Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op schaatsen.nl staat ook dat er bij JV ''gesaneerd'' wordt in de vrouwentak en dat Carlijn Achtereekte en Robin Groot daar moeten vertrekken. Ik hoop dat de uitspraak over saneren vooral een woordkeuze van de auteur is, want het zou niet best zijn als de grootste ploeg van Nederland al 'moet' snijden in een tak van 5 vrouwen, waarbij 4 onder een profcontract. Misschien willen ze, gelet op de interesse in Leerdam en Groenewoud, af van het allrounden en meer richting de sprint en mid-lange afstanden (wat ook bij De Jong's voorkeur voor de 1500m aansluit). Al zou je de allroundtak ook niet moeten verwaarlozen met De Jong en Anema in de ploeg. En als je 25-30 schaatsers in de ploeg hebt, dan moeten er toch ook wel meerdere vrouwentakken naast elkaar kunnen bestaan.

  Verder wel bijzonder dat Robin Groot, meervoudig wereldkampioen bij de junioren, reeds na twee seizoenen moet vertrekken. Dit, terwijl Huizinga na liefst 5 soortgelijke jaren (progressie vroeg in het jaar; slechte tweede seizoenshelft) contractverlenging krijgt. Niet om continu op Huizinga te bashen, maar waarom hij wel voortdurend de kans krijgt en Groot nu al de deur wordt gewezen is mij een raadsel.
  alexander79 en Duif vinden dit leuk.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Gelet op de manier waarop Kjeld Nuis en Wennemars Sr. deze week met elkaar omgingen in Savalen zal het me niet verbazen als Wennemars Jr. ook naar Reggeborgh gaat. Hij is eigenlijk hetzelfde type rijder als zijn vader en Nuis. Bovendien uitermate geschikt voor de TP en aangezien Nuis daar nu ook interesse in heeft en Reggeborgh ook een MS ploeg gaat opzetten lijkt me dat een Abc'tje
  Camila vindt dit leuk.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Een TP ploeg met Nuis, J. Wennemars, en Patrick Roest klinkt niet verkeerd. Verder hebben ze Louis Hollaar en trekken ze misschien nog iemand als Bosker aan. Daar kan zeker goed werk van gemaakt worden.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Oeh! Yes please!

  Ben wel benieuwd naar de visie bij JV nu. Als je serieus werk gaat maken van het aantrekken van Leerdam, hoe staan Joy Beune en Antoinette de Jong dan in dat plaatje? En welke kant wil je dan op met Jorrit Bergsma?
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Leerdam moet wel iemand hebben om mee te trainen. Als ze naar JV gaat zonder dat er andere sprintvrouw bij komt denk ik dat ze zich meer op de 1000/1500 combi gaat richten, een beetje als een type Bowe.
 6. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Lex Dijkstra wordt ook in verband gebracht met een overstap naar Reggeborgh, zijn naam wordt genoemd door Roest zelf in een interview met de NOS
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 19 mrt 2022
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als Leerdam naar Orie gaat kan ze eventueel een aantal van haar huidige ploeggenoten meenemen. Denk dat Leerdam de luxe heeft om zo ongeveer alles te eisen van Jumbo
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  chicagodude vindt dit leuk.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dan zou het wel echt het einde van Worldstream zijn.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is het denk ik sowieso als Leerdam weggaat. De ploeg heeft op dit moment geen andere publiekstrekker of wereldtoppers. Flappie komt eraan, maar die kan die ploeg niet trekken. Zou me heel erg verbazen als de sponsoren verbonden blijven als Leerdam weggaat, denk eerder dat ze als persoonlijk sponsoren van Leerdam meegaan.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De hele (heren) allround tak van JV staat op instorten nu ze alles gaan doen om Leerdam en haar beste ploeggenoten binnen te hengelen. Waarschijnlijk gaat Bosker ook weg. Dan hebben ze alleen Snellink, Huizinga en Jansman nog. Misschien dat die dan kunnen aansluiten met de marathontak. Ik denk niet dat dit voor Bergsma een goede optie zou zijn.
  mi vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nog meer werkloze coaches in dat geval... Rutger Tijssen in post-Olympische seizoenen :(

  Als ik heel eerlijk ben voelden teams als IKO en Worldstream al een tikkeltje overbodig aan dit seizoen. Daar zijn een aantal schaatsers prof gemaakt, terwijl je je kunt afvragen wat daar de toegevoegde waarde van is. Ik meen dat @VorstM het onlangs al opperde; lekker fuseren die twee ploegen. De gebroeders Ten Hove in een assistententrol en meer richting management en commercieel (waar ze heel goed in moeten zijn, gelet op het feit dat ze al zo lang zonder prestaties sponsoren blijven aantrekken) en Tijssen en Poltavets als hoofdcoaches. Beetje makkelijk zo vanaf de zijlijn, maar ik vind het helemaal niet zo'n gek idee.

  Voor De Wit zijn de aansprekende banen dun bezaaid. Er is vooralsnog niet echt een goede groep werkloze schaatsers die een trainer en sponsor nodig hebben - daarvoor is er teveel stabiliteit bij de topteams. Een functie als bondscoach is in Nederland onder de huidige structuur haast een wassen neus (en parttime). TalentNED zoekt een nieuwe trainer, maar wil De Wit een stapje terug doen om (top)talenten te begeleiden voor een korte periode voordat ze naar een ander team vertrekken? Er is natuurlijk nog die vacature bij Zaanlander, maar of dat een perfecte match is? Hoewel, in Samplonius, Schouten en De Vos treft hij natuurlijk wel oude bekenden.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het lijkt me niet reëel, maar ik ben wel benieuwd wat hij in Duitsland zou kunnen. Het niveau van het Duitse schaatsen is momenteel vergelijkbaar met dat van het Japanse schaatsen in 2015 (behalve dan dat Japan in 2015 wereldkampioen TP werd).

  Even een vergelijking maken tussen de derde Duitse schaatser van 21/22 en de derde Japanse schaatser van 14/15, het jaar voordat De Wit coach werd.
  38,62 – 1.16,92 – 1.57,61 – 4.07,64 – 7.21,09 (JPN 2015)
  39,07 – 1.17,45 – 1.58,20 – 4.08,77 – 7.25,15 (GER 2022)
  De breedte in Duitsland is dus bij de vrouwen wat minder dan bij Japan in 14/15.

  En bij de mannen:
  35,26 – 1.09,44 – 1.48,15 – 6.37,40 – 13.53,67 (JPN 2015)
  34,84 – 1.07,74 – 1.46,98 – 6.17,30 – 13.21,07 (GER 2022)
  Wat was Japan toen slecht! Maar één man dat jaar onder de 35. Wat dat betreft staat het Duitse herenschaatsen er nu een stuk beter voor.
  Duif vindt dit leuk.
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Maar met een groot verschil: Japan heeft altijd een grote vijver gehad om uit te vissen, ondanks een (jarenlang) gebrek aan toppers. Heb even een allroundkampioenschap bij de junioren in het tijdstip voor De Wit uitgekozen, op een enigszins snelle baan (Obihoro). SpeedskatingResults.com - Japanese Junior Allround Championships 2012 Allround Men. Bijna 100 deelnemers bij de jongens en 50 bij de meisjes! Meer dan 50 jongens (!) onder de 2 minuten op de 1500 meter. In Duitsland, in hetzelfde jaar in Berlijn... eentje. (SpeedskatingResults.com - German Junior Championships 2012 AK 18/19 Men). De Duitse winnaar zou in Japan de 5000 meter (top-16) bij lange na niet hebben gehaald. Bij de meisjes 2 Duitse meisjes onder de 2:10 en 12 Japanse.
  ZeeKoei, Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hetzelfde zie je in de jaren die Eenbrabander heeft gebruikt.

  In 14/15 schaatsten er voor Japan 34 man onder de 7 minuten en 106 onder de 7:30. Dit seizoen schaatsten er voor Duitsland 10 man onder de 7 minuten en 18 man onder de 7:30. Sterker nog, waar in Japan in 14/15 275 mannen een 5 kilometer hebben gereden, waren dat er dit seizoen voor Duitsland maar 24...
  G1ant en Duif vinden dit leuk.
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wat zonde! Never change a winning team. Helaas is dat bij de Japanse bond aan dovemansoren gericht. Hij had een zeer goede klik met z'n schaatsers, ze gingen echt door het vuur voor hem. Dat effect mag je niet onderschatten. Het was een intelligente coach die zich na vele jaren een beetje door de Japanse bureaucratie wist te wurmen. En je moet flink gedreven zijn om dat te kunnen.

  Ik ben benieuwd wat er met het niveau gaat gebeuren de komende tijd, maar ik vrees niet veel goeds. :(
  Laatst bewerkt: 20 mrt 2022

 18. Afscheid van Miho Takagi?
 19. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Waarom is er geen NL ploeg in Takagi geinteresseerd?
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Tja, het zat er aan te komen. Feit dat hij in quarantaine niks van de bond hoorde en dat er niet werd gepraat over de toekomst was al teken aan de wand natuurlijk. Vind het wel erg voor hem. Hij was volgens mij graag doorgegaan!
  chicagodude vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina