Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wesly Dijs en Janno Botman verlengen met twee jaar bij Reggeborgh. Liggen daarmee vast tot het voorjaar van 2024. Dijs geeft daarbij aan dat hij zich, naast de 1000/1500m, wil gaan richten op de Team Pursuit en Mass Start. Alleen Vosté heeft vooralsnog geen nieuw contract gekregen - de rest blijft voorlopig onder de pannen.

  Beau Snellink blijft ook langer bij Jumbo-Visma. Contract opengebroken tot 2024. Daarmee ligt het grootste deel van die ploeg vast voor de komende 2 seizoenen. Alleen de contracten van Achtereekte, Beune, Bosker en Roest lopen aan het eind van dit seizoen af. Van de opleidingsploeg is tot op heden alleen het contract van Yoro verlengd.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Mooi. Plezier moet toch altijd de drijfveer blijven en hopelijk via persoonlijke sponsors kan ze toch een mooi extraatje verdienen.
 3. TdH

  TdH Member

  https://nos.nl/l/2419803

  Roest heeft gesprekken gehad met zowel Jumbo als Reggeborgh, hij zegt dat hij na het seizoen een keuze zal maken.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk en hoop eerlijk gezegd dat Roest naar Reggeborgh gaat, en ik ben ook benieuwd of Beune Nuis achterna gaat die kant op, als vervanger (?) voor Wust.
  G1ant vindt dit leuk.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik wil Roest heel graag bij Reggeborgh zien. Kan mooi trainen met de MS mannen die volgend seizoen aansluiten.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Reggeborgh gaat wel flink uitbreiden zeg. Marathonploeg erbij + kleine MS-tak + allroundploeg. Prima ontwikkelingen. Nu nog hopen dat het niet net als bij JV alleen een uitbreiding voor mannelijke schaatsers gaat worden. Daar staan ondertussen bijna 30 schaatsers onder contract, waarvan 5 dames.

  EDIT: Bosker heeft zijn contract ook nog niet verlengd met JV (naast Roest, Achtereekte en Beune). Die zal misschien dan ook wel in gesprek zijn met Reggeborgh.
  Laatst bewerkt: 4 mrt 2022
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Is dit niet gewoon een gevalletje van een boerenzoon die goed is in koehandel?

  Ik zou het graag willen zien, maar ik geloof het nog niet helemaal.
  Joy Beune zou ik heel graag elders zien trainen. Heb altijd het idee dat haar potentieel meer is dan we nu te zien krijgen.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Anders zou hij dit niet in het openbaar zeggen natuurlijk. Eerst even afwachten wat het nieuwe financiële aanbod van JV wordt. Maar het zou wel een leuke switch zijn in het Allround landschap dat nu al jaren geel-zwart kleurt in Nederland.
  mi vindt dit leuk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik wil gewoon graag dat Roest bij Orie weggaat. Orie heeft hem fysiek heel goed gemaakt, maar mentaal schiet het echt tekort voor Roest bij JV.
 10. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Roest bij de Groene Brigade..? Zou zomaar een goeie zet kunnen zijn. Een ding wat van Velde in ieder geval heeft laten zien is dat hij zijn pupillen kan laten pieken op de momenten dat het moet. Systeem Orie lijkt een beetje uitgewerkt bij Roest. En ik vraag me af of Verbij ook niet de weg terug moet bewandelen? Vergeleken met zijn tijd bij van Velde, blijven de resultaten toch beetje achter.
  Duif vindt dit leuk.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Zouden Patrick Roest en Marcel Bosker samen bepalen waar ze heen gaan. Andere goede allrounders zijn niet beschikbaar denk ik. Of men zou bijvoorbeeld een Bart Swings moeten contracteren. Wat de allroundvrouwen doe is qua training minder relevant voor de heren.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik denk dat de keuze om ieder geval van elkaar afhangt. Roest zal Bosker er wel bij willen hebben en andersom wellicht ook. Tenzij Bosker kans ziet om allround kopman te worden bij de gelen als Roest naar de groenen gaat
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Reggeborgh heeft vanaf volgend seizoen ook de MS/marathon-ploeg van AB Vakwerk binnen de gelederen. Dat kan natuurlijk, mits goed op elkaar afgestemd (lees: beter dan bij JV waar het echt haast verschillende entiteiten zijn) een prima kruisbestuiving worden voor Roest. Op trainingskamp de ene dag met de explosieve milers van de langebaanploeg mee en voor de duurtrainingen afzien in het wiel van de marathonploeg (met skeeleraars van wereldklasse en enkele goede fietsers). Ook in Nederland een prima optie voor de fietsritjes, skeelertrainingen en de schaatstrainingen (waarbij de marathonjongens ook nog eens extreem rappe rondjes kunnen rijden; Bart, Evert en Gary trappen zo 2000+ watt weg).

  Een hele allroundploeg om hem heen is luxe, maar niet per se noodzakelijk zou ik zeggen.
  G1ant en strawbale vinden dit leuk.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Misschien ook zelfs wel onwenselijk. De druk die komt kijken bij het zijn van de echte kartrekker lijkt me niet iets waar hij nu beter van zal worden.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Okeee, deze zag ik niet aankomen. Bergsma heeft een bod gekregen van Jumbo en zegt deze serieus te gaan overwegen o_O
  Camila vindt dit leuk.
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Huh ??
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Er stond vanochtend een interview met Anema in de Leeuwarder Courant en die gaf aan dat er een bod ligt van JV en dat Bergsma om de tafel gaat met Orie (niet voor het eerst overigens - een paar jaar terug ging dat gerucht ook). Anema wil zelf nog 4 jaar met Bergsma door.
  Duif vindt dit leuk.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Nou dat is echt verrassend! Lijkt me wel leuk als hij die move maakt.

Deel Deze Pagina