Wedstrijden december 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 2 dec 2023.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hm, ik denk dat ik het niet heel duidelijk heb geformuleerd. Ik had dat bericht gauw op mijn telefoon getypt.

  Ehseluns was de enige vorig jaar die bij de kwalificatiewedstrijden meedeed in het klassementje over 1500m en 3000m dat diende als EK allround-kwalificatie.

  Zie hier:
  Schermafbeelding 2023-12-30 om 19.39.26.png


  De EK-sprint kwalificatie was niet veel beter bezet bij de vrouwen, omdat daar Anna Ostlender aan meedeed en verder niemand.
  Aan het klassementje voor het EK allround mannen deden twee schaasers mee en aan het klassementje voor het EK sprint mannen maar liefst vijf. Dat is even veel schaatsers als dat iemand vingers aan een hand heeft!

  ---

  Dat van "alleen DESG-atleten" meen ik ergens op Speedskatingnews te hebben gezien. Maar nu zie ik het niet meer. Maar er is wel meer veranderd: zo zou er ook een massastart-kwalificatiewedestrijd geweest moeten zijn, maar die is ineens weg. Of hij is afgelast...

  Sowieso klopt dat niet, want Simon Albrecht en Bogdan Brauer zijn geen atleten op de site van de Duitse bond, en ze doen wel mee. Andersom zijn Rijhnen en Beckert dat wel, en doen ze niet mee.

  ---

  Maar goed, hoe zit het nou met de kwalificatie-eisen?

  In het selectiedocument staat dit:

  Qualifikationswettkampf 28.-30.12.2023 in Berlin
  Einzelstreckenwertung auf den jeweiligen Strecken. Alle Startplätze werden wahrgenommen.
  Es gibt keine Vornominierung. Jeder Athlet/in der an der EM teilnehmen möchte muss die jeweilige Strecke bei dem Qualifikationswettkampf laufen.
  Prioritätenliste EM:
  1 . Platzierung der einzelnen Strecken beim Qualifikationswettkampf 28.bis 30.12.2022 in Berlin.
  2. Bei Durchführung eines Massenstartlaufes (ab 6 Teilnehmern) ist der Gewinner automatisch nominiert. Der zweite Startplatz wird mit einer Athletin bzw. einem Athleten besetzt, welcher sich über die Einzelstrecken nominiert hat. Sollte kein Massenstartrennen durchführbar sein, werden beide Startplätze mit Athletinnen bzw. Athleten besetzt, welche sich über die Einzelstrecken nominiert haben. In beiden Fällen schlägt der betreffende BT die Athletin/en bzw. Athleten der Nominierungskommission zur Entscheidung vor.
  3. Die Teams für die Mannschaftsdisziplinen (TP/TS) werden ausschließlich mit Athletinnen bzw. Athleten besetzt, welche sich über die Einzelstrecken nominiert haben. Der betreffende BT schlägt die Athletin/en bzw. Athleten der Nominierungskommission zur Entscheidung vor.

  Wat staat daar? Even de kern eruit halen.
  - Iedereen die een afstand op het EK wil rijden, moet die afstand ook rijden op de kwalificatiewedstrijd.
  - De uitslag van de kwalificatie bepaalt wie het EK rijdt op een afstand.
  - De winnaar van de massastart rijdt het EK op die afstand. Voor de tweede startplek op de massastart wordt iemand van de rijders gekozen die een individuele afstand rijdt. Is er geen massastart, dan worden twee rijders gekozen van degenen die zich individueel hebben gekwalificeerd.
  - De teamonderdelen wordn alleen gevuld met rijders die zich individueel hebben geplaatst.
  (niet heel handig, lijkt me, want dan krijg je niet alle teams vol).


  bron
  https://daten2.verwaltungsportal.de...Qualifikationskriterien_2023-2024_final_1.pdf
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In Japan hielden ze eind december voor de tweede keer een NK afstanden. Ik neem aan dat dat niet mag volgens de ISU regels. Hun echte NK afstanden was al eind oktober met volledige deelnemersvelden. Die werden nu verdeeld over drie toernooien. Waarom dan toch de naam NK afstanden er aan geven, i.p.v. bv World Single Distance Qualifier?
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Deden ze in 20/21 en 22/23 ook al. Alleen dan zonder vierkamp.

Deel Deze Pagina