Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Forza

  Forza Active Member

  Ik had het niet moeten zeggen. Mijn excuses. Het was wat grappig bedoeld om te illustreren dat het niet leuk is om iemand weg te zetten puur op basis van geslacht, maar het was alleen maar grof en niet grappig.
  Laatst bewerkt: 5 mei 2024
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 2. Forza

  Forza Active Member

  Ben overigens wel benieuwd hoe het Ntab zal vergaan. Bij Jumbo is hij zeker niet beter geworden en de wereldtop is toch nog wel weer een stapje beter dan in de tijd dat hij daar bij in de buurt zat. Maar op zijn leeftijd hoeft hij nog zeker niet versleten te zijn, en een nieuwe ploeg en hopelijk nieuw zelfvertrouwen zouden hem prima kunnen helpen om weer aan te sluiten bij de nationale top. En van daaruit dan maar weer verder kijken of er internationaal weer wat te halen valt.
 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  @Lotte Meijers er zijn velen op dit forum die graag de discussie aangaan en daarmee soms ook duidelijke stellingen poneren. Ik ben daar ook een voorbeeld van. Reacties van de meeste mensen hier is op de inhoud. Zoals je ziet heeft @SprintMaster de post van Forza al verwijderd. Het is nu zomertijd dus het forum zal wel wat rustiger worden. Ik hoop dat je in het nieuwe seizoen weer aanwezig bent op dit forum.
  Yuskov vindt dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het Transfertopic maar weer eens gebruiken voor waar het echt bedoeld is: transfers! Volgens Jaap Stalenburg (en De Telegraaf) is het slechts nog een formaliteit voordat Jutta Leerdam bij IKO een contract tekent. Zal een groot deel van de voorbereiding (in ieder geval de gezamenlijke trainingskampen) met IKO meetrainen. Poltavets komt niet mee over. Stalenburg wekt verder de suggestie dat deze transfer Beune naar de uitgang zou kunnen drijven. Die zou een ''lucratieve aanbieding'' van Jumbo in primo hebben afgewezen, ''maar wellicht is er een nieuwe situatie ontstaan (red: door de komst van Leerdam)''.

  1) kan mij niet voorstellen dat IKO dit doorzet met tegenzin van Beune of zonder haar hierin te betrekken. Leerdam heeft een groot bereik, maar Beune doet sportief op veel meer onderdelen voor de prijzen mee. Het lijkt mij dat die volledig on-board is, of tenminste deze transfer niet afkeurt;
  2) lijkt mij ook niet dat Beune zich bedreigd hoeft te voelen - sportief verandert voor haar niets. Tenzij ze natuurlijk per se alleen het gezicht wil zijn van een topploeg, maar met zo weinig topploegen in Nederland is het onvermijdelijk om binnen een team de aandacht te moeten delen. Dat zal bij Jumbo ook het geval zijn;
  3) op papier een geweldige transfer voor IKO en vooral de sponsor. In de praktijk voorzie ik de nodigde hoofdbreeksels en weet ik niet of IKO er verstandig aan doet om de organische groei die het twee jaar geleden heeft ingezet deels om te gooien voor de eerste de beste wereldtopper die komt aanwaaien. Het komt nimmer voor dat 3/4 topploegen een topper van het kaliber Leerdam afwijzen dus dat gaat echt nog wat vergen binnen de ploeg. Ultieme test voor IKO in ieder geval om te bewijzen dat ze ook als managers mee kunnen doen met de ploegen van Orie, Anema en Van Velde.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Ik denk eerder dat Beune het wel prettig vindt om niet het enige boegbeeld van de ploeg te hoeven zijn. Die kan prima haar eigen plan trekken zo binnen de goed bevallen constructie met Robin Groot. Zij draait een heel ander programma dan Jutta zal doen en ze hoeft minder ingezet te worden voor sponsordoeleinden en heeft minder druk op haar schouders.
  Dat Jumbo Beune nu terugwil verrast me niet geheel maar is wel enorm opportunistisch gezien het feit dat zij haar meerdere jaren niet op de rit kregen.
  Ik kan natuurlijk niet oordelen over het financiële plaatje maar van buitenaf bezien zou het sportief gezien zeer onwaarschijnlijk zijn.
  Duif vindt dit leuk.
 6. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Beune & Leerdam. Suicide Blond bij team IKO.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Helemaal mee eens. Beune lijkt me vooral iemand die het best vanuit de tweede lijn presteert. Bovendien heeft ze pas dit jaar voor het eerst echt om de prijzen meegedaan. Dat betekent komend seizoen meer aandacht en meer druk. Het is maar afwachten hoe ze daar mee om kan gaan. Met Jutta in de ploeg komt de aandacht en de druk niet alleen bij Joy te liggen.
 9. Forza

  Forza Active Member

  Ik vind het wel wat een gok van IKO. De op dit moment uitstekende dynamiek binnen de ploeg kan helemaal omslaan met zo'n grote persoonlijkheid erbij.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Leerdam en Beune hebben samen sterk bereik op alle afstanden. Leerdam kan ook nog een TS rijden en Beune een TP, het enige onderdeel dat ze niet kunnen is de massastart.

  Dit laat duidelijk zien dat het Leerdam inderdaad niet om het geld gaat, want bij Jumbo had ze sowieso veel meer salaris gekregen. Dat respecteer ik wel.
  Jeronimo1 en mi vinden dit leuk.
 11. Yorick_1996

  Yorick_1996 Member

  Met haar persoonlijke sponsoren en instagram-bereik kan ze meer geld verdienen dan een salaris van Jumbo, dus denk persoonlijk dat de vrijheid voor het kiezen van haar eigen sponsoren/deals, belangrijker is dan het bedrag aan salaris.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Toch naar IKO. Die had ik niet meer zien aankomen, ik had echt gedacht dat Jutta naar het buitenland zou vertrekken.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ploegen Leerdam:

  2017-2018: RTC Zuid Holland
  2018-2019: IKO
  2019-2020: Reggeborgh
  2020-2021: Worldstream
  2021-2022: Worldstream
  2022-2023: Jumbo
  2023-2024: Jumbo
  2024-2025: IKO

  Ik ben benieuwd of ze nu wel langer dan twee jaar acther elkaar bij dezelfde ploeg gaat zitten.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk het eerlijk gezegd niet. Of ze stopt na de Spelen of ze zet alsnog een eigen ploeg op.
 15. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Met het binnenhalen van Jutta Leerdam zet IKO zichzelf echt op de kaart. Ook gezien het stoppen van Irene Schouten heeft IKO dan met haar en Joy Beune niet alleen twee Nederlandse topvrouwen, maar ook commercieel de twee grootste vrouwelijke sterren. Jumbo in de schaduw van IKO. Wie had dat een jaar geleden zich kunnen voorstellen?

  Ik vind de gebroeders Ten Hove een bijzonder kleurloze uitstraling hebben. Ik ben benieuwd hoe dat matcht met flamboyante Jutta. Anderzijds was Kosta ook iemand met weinig uitstraling. Wellicht zijn juist zij niet jaloers als de schaatsster in de spotlights staat i.p.v. zij zelf.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bijzonder hoe de wereldkampioenen junioren van 2017 (Leerdam) en 2018 (Beune) elkaar weer tegenkomen in een ploeg. In de tussentijd zijn ze allebei wereldkampioen op een vierkamp geworden en ze behoren inmiddels tot de grootste schaatssters van Nederland. Belangrijke concurrenten van hen zijn de wereldkampioen junioren van 2014 (Rijpma-de Jong), die van 2012 en 2013 (Takagi), en die van 2019 en 2020 (Kok). Mooi om te zien hoe veel van de juniorenkampioenen ook echt grote schaatsers zijn gewonnen bij de senioren.

  Ook de kampioenen van 2015 en 2016 (Wijfje en Kazelina) zijn goede schaatsers geworden, maar om uiteenlopende redenen hebben ze minder gewonnen. De juniorenkampioenen van 2010 en 2011 (Van Beek en Erbanova) hebben allebei Olympische medailles. De laatste WK-junioren-winnaar die niet is doorgebroken, is Roxanne van Hemert uit 2009.

  Hierbij tel ik Jade Groenewoud (2022) en Daleman (2023 en 2024) uiteraard niet mee.

  (Goede zet van de ISU om dan maar voor te stellen om het WK allround junioren af te schaffen...)
  kernploegfusie, Eelco, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik denk dat de poging om Beune aan te trekken een beetje wanhoop is bij Jumbo. Kok, Leerdam, Groenewoud, Beune, De Boo, Nuis, de 6 beste langebaanschaatsers zitten geen van allen bij Jumbo. Ik vraag af of de constructie met shorttrackers ook echt vanuit filosofie geboren is of uit noodzaak om met Schulting toch een eyecatcher in de groep te hebben om gemakkelijker een sponsor binnen te halen.
  Duif en mi vinden dit leuk.
 18. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Eens, maar een lijst beste langebaanschaatsers zonder Roest is wel dubieus ;). Aangezien hij ook niet bij Jumbo zit blijft de strekking natuurlijk gehandhaafd.
  Duif en Yuskov vinden dit leuk.
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Die hoort er uiteraard bij. Maak er maar 8 van met ARDJ er ook nog bij.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Is Leerdam --> IKO nou al bevestigd? Of varen we blind op Jaap Stalenburg en tweedehands cryptoverkoper Chris Woerts?
  HaagscheBluf vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina