Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Klinkt niet alsof er ruimte is voor een extra hoofd-coach voor de midden-lange afstanden eerlijk gezegd.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij Reggeborgh bedoel je? Dat zal eraan liggen of ze die extra coach al hebben gebudgetteerd voor volgend seizoen ;)

  Maar goed, misschien komt er helemaal geen extra hoofdcoach bij Reggeborgh. Afgelopen jaar 11 schaatsers op een coachingstaf van 4 (Van Velde, Mulder, Hill en Brojaka). Op dit moment staan 9 schaatsers onder contract (Vosté tot op heden niet verlengd, dus tel ik gemakshalve even niet mee). Stel, Roest en Bosker komen over. Dan zit je nog maar aan 11 man. Gooi er een extra allrounder en sprinter bij en je zit aan 13 man. Zaanlander managet datzelfde aantal met 2 coaches. Jumbo-Visma heeft 20 man over 4 coaches. IKO heeft 3 coaches op 12 man. Worldstream heeft 4 coaches op 10 man. Kortom, of het de bedoeling is dat er een extra hoofdcoach voor de allrounders gaat komen lijkt mij verre van zeker. Een team van 13-15 man is prima te runnen met 1 hoofdcoach en een assistent of 2-3.
 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  Jammer voor Michel Mulder, hij was ook leuk bezig met die jonge sprintmeiden, voor zover je dat kon zien op TV.
  Hij wil graag bijdragen aan 500m medailles op de Spelen bij de dames. We zullen zien, genoeg andere jonge meiden om te begeleiden.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dit is expres? :p
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 17 mrt 2022
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 7. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Olav Kooij was ook een vrij goede schaatser bij de junioren, maar hij combineerde het altijd al met wielrennen.
  G1ant en Duif vinden dit leuk.
 8. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  En vergeet Antwan Tolhoek niet, die een opkomend marathontalent was, maar nu als klimgeit af en toe leuke uitslagen rijdt. Andersom was Sven Kramer (ooit 2e bij het NK junioren achter Robert Gesink) natuurlijk een meer dan verdienstelijk wielrenner.
 9. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  "Sportief directeur Merijn Zeeman staat uiteraard open voor een gesprek, om uit te vissen of we interessant voor elkaar zijn", klinkt het bij het team.
  "Zo'n gesprek staat vooralsnog niet gepland. We hebben hem niet gesproken, noch iemand die hem vertegenwoordigt."
  (sporza)

  Echt polsen is dat toch niet, als je elkaar nog niet gesproken hebt en ook nog niets gepland hebt.
  strawbale vindt dit leuk.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En de kogel is door de kerk: Patrick Roest rijdt vanaf komend seizoen voor Reggeborgh. Robin Derks (nu nog hoofdcoach van TalentNED) wordt de allroundcoach bij Reggeborgh.
  https://www.instagram.com/p/CbQbzCar2e7/

  Nu is het spel op de wagen voor de andere teams.
  Camila, SprintMaster, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 11. TdH

  TdH Member

 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Goedzo Patrick!
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nu is de vraag: wie moeten de andere allrounders worden bij Reggeborgh? Bosker lijkt, gelet op de eerdere communicatie, haast een gegeven (tenzij Jumbo hem nu een beste smak geld geeft), maar verder? Louis Hollaar uit de eigen selectie? Joep Wennemars (niet echt allrounder boven de 3000m) of Gert Wierda (idem als bij Joep)? Misschien wat jongere neo's als Vergeer (IKO) of Van Workum (JV Development)? Marwin Talsma misschien?

  Gelet op de neutrale bewoordingen zullen er misschien ook wel wat dames in die ploeg worden opgenomen. Aangezien alleen De Jong, Schouten en Anema een contract hebben voor volgend seizoen kan dat werkelijk iedereen zijn (Beune, Conijn, Vijn etc.)
 14. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik heb de indruk dat geld niet snel het probleem zal zijn bij Reggeborgh. Sluit natuurlijk niet uit dat de Wit misschien heeft overvraagd.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tsja, misschien het risico van twee kapiteins op één schip? De Wit en Van Velde schelen niet veel qua coachingservaring en dienstjaren. Bovendien is De Wit al langer dan 10 jaar zelfstandig hoofdcoach. Dat kan botsen. Met Derks behoudt Van Velde toch een bepaalde senioriteit in de samenwerking. Vergelijk het met Anema en Samplonius.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 17. mi

  mi Well-Known Member

  Robin Derks heeft bij TalentNED anders een wereldkampioen allround getrained. Had ook heel graag Johan daar gezien overigens maar enige ervaring heeft hij wel.

  En tav Patrick: wat goed!! Ik hoop dat hij in dit team een andere impuls krijgt. Zijn podcast bij de NOS en zijn interview met Yvon Jaspers gaven mij de indruk dat hij op ‘de apenrots’ moeite had om zich helemaal happy te voelen. Hoop dat hij zich hier meer op zijn plek voelt. Vind het in ieder geval een heel stoere stap.
  Laatst bewerkt: 19 mrt 2022
  chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Overeenkomstig zijn karakter gedijt Roest het beste in de schaduw. Nu Kramer stopt zou hij het boegbeeld van Jumbo worden. Dat trekt hem niet. Bij Reggeborgh is Kjeld Nuis de blikvanger en kan Patrick weer vanuit de 2e lijn opereren. Wat dat betreft lijkt hij wel wat op Tom Dumoulin.
  Bovendien groeit hij onder Orie sportief niet meer door en zal hij de hoop hebben in een nieuwe omgeving weer een stap voorwaarts te kunnen maken.
  rhalbersma vindt dit leuk.
 19. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I might or might have not whispered a thing or two to Patrick about switching teams as we partied... Who knows. ;)
  chicagodude vindt dit leuk.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Robin Derks is bepaald geen kleine naam in het trainersvak. Die heeft de afgelopen jaren echt naam gemaakt met verschillende successen. Hij heeft niet de dienstjaren van Van Velde, maar in tegenstelling tot Van Velde wel de ervaring van het werken in verschillende omgevingen. Ik verwacht dat die twee enigszins een gelijkwaardige functie in het team krijgen. Het zou me niet verbazen als de rolverdeling is dar Van Velde de sprinttak doet en Derks de rest.

Deel Deze Pagina