Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Op zich geen slecht plan. Die MS plek ligt open, zelfs met Bergsma heb je nog een 2e plek die volledig open ligt, maar Bergsma gaat normaal gesproken niet nog weer 4 jaar door.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Bergsma is over vier jaar jonger dan Stroetinga toen hij stopte, dus je weet maar nooit.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Haha das waar, maar ik zie Jorrit niet een Stroetje doen.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Kan, daar moet je gewoon op voorsorteren. Zolang hij blijft rijden moeten ze ervan genieten en zijn kwaliteiten blijven gebruiken, maar men moet er niet vanuit gaan dat hij de komende 4 jaar volledig naar de Spelen toewerkt. Hij kan een jaar voor de Spelen denken: "ik ben 39 - ik stop". Op de korte termijn kunnen Evert en Bart prima met Bergsma rijden (en er is meer MS talent), qua type rijders vult dat elkaar ook aan, maar men moet bovenal naar de toekomst kijken.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Daarmee dropt hij wel een bommetje.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zou me niet verbazen als Bergsma stopt met langebaan schaatsen en nog 1 of 2 jaar alleen maar marathons gaat rijden in de hoop dat Hij toch nog een keer komt.
 7. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ik vind het wel slim eigenlijk. Gelet op de OS hoe teamonderdelen (MS & TP) daar standaard voor 'de leuk' worden meegenomen is er nu een merkenteam dat zegt "Wij gaan dit anders doen".
  En natuurlijk is er dan een BC waar je rekening mee moet houden, maar hopelijk gaat de huidige BC zich nu eindelijk eens keihard achter zijn oren krabben.
  chicagodude en Lorca vinden dit leuk.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik vind het positief en een mooi initiatief (als er meer ploegen dan Zaanlander hier serieus werk van maken is dat alleen maar goed), maar ik denk hier vooral aan de rijders. Bart zou niet de eerste zijn die alles op alles wil zetten voor de MS en toch de deksel op z'n neus krijgt.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zeker een leuk initiatief, en wie weet kunnen ze er ook direct een TP ploeg van maken, slaan ze twee vliegen in één klap.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is ook lastig om zo iemand naar de OS te sturen gezien hoe weinig plekken we hebben. Een Stroetinga in topvorm naast een Bergsma die ook de 10k kan winnen kan prima, maar als Bergsma er over 4 jaar niet meer bij is en onze twee beste massastartrijders van de categorie Stroetinga en Simon Schouten zijn wordt het lastig. Ga je echt twee plekken opofferen voor een lang niet zekere kans op een medaille? Als je ook nog eens de ploegenachtervolging erbij wilt doen dat is dat al helemaal lastig. Dan ben je al vijf plekken kwijt aan schaatsers die voornamelijk lange afstanden rijden en houd je er nog maar 4 over voor de 500/1000 en een beetje de 1500 (ligt eraan hoe goed de TP rijders op de 1500 zijn).

  Het is voor Nederland gewoon onmogelijk om bij de mannen op elke afstand de sterkste ploeg neer te zetten en er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Bij de vrouwen heb je door de 3 kilometer meer 1500/3000 meter specialisten die ook de TP goed aankunnen en is de TP korter zodat zelfs 1000/1500 meter rijders hem kunnen rijden. De vraag is: Hoeveel waarde hechten we aan de massastart en de ploegenachtervolging ten opzichte van de individuele afstanden?
  Duif vindt dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat is voor een deel ook waar ik op doel. Het risico voor Bart Hoolwerf ligt erin dat zelfs als zijn plan werkt en hij een goede specialist wordt op de MS, dat hij vervolgens aan het einde van de rit na 4 jaar bedankt wordt voor de inzet, maar ''we maken als Selectiecommissie andere keuzes voor de Spelen; je zit er niet bij''. Hij zou niet de eerste zijn die de deksel op zijn neus krijgt - je blijft afhankelijk van een aanwijsplek - en dat is het risico dat je loopt als pure TP- of MS-specialist. Ik hoop dat de kruisbestuiving bij Reggeborgh ook tot gevolg heeft dat hij zich stevig verbeterd op de langebaan (zij het 5km of TP), dat blijft toch de zekerste weg naar Rome. Of naar Cortina d'Ampezzo.
  Danielle vindt dit leuk.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het lastige is ook dat we drie jaar lang bij het WK afstanden iedereen kunnen sturen om maar de zo sterkst mogelijk opstelling te krijgen, om vervolgens bij de Spelen veel mensen thuis moeten laten. In een land als Nederland (maar ook Japan) kun je dan drie jaar lang pure specialisten op de nieuwe onderdelen laten uitkomen en daar echt een goed project van maken, om vervolgens op de OS iemand thuis te moeten laten.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In de Telegraaf vanochtend:

  Je hebt voor de Spelen al voor twee seizoenen bijgetekend bij Team Zaanlander. Maar met die drie gouden medailles ben je misschien veel meer waard. Had je niet moeten wachten?

  Ze schudt haar hoofd: „Nee, vind ik niet. Bij ons in de ploeg draait het niet om geld. Het draait bij ons om hard schaatsen, om het programma, om de teamgenoten en om de coaches. Dit is de beste plek voor mij en ik zou na zo’n seizoen zeker niet naar een andere ploeg gaan. Een andere ploeg die veel meer geld kan bieden, interesseert me niet. Het is wel zo dat er aardige dingen op je pad komen als je hard schaatst, dat hangt met elkaar samen. Dat merk ik nu al met aanvragen en persoonlijke sponsors.”

  https://www.telegraaf.nl/sport/1991...g-irene-schouten-heeft-geen-tijd-te-verliezen
  alexander79 vindt dit leuk.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Irene is dus iemand die schaatst omdat ze schaatsen mooi vindt en die dat veel belangrijker vindt dan geld. Mooi vind ik dat. Ik gun haar wel een extraatje in de vorm van privé sponsoren zodat ze er toch nog iets aan overhoudt.
  strawbale, mi, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Een lijstje van schaatsers die na dit seizoen maken is niet heel moeilijk. Kramer, Van der Poel*, Mulder, Wüst, Kodaira, Van Beek, Ter Mors, enz.

  Een stuk lastiger zijn de schaatsers van wie we het niet weten. Zou Bowe nog doorgaan? Miho en Nana Takagi? Pedersen? Seung-hoon Lee? Bloemen? Belchos? Weidemann? ...
 17. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ja dat snap ik ook. Ik doelde dan ook op een topic waar je dus nieuw inkomende berichten in kan plaatsen, zodat dat soort vragen langzaam maar zeker kan worden beantwoord.

  Is het al officieel dat Kodaira stopt bijvoorbeeld? Heb ik nog geen artikel over gezien.

  Voorlopig is het op een paar uitgerangeerde Nederlanders en Wüst na nog vrij stil voor wat betreft daadwerkelijk bevestigde carriere-eindes volgens mij.
 18. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Olga Fatkulina heeft eerder op social media aangegeven na de Winterspelen voor het moederschap te willen gaan.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Pedersen zegt vandaag op insta dat hij erg uitkijkt naar volgend seizoen.
  sysya, De Keizer en strawbale vinden dit leuk.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  En Ronald Mulder zet een punt achter zijn schaatscarrière.

Deel Deze Pagina