Viking Nagano Gold 2005

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Arno, 15 jan 2006.

 1. Arno

  Arno New Member

  Ik heb vandaag voor het eerst de nieuwe Nagano Gold van dichtbij gezien, die met de rode biesjes. Wat me opviel is dat de "flappen" over de veters van leer zijn en de binnenkant van glad leer. van dat laatste vraag ik me af of dat plezierig aanvoelt. Het lijkt me eerlijk gezegd van niet. Heeft iemand op het forum hier ervaring mee?
  Ik heb zelf de "oude" Nagano Gold, met enigzins geruwd leer aan de binnenkant. De leren flapjes lijken me wel veel degelijker dan de oude flapjes.
 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  De "oude" GOLD's had je ook met glad leer aan de binnenzijde, dat zijn namelijk de "wedstrijd-elite" uitvoeringen, blijkbaar is de nieuwe hier al standaard mee uitgevoerd of je hebt geluk gehad. De visie van Viking is dat indien je met blote voeten rijd dat gladde leer helemaal aan je voet vastzuigt voor nog meer gevoel met het ijs.


  Krizz
 3. rovar

  rovar New Member

  Voor jullie info hier wat productinformatie die ik vorige week van Viking kreeg:

  De Nagano Gold 2005 Sprint (zie foto hiernaast) is in beperkte mate
  uitgeleverd in november en december; begin februari komt er nog een serie binnen.

  In vergelijking met de Nagano Gold 2000 Sprint zijn de beugels rood met
  gaten, gemaakt van alu. 7075, hebben deze 3x de treksterkte dan de gewone beugels en zijn deze per paar 25 gram lichter.
  De schoenen hebben een voering van kalfsleder ipv splitcroupon, de
  enkelpartij loopt langer door naar voren, de schoen heeft een polstering van thermoplastisch foam/schuim en de schoenen zijn per paar ongeveer 120 gram lichter. De pasvorm en stevigheid is gelijk aan die van de Gold 2000.

  De prijs van de complete Nagano Gold 2005 Sprint is 850,- Euro
  (de losse Gold 2005 schoenen zijn 385,- / Nagano 2005 Sprint onderstel
  465,-)
 4. knikker

  knikker New Member

  Dat is jammer, ben ik te laat. Met de Nagano Gold 2000 reed ik als één van de allereersten, buiten de kernploegen om dan. Maar ja Viking maakt z'n spullen zo goed dat ik nog lang geen nieuwe nodig heb.
 5. allard

  allard Active Member

  De gold 2005 staat inmiddels ook al op de website van viking. Zou dit betekenen dat het een vast model wordt, i.p.v. een limited uitvoering, zoals nu?
  Als dat zo is zou ik wel voor volgend jaar een setje willen hebben, aangezien mijn gold 2000 setje behoorlijk afgetrapt is. (en dat in 2 seizoenen :oops: )
 6. rovar

  rovar New Member

  Die staat dan sinds heel kort op de site. Wellicht inderdaad toch een blijvertje die gelanceerd wordt in Turijn? Ik zou 'm dan wel anders noemen...
 7. allard

  allard Active Member

  Waarom zou je hem anders noemen? Je hebt nu een serie van oud naar nieuw:
  • -nagano gold
  • -nagano gold 2000
  • -nagano gold 2005
  Nu heb je een serie golds van viking, met als tweede deel van de naam het jaar van introductie. Dit geeft ook weer duidelijkheid.

  En als je doelt op een naam als torino gold 2005: dat wordt moeilijk, want bij viking heet de serie met klap nagano, en heeft dus niets met het model te maken.
 8. rovar

  rovar New Member

  In de productinformatie staat dat het klaponderstel ook drastisch onder handen genomen is, dus een "Viking Torino Gold 2006" met "Torino klaponderstel" zou m.i. niet misstaan. Maar ja, dan krijgen we een discussie over productinnovatie en marketing, en dat is denk ik op dit forum niet de bedoeling ;-)
 9. allard

  allard Active Member

  Het enige wat veranderd is aan het klaponderstel is de beugel. Hij heeft dezelfde vorm, alleen hij is nu rood, en heeft 3 gaten er in zitten. Het zou ook nog kunnen dat het een ander soort alu is dan van het vorige model.

  Deze punten zou ik zelf te weinig vinden om er een compleet nieuwe naam voor te geven, maar ik weet niet wat viking er van denkt.

  Maar verder is het natuurlijk toegestaan om een discussie over productinovatie te beginnen. Daar is een forum juist ook voor bedoeld. :wink:
 10. ice-man

  ice-man New Member

  het nieuwe onderstel zou lichter zijn, en de beugel sterker andere legering. tevens zou het mij niet verbazen als er wat aan de asjes en lagers is veranderd zonder daar een mededeling over te doen.

  de schoenen zijn ook veranderd met name de binnen kant nu standaard leer, met bij de enkel wat vulling
 11. rovar

  rovar New Member

  Heeft er trouwens al iemand ervaring met deze nieuwe juweeltjes?
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  als we de media mogen geloven, titanium buizen.
 13. Lieke

  Lieke New Member

  tis dak niet zoveel geld heb, anders had ik ze nu gehad haha :p ik heb gehoord dat ze heel goed rijden..
 14. ducatif1

  ducatif1 Member

  plaatje: Kunnen we zien waar we het over hebben :wink:
  [​IMG]
 15. allard

  allard Active Member

  Ik geloof niet dat die al in de consumentenversie zit hoor. Enkel voor de toppers geleverd lijkt me.
 16. ice-man

  ice-man New Member

  er nu maar ongeveer vijf paar in omloop nu van de titanium buizen alles eerts voor test. we zullen zien of we ze in wedstrijdverband dit seizoen zullen zijn. Van inside info. heb ik begrepen dat ze nog beter sturen oa en ze een stuk lichter zouden zijn.
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ook deze schoen is echt een wedstrijdschoen, hard tot de bovenkant. Tijdens de kanteling van de voet bewegen de Malleoli tov de schaatsschoen. Een gepressfitte schaatsschoen tot op of over de malleoli geeft hier veel wrijving. Het zou zonde zijn als de mooie lederen binnenkant snel bebloed zou zijn...
 18. hoihoihoi

  hoihoihoi New Member

  Ik heb gewone gold, zijn net wat soepeler. vind ik beter rijden, vorig jaar had ik gold 2000, beviel niet super
 19. Lieke

  Lieke New Member

  de Viking Nagano Gold 2005 zijn heeeel erg mooi!!! per paar zouden ze ong 120 gram lichter zijn dan de gewone nagano gold en de beugel heeft 3x de treksterkte van de gewone nagano gold
 20. allard

  allard Active Member

  zeggen ze..... :roll:

Deel Deze Pagina