poel is hij ook weer een schaatser die onverslaanbaar lijkt op zijn afstanden. Net als vd Poel heeft hij een techniek die volgens de "Nederlandse schaatswetten" niet kan werken. Ze hanteren minder kleine hoeken. Wat Stolz zet bij het plaatsen zijn schaats minder rechtdoor dan anderen. (Misschien vd Poel ook wel)
  Zijn voor de aanpak ook meer onderbouwde uitleggen en/of filmpjes te vinden?

  https://www.schaatsen.nl/nieuws/202...nFc-iuQJONVaLIwAEr-iYPLKnOZJr6H7KAJXm6lO_3exA
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. MJK

  MJK New Member

  Leuk filmpje inderdaad. Ik merk wel even op dat dit verhaal over het minder diep zitten van Stoltz van dezelfde meneer is die het verhaaltje over van der Poel schreef. Maar goed hij (Bennie Douwes) heeft vast een punt met dat iedereen zijn eigen motorische voorkeuren heeft.

  Vincent van Wersch heeft in zijn lessen op YouTube een speciaal filmpje gemaakt met de titel “Diep zitten is onzin!?!

  Vincent heeft het over “aanvoelen wat het beste werkt” en over “fysieke beperkingen”

  Het YouTube kanaal van speedskating deconstructed heeft ook analyses van Stoltz en van der Poel. Daarin wordt ook geconcludeerd dat ze beide on-orthodox schaatsen, maar volgens de host hebben ze beide wel een 90 graden kniehoek een kort moment net voor de afzet.

  Om plezier te hebben in schaatsen is diep zitten in iedergeval niet heel belangrijk. Ook blijft het zo dat hoe meer rondjes je wilt rijden hoe minder diep je moet zitten.
  ReneW en fransvanbakel vinden dit leuk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  In Nederland hadden we met Falko Zandstra ook een schaatser die niet met diepe kniehoeken reed, bijna geen zijwaartse afzet had en toch ontzettend hard reed.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina