waterland - gouwzee

Discussie in '2012-2013' gestart door sven, 16 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. sven

  sven New Member

  vanmiddag -woensdag- op een paar plekken gekeken: de sneeuwschade viel me mee:

  Broek in Waterland: Varkensland (ri Watergang) sloten met ijs waar de sneeuw net versmolten is zodat er redelijk op te schaatsen is en het ook dikker zal worden omdat er geen sneeuw mee rop ligt, maar nu nog zeker te dun en zeker geen spiegel..., maar ook sloten met alleen sneeuw....
  De Leek: zitten ook hele goede onbesneeuwde stukken op, maar nog te dun
  De Dieen (Holysloot en Uitdam) te veel sneeuw, dus dat wordt niks, tenzij het eerst even warm water gaat regenen.
  Kinselmeer is waarschijnlijk pas afgelopen dichtgevroren (nog een paar open plekken), dus geen sneeuw! Wie weet kan dat nog wat worden, maar nog zeker 3 nachten vorst
  Gouwzee: ligt dicht tot halverwege Marken zonder sneeuw: idem dus
 2. orisj

  orisj New Member

  Iemand nieuws over waterland? Wordt er geschaatst?
 3. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ja zeker, anders was dit topic over Waterland er niet, het is namelijk de bedoeling dat je aleen meldt als er ergens geschaatst kan worden.
 4. orisj

  orisj New Member

  Ja ik snap het. Ik bedoelde meer: hoe is het ijs? Hoe is de Holysloter Die? En het Bozenmeertje? Kan er een mooi tochtje geschaatst worden?
  Of zijn dat ook domme vragen / had ik dit ook moeten weten?
 5. dboonz

  dboonz New Member

  Ik heb gehoord dat je een heel klein beetje bij het mirrorpaviljoen kunt schaatsen, maar over ijskwaliteit- en dikte weet ik niks.
 6. baanveger

  baanveger New Member

  Gisteren tussen ransdorp en zunderdorp in de bocht van de nieuwe gouw mensen zien schaatsen. Zij hadden een metertje bij zich en hebben 8 cm. gemeten.
  Op de sloten nog aan de randen sneeuw en dunner ijs. IJs is bobbelig, want gesmolten en weer opgevroren sneeuwkringen.
 7. DanielK

  DanielK New Member

  Vandaag heerlijk geschaatst bij Ransdorp in de richring van Holysloot! Je kon van Ransdorp over hobbelig maar zeker dik genoeg ijs naar het Ransdorper Die, waar voor een deel prachtig zwart ijs ligt. Ik zag een groep van daar ook doorschaatsen richting Holysloot, maar vertrouwde het ijs in die richting zelf niet helemaal. Ben benieuwd of er hier al mensen een rondje Waterland hebben geschaatst! Pas wel op, want het sneeuwt op dit moment flink in Amsterdam, en als die op het ijs blijft liggen zie je de slechte stukken niet meer. Hopen dat de wind het ijs schoonblaast...
 8. FransS

  FransS New Member

  Vandaag op de Gouwzee, opgestapt bij Hemmeland. IJs i.h.a. goed, dik, glad, vrij veel sneeuw(duinen). Weg zoeken tussen de sneeuwduinen, ijs soms schotsig. Er waren kleine geveegde baantjes bij Monnickendammergat en Nes, later op de middag was er ook een geveegde verbinding tussen Nes en Hemmeland. Diverse windwakken, waren goed zichtbaar. Bij Marken en dijk er naartoe was het ijs dunner, kraakte. Daardoor niet tot in Marken gekomen. Voorbij Katwoude ri. Volendam was alleen maar sneeuw.

  Zie voor kaart, gps track, en foto's: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1991218
 9. Jawesjej

  Jawesjej New Member

  Hoe is het nu op de Gouwzee?
 10. JOK

  JOK New Member

  Vandaag met zonnetje natuurlijk geweldig. Alleen het opstappen in Monnickendam -de haven, de schepen, de kraan en de kroeg- is een feestje. Denk er nog even een zonnetje bij.. Maar die zon is er morgen niet meer. Het ijs was op het geveegde baan van een kilometer of 3, 4 prima. Net zoals de geveegde baan verderop aan de dijk bij Nes (zo heet het daar als ik me niet vergis. Maar van Monnickendam naar Hemmeland en verder is een drama stuk kluunen over sneeuw en aangekoekt ijs. Echt ruk! Stuk bij de dijk naar Marken wel weer -bij vlagen- heel aardig. Echter, veel zwakke plekken, scheuren waar al water in kwam. Zal er morgen niet beter op worden. Maar als het blijft vriezen in t begin van de dag wellicht toch de moeite waard
 11. Janbar

  Janbar New Member

  Bij deze wil ik de vegers die op de Gouwzee die een prachtig traject hebben gecreƫerd heel hartelijk danken voor hun enorme inzet.
  Bedankt voor de onvergetelijke vrijdag N.b we kregen ook nog warme limonade gratis !! Natuurlijk hebben we met plezier gedoneerd voor de nieuwe veegmachine Hulde Hulde !!!
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina