Wedstrijden februari 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 5 feb 2021.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Een Sprint/allroundtoernooi in Hachinohe. Williamson leidt bij de mannen, Takagi bij de vrouwen. Tijden zijn prima, zeker omdat Hachinohe nog niet zo snel is. Miho zou meer dan een half punt voor liggen bij het EK.
  Shinhama rijdt 34,43 en zal het sprinttoernooi wel gewonnen hebben.
  strawbale, Duif, chicagodude en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Härma Oval hosts the Tallinn Speed Skating Marathon tomorrow featuring Saskia Alusalu. The program includes 4k, 10k and 30k. The list of participants and the results are available here: https://my.raceresult.com/165503/participants?lang=en

  I'm both excited and terrified because I signed up for the marathon as well but
  1. I've never skated a marathon before
  2. I've never skated alongside the living legend of Estonian speed skating

  but at least I can update you once it's over based on the personal experience :D

  oh my god what am i doing
  strawbale, schaatser_jelle, mi en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Just stay in her slip stream ;)

  PS: bij uploaden that list you've given away your real name ;)
 4. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  oh no gotta watch out for them fans and stalkers now nooooo
  strawbale vindt dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Plus all NVDP fans too :p

  Anyway, good luck for today!
  Inimene vindt dit leuk.
 6. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Wouldn't mind to hang out with some NvdP fans here :p hell yea, we need a NvdP convention in Tallinn
  strawbale vindt dit leuk.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Just invite him for the 2021 Tallinn ultrarun (which you may need to organise first) :p
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Takagi rijdt 1.54,0 7.05 in Hachinohe. Een uitstekende vierkamp, mogen we wel zeggen.

  Williamson wint bij de mannen, hele solide tijden - afsluitende 10 in 13.16,9. Ichinohe valt licht tegen in dit toernooi, 13.17,0 op de 10km.

  Uitslagen op de twitters van J de Wit.
  strawbale vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  158.86 is het puntentotaal van Miho Takagi - het derde puntentotaal ooit op laagland. Wüst was 2x beter in het (oude!!!) Thialf. En nu dus in Hachinohe, een baan zonder internationale historie.
  strawbale vindt dit leuk.
 10. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Update on Tallinn speed skating marathon. It was fun! The overall win went to Saskia, of course. But skating alongside her was the wildest and definitely the greatest skating experience.

  And of course, a pic or it never happened. :D
  Duif, strawbale en fudd vinden dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De uitslagen van de junioren: https://speedskatingresults.com/index.php?p=2&e=23793

  Een hoop PR's en snelle tijden. De een wat wisselvalliger dan de ander, maar dat is geen wonder na dit lastige seizoen met weinig ijsuren.

  Vooral Jade Groenewoud valt op. Als B1 junior vorig jaar vaak achter loeisterke generatiegenoten Chloe Hoogendoorn en Evelien Vijn op de allroundafstanden, maar dit weekend knalt ze in één keer richting dat niveau toe. Sterker nog, ze is op bijna alle afstanden sneller dan haar oudere collega-junioren. Ze verbeterd op zowel de 500m, als de 1500m, alsook de 3000m PR's die ze aan het begin van het seizoen (ook in Thialf) al reed. Op de 500m haalt ze een seconde van haar PR af (41,39 -> 40,44); op de 1500m 5,3 seconden (2.07,29 -> 2.01,98) en op de 3000m een goede 18 seconden (4.33,81 -> 4.15,61). Absurd. Zeker met de wetenschap dat de ijsbaan in Twente al bijna 3 maanden dichtzit.

  De tijden in Thialf liggen een tikkie gevoelig momenteel, maar er is vergelijkingsmateriaal. Ze is op de 3000m slechts een kleine 2 seconden verwijderd van stayers Conijn en Jansen van TalentNED. Die beiden 2 jaar ouder zijn en dit seizoen al mee mochten doen bij de senioren (zeker Conijn reed daartussen uitstekend). Op de 1500m is ze zelfs al flink sneller. Erg knap. Het lijkt erop dat Nederland met Pien Hersman, Hoogendoorn, Vijn en deze Groenewoud volgend seizoen opnieuw een dominantie selectie heeft voor het WK Junioren.

  Bij de heren laat skeelertalent Kayo Vos zich zien. Voor het eerst onder de 36,5; voor het eerst onder de 1.50 en voor het eerst onder de 4.00 (en dik ook). Niet verkeerd voor een A1 junior. Ook B-junior Tim Prins (die het hele seizoen al imponeert) onder de 1.50. Al voor de derde keer dit seizoen. En zijn 1.11,67 is ook niet verkeerd.
  Laatst bewerkt: 22 feb 2021
  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Om maar als eerste een onduidelijke B1-junior te hypen, zodat mocht deze 15 jaar lang aan de top van de schaatswereld staan ik kan zeggen dat ik het al vroeg zei, lijkt in Polen ene Szymon Wojtakowski https://speedskatingresults.com/index.php?p=17&s=46699 veel potentie te hebben. Rijdt tot 3km best snel, zeker omdat Tomaszow als traag bekend staat.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Lijkt me niet geheel onterecht. Vaagde de concurrentie behoorlijk weg tijdens de laatste Vikingrace in zijn leeftijdsklasse. Hopelijk branden ze hem niet op in Polen, want ik zie dat hij gewoon ieder weekend veel wedstrijden rijdt (en steeds op hoog niveau). Al kijk ik er wel met enige jaloezie naar dat men in Polen zoveel wedstrijden heeft kunnen organiseren voor de junioren. In Nederland hebben de junioren maanden geen wedstrijden gehad en waren de meeste ijsbanen ook voor hen gesloten. Ben benieuwd of we dat de komende jaren gaan terugzien in de internationale junioren wedstrijden.

  Het Poolse schaatsen lijkt in ieder geval weer goed in de lift te zitten. Presteerden prima tijdens de bubbel en als ik die resultaten door zift zie ik dat er bij de junioren best wat aanwas komt.
  EenBrabander, VorstM en strawbale vinden dit leuk.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Is Jade Groenewoud familie van Marijke ?
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik dacht van niet. Jade komt uit een schaatsfamilie uit het oosten van het land. Marijke is Friezin. Misschien wel verre familie?

  Goede genen in ieder geval in voorouder Groenewoud :)
  Duif vindt dit leuk.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Deze Wojtakowski won de Viking Race C2 met 5,5 punten voorsprong op de nummer twee. Zelfs Pedersen kreeg dat op die leeftijd niet voor elkaar (4.9 punten). Op die leeftijd won Roest de Viking Race niet vanwege een DQ, maar op de andere drie afstanden werd hij op een straatlengte gereden door Wesly Dijs. Wat ook maar weer aangeeft dat een Viking Race niet alles zegt: anders was Tommi Pulli nu wereldkampioen.
  Hoe dan ook, Wojtakowski is een van de grootste talenten van Europa op dit moment, en ik hoop dat hij zich goed ontwikkelt. Sinds het stoppen van de grote drie 1500m-Polen is er in die hoek vrij weinig wit-roods toe te juichen.
  Duif, strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Die Vikingrace werd vorig jaar nog gestreamd op Youtube, maar ik kom 'm niet meer zo snel tegen helaas. Wel heb ik de Arena Cup kunnen vinden, waar Wojta (ik kort het nu alvast af) die 3.58 rijdt. Want in tegenstelling tot grote schaatslanden als Nederland en Japan, kan Polen wel gewoon wedstrijden streamen... Zie hier:

  op 6:34:44 ongeveer. Wojta start in het tweede paar van het kwartet.

  Ging aardig op een hoop in het slot, maar dat is niet gek als je als 15 jarige met 29-ers gaat gooien op de 3km. Lefgozer :D
  Laatst bewerkt: 22 feb 2021
  VorstM en strawbale vinden dit leuk.
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Volgens google wel op FB:
  Dag 1: https://www.facebook.com/stcruttenthialf/videos/vikingrace-2020-day-1/606808276825543/
  Dag 2: https://www.facebook.com/stcruttenthialf/videos/vikingrace-2020-day-2/494758618093115/
  Lorca vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  ohhh ! 1:48.78 voor Joep Wennemars !
  strawbale vindt dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  En... 40.03 voor C1 juniore Angel Daleman !
  strawbale en Lorca vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina