Transponder MyLaps aanschaffen tips

Discussie in 'Techniek & training' gestart door proeme, 10 okt 2018.

 1. vinklaps

  vinklaps Member

  Als het op dezelfde ijsbaan is dan is het nog steeds 1 sessie. Wissel je van ijsbaan of rijdt je na 0:00 dan zijn het 2 sessies.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  ok, thnx
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  @vinklaps , ik denk dat ik een bug kan melden bij het synchroniseren naar strava.

  Hieronder de screenshot van strava. Dat gele poppetje ben ik. Daaronder een activiteit van iemand anders die ook vandaag aan het schaatsen was. Zoals je ziet heeft hij 1 ronde minder gereden dan ik. Toch is het verschil in afstand 1,55 km. Ik weet toch vrij zeker dat Kardinge niet zulke grote rondjes heeft ;)

  upload_2019-1-11_20-33-39.png
 4. vinklaps

  vinklaps Member

  Haha; dat kan kloppen; het is alleen geen bug in de VinkSite Laps app. Het probleem ligt bij STRAVA. Als eerste valt op dat de tweede rijder meer pauzes heeft gehad en stil heeft gestaan. En STRAVA berekent zelf de afstand en snelheid, ondanks dat VinkSite de waarden exact in de .GPX file heeft staan. Dat heb ik ook zo gemeld in de Laps app - zie uitleg in de helpfunctie. Omdat op de ijsbaan de rit-coordinaten erg dicht bij elkaar liggen en STRAVA een formule gebruikt die niet zo nauwkeurig is ontstaan er een afwijking in de door STRAVA berekende afstanden en snelheden. Bijvoorbeeld zijn de STRAVA-afstanden ook geen veelvouden van 400m. En de STRAVA-snelheidsgrafieken zien er hakkelig uit. STRAVA zou een nauwkeurigere formule kunnen/moeten gebruiken maar dit zal meer rekentijd vergen en mogelijk dat ze daarom voor een minder nauwkeurigere maar wel snellere berekening/formule hebben gekozen.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, klinkt logisch. Dat het geen veelvoud van 400m is was me inderdaad ook al eens opgevallen.

  Ik let eigenlijk vooral op het aantal rondjes en de rondetijden (en dat staat beter op jullie site ipv strava), maar nu stond het zo gek onder elkaar...
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  even terugkomen op deze vraag van een jaar geleden. Destijds ging 1 van de 2 sessies niet door, maar volgende week heb ik misschien wel 2 sessies op 1 dag.

  Is er toch een mogelijkheid om die sessies als 2 aparte sessies op te slaan en apart op Strava te krijgen? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ik tussen de 2 sessies in de eerste al synchroniseer met Strava?
 7. vinklaps

  vinklaps Member

  In MyLaps is dit 1 activiteit met 2 sessies, of mogelijk meerdere sessies want MyLaps maakt al een nieuwe sessie als de rusttijd ongeveer 3 minuten is.
  VinkSite leest dit dan ook als 1 activiteit vanuit MyLaps in. En als je het eerste deel al hebt ge-upload naar STRAVA dan kun je het tweede deel nu niet apart naar STRAVA uploaden maar moet je de eerste verwijderen en dan het geheel uploaden. Ik zie dat wel meerder gebruikers dit als twee aparte activiteiten willen uploaden, bijvoorbeeld als ze een trainingsweekend hebben in Inzell en in de ochtend schaatsen en in de middag ook weer.

  Ik heb op de "to-do"-lijst staan om, als de tussentijd groter is als bijvoorbeeld 1 uur, de gebruiker de keuze te geven het tweede deel als een aparte activiteit te uploaden naar STRAVA. Dit is nu nog niet mogelijk maar ik verwacht dit deze winter te kunnen implementeren.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  ha, dank voor je antwoord. Zou een mooie toevoeging zijn denk ik, maar volgende week heb ik daar nog niet zo veel aan.

  Strava heeft wel de optie om een activiteit te splitsen. Wellicht lukt het daar dan wel, en dan moet ik bij jouw statistieken maar zelf even bedenken waar de knip zit :)
 9. vinklaps

  vinklaps Member

  Ik keek even op STRAVA en zag dat een rit splitsen alleen kan voor "running" of "biking" en niet voor schaatsen.

  Toen bedacht ik een snelle manier om dit aan te vullen in mijn software. De optie voor aparte upload naar STRAVA zit nu in de Laps app. Als je op dezelfde dag en ijsbaan al een rit hebt ge-upload dan detecteert de app dit en geeft aan de tweede rit van de dag als een aparte rit te uploaden naar STRAVA.

  De splitsing in de Laps app is ingewikkelder en schuif ik nog even door.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh, maar dit is al heel mooi. Ga ik vrijdag even testen. Thnx! :)
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  het werkt. Thnx!
 12. vinklaps

  vinklaps Member

  TOP! Beetje spannend was het wel want ik kon nauwelijks testen, en mogelijk dat bepaalde situaties toch niet goed werken. Maar blij te horen dat het werkt!
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  het is zoals je zegt: in Laps is het nog 1 activiteit, maar op Strava zijn het 2 lossen. Voor mij persoonlijk is dat goed genoeg. Dus, bedankt!
 14. Jesse van Buren

  Jesse van Buren New Member

  Beste Luc,

  We zijn op zoek naar hoe we de schaatstransponder aan Strava kunnen koppelen., zoals je hierboven beschrijft.
  Inloggen in Strava, en dan?
  We hopen dat je ons daarbij kunt helpen.

  Groeten, Jesse en Astrid
 15. Jesse van Buren

  Jesse van Buren New Member

  Beste Luc,

  We zijn op zoek naar de manier van koppelen van de schaatstransponder aan Strava, zoals je hierboven omschrijft.
  Inloggen in Strava en dan zou je diverse te koppelen apps moeten zien staan, heb ik begrpepen, maar die zien wij niet.
  Hopelijk kan je ons hierbij helpen?

  Groeten, Jesse en Astrid
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 okt 2021
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  Jesse en Astrid,

  jullie moeten niet zoeken in Strava. Inloggen is genoeg. Daarna ga je naar VinkSite.com, vul je het nummer van je transponder in en zie je een heleboel leuke statistiekjes. En bij die statistiekjes zit ook een knop om de training naar Strava te kopiëren.
 17. Jesse van Buren

  Jesse van Buren New Member

  Dank je wel. Maar als we daar op Strava klikken, gebeurt er niets...
 18. Jesse van Buren

  Jesse van Buren New Member

  Het is nu wel gelukt!
  Dank je wel...
  proeme vindt dit leuk.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  mooi dat het gelukt is. Wat was de clue?
 20. Niek13

  Niek13 New Member

  @vinklaps
  Hai,

  Vraagje over de optie om de lengte van de schaatsbaan kiezen. Schaatsbaan waar ik schaats is een normale 400m baan. Registreert de chip de afstand die ik daadwerklijk afleg of gaat hij uit van de keuze die ik selecteer via jouw site?

  En zou het dan dus een realistischere weergave geven als ik 385m instel als baanlengte op het moment dat ik rondjes rij enkel in de binnenbaan?

Deel Deze Pagina