Vraagprijs: Maple SL-800 maat 47 + Maple Blizzard onderstel

Discussie in 'Aangeboden/Gezocht' gestart door Lawrencio, 1 jul 2020.

?

Hoeveel zou ik voor deze set ongeveer nog kunnen krijgen?

 1. 100-200

  0 stem(men)
  0,0%
 2. 200-300

  0 stem(men)
  0,0%
 3. 300-400

  2 stem(men)
  100,0%
 4. 400+

  0 stem(men)
  0,0%
 1. Lawrencio

  Lawrencio New Member

  Beste allen,

  Door een lang aanhoudende hamstring blessure (inmiddels 2 jaar) moet ik helaas het schaatsen naast mij neer leggen. Daarom wil ik mijn Maple SL-800 schoenen (maat 47) + Maple Blizzard onderstel verkopen. Ik weet niet precies hoe het zit qua prijzen, maar ik vroeg me af hoeveel ik hier nog voor zou kunnen krijgen. Eigenlijk heb ik met deze set uiteindelijk slechts 2 keer op het ijs kunnen staan... De schoenen zijn ook maar eenmalig thermopalstich gevormd, dus daar kan nog wat aan gedaan worden. Ik heb op dit moment even geen foto's, maar dat kan geregeld worden. Iemand idee├źn? Mocht je ge├»nteresseerd zijn dan hoor ik het wel.

  Groet,
  Lawrence
 2. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Dit vind ik heel dubieus. Van alle weefsels in het lichaam helen spieren het snelst. Dit komt omdat er heel veel bloedvaten doorheen lopen. Ook na hevige trauma's zullen spieren zelf redelijk snel en goed herstellen. Neem een voorbeeld aan Chris Froome of Wout van Aert. Beiden begin vorig jaar helemaal in puin en dit jaar rijden ze de Tour de France. Er is geen enkele reden om 2 jaar lang met een spierblessure rond te moeten lopen.

  Heb je professionele hulp in de vorm van een goede fysiotherapeut? Het kan zijn dat het probleem ergens anders vandaan komt. Spieren zijn meestal indirect verbonden aan elkaar. Dat noemen ze een keten. Een verkorte spier ergens in de keten kan makkelijk probleem veroorzaken verderop in de keten. Het kan zijn dat een verschoten wervel of lichte hernia invloed heeft op de spieren in je rug waardoor je hamstring onder spanning komt te staan. Of dat een blessure in je voet ervoor zorgt dat je verkrampt loopt. Aangezien je hamstring de grootste spier is die je het meeste gebruikt is die ook het meeste vatbaar spierscheuren. Een goede fysio moet op zoek gaan naar de oorzaak en die verhelpen. Neem je de oorzaak weg, dan zullen de spieren zelf ook heel snel helen.

  Het zou zonde zijn dat je omwille van deze reden zou stoppen met schaatsen!
 3. Lawrencio

  Lawrencio New Member

  Sinds de blessure opdook loop ik wekelijks binnen bij de fysiotherapeut; hij is zelfs gespecialiseerd in sport dus daar zou het niet aan moeten liggen. Ik heb wel lang gevoetbald, dus een korte hamstring zou logisch zijn. Daarnaast heb ik eigelijk altijd last gehad van mijn enkels, maar dat kwam door een verkeerde loop (wat inmiddels gecorrigeerd is bij een loopspecialist). Ik heb verschillende echo's en scans gehad, en er bleek een scheur van 5 cm in m/n hamstring te hangen wat nu waarschijnlijk nooit meer goed 100% kan herstellen. Het enige aan sport wat ik nu doe is hardlopen en de fitness. Ik heb dus besloten om met het schaatsen te stoppen en de set Maples te verkopen.

Deel Deze Pagina