Wereldbeker 3,Stavanger, 1-3 december 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 11 nov 2023.

?

Denk je dat er baanrecords gaan sneuvelen?

 1. Ja

  11 stem(men)
  73,3%
 2. Nee

  4 stem(men)
  26,7%
 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Voor de zesde keer vliegt het Worldcup circuit naar Stavanger. De eerste worldcup was eind januari 2016. Er staan zelfs nog wat baanrecords uit die tijd. Het was nog even spannend of het allemaal wel door zou gaan. In het voorseizoen werd namelijk bekend dat er een belangrijk onderdeel om een prachtige ijsvloer aan te kunnen leggen, stuk was gegaan. En door leveringsproblemen werd het repareren hiervan enorm vertraagd. De Noorse Kampioenschappen Afstanden weken dan ook uit naar Bjugn. Maar gelukkig is alles goed gekomen en kunnen we begin december weer genieten van de Noorse folklore op de tribune in Stavanger. Net als de laatste 3 worldcups, staan ook nu weer de langste afstanden op het programma.

  Overigens zal de oplettende kijker zien dat er een klimmuur op de achtergrond te vinden is. Het stadion is namelijk een multifunctioneel sportcentrum.

  Programma

  Vrijdag 1 december (20.00 start A Divisie)
  • 1000 meter Vrouwen
  • 1000 meter Mannen
  • Massastart Vrouwen
  • Massastart Mannen
  Zaterdag 2 december (14.30 start A divisie)
  • 500 meter Mannen
  • 1500 meter Vrouwen
  • 10.000 meter Mannen
  Zondag 3 december (14.30 start A divisie)
  • 1500m meter Mannen
  • 500m Vrouwen
  • 5000m Vrouwen
  Baanrecords
  Terwijl ik dit lijstje zo zie denk ik; ik heb ze haast allemaal live gezien op de baan zelf! Op één na dan want sinds er wereldbekers op deze ijsbaan worden georganiseerd, ben ik er één keer niet geweest. Dat was die wereldbeker die eigenlijk ergens anders zou zijn... Het mooiste baanrecord om live mee te maken vond ik die op de 10.000 meter van Nils van der Poel. Omdat dat zo waanzinnig gekkenwerk was en het sowieso prachtig was om toch nog iets van hem te kunnen zien, in een periode dat het live naar schaatsen kijken niet meer zo vanzelfsprekend was. En je op de baan aan strenge regels moest houden.

  Mannen:
  • 500m = Pavel Kulizhnikov = 34,52 (WB 31 januari 2016)
  • 1000m = Pavel Kulizhnikov = 1.08,10 (WB 30 januari 2016)
  • 1500m = Jordan Stolz = 1.44,89 (WB 11 november 2022)
  • 10.000m = Nils van der Poel = 12.38,92 (WB 20 november 2021)
  Vrouwen:
  • 500m = Nao Kodaira = 37,07 = (WB 18 november 2017)
  • 1000m = Brittany Bowe = 1.14,16= (WB 19 november 2021)
  • 1500m = Heather Bergsma = 1.54,92 = (WB Finale 12 maart 2017)
  • 5000m = Irene Schouten = 6.52,83 = (WB 19 november 2021)
  Poll:
  Denk je dat er baanrecords gaan sneuvelen?

  Nederlandse selectie:
  Vrouwen
  500 meter: Femke Kok, Jutta Leerdam, Naomi Verkerk, Dione Voskamp en Marrit Fledderus.
  1.000 meter: Jutta Leerdam, Femke Kok, Antoinette Rijpma-De Jong, Marrit Fledderus en Helga Drost. 1.500 meter: Marijke Groenewoud, Esther Kiel, Antoinette Rijpma-De Jong, Melissa Wijfje en Elisa Dul.
  5.000 meter: Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Sanne in ’t Hof, Esther Kiel en Elisa Dul.
  Mass start: Irene Schouten, Marijke Groenewoud.
  Team Sprint: Marrit Fledderus, Femke Kok, Antoinette Rijpma-De Jong, Naomi Verkerk, Dione Voskamp, Helga Drost (definitieve opstelling volgt later).

  Mannen
  500 meter: Merijn Scheperkamp, Kai Verbij, Hein Otterspeer, Janno Botman en Jenning de Boo.
  1.000 meter: Tim Prins, Tijmen Snel, Kjeld Nuis, Jenning de Boo en Janno Botman.
  1.500 meter: Patrick Roest, Kjeld Nuis, Wesly Dijs, Thomas Krol en Louis Hollaar.
  10.000 meter: Patrick Roest, Jorrit Bergsma, Kars Jansman, Beau Snellink en Marwin Talsma. Mass start: Bart Hoolwerf en Marcel Bosker.
  Team Sprint: Janno Botman, Hein Otterspeer, Merijn Scheperkamp, Tijmen Snel, Wesly Dijs, Jenning de Boo (definitieve opstelling volgt later).
  Laatst bewerkt: 26 nov 2023
  Jeronimo1, leenstrafan en Duif vinden dit leuk.
 2. Kristian

  Kristian Active Member

 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Alle baanrecords in handen van absolute kampioenen maar gereden in verschillende wedstrijden door de jaren heen. Het is een bont gezelschap zo, een leuke afspiegeling van de afgelopen 10 jaar. De 1500 bij de vrouwen valt het meest uit de toon qua snelheid denk ik.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  tostiees-31 vindt dit leuk.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Interessante nieuwe (in vergelijking met Azie) namen op de startlijst Sofia Prosvirnova, Maria Rodriguez, Francesca Lollobrigida en Marco Abreu Lira.

  Ik mis dit seizoen wel Laura Peveri. Ze won dit weekend wel de neo senior world cups 1500m en 3000m, maar wordt nu weer gepasseerd. Ik sla haar toch zeker hoger aan dan Veronica Luciani.

  Maurizio Marchetto en dames coachen is niet altijd een goede combi. Ik vrees dat ze dezelfde weg op gaat als voormalig talent Noemi Bonazza.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 6. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Peveri rijdt pas weer wedstrijden sinds vorig weekend, i.t.t. zelfs Lollobrigida die in het laatste weekend van september alweer 4.12 klokte. Wellicht is ze wat geblesseerd geweest en pakt ze het rustig op. Maar het is inderdaad wel te hopen dat ze het niveau van de vorige twee seizoen vast kan blijven houden!
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat is er eigenlijk gebeurd met Bonazza? Weet jij dat?
 8. Trymare

  Trymare Active Member

  Speed skaters everywhere here in Stavanger now! So nice to sit in the cafeteria in the arena and watch world class athletes prepare for the World Cup. I will off course watch the show live all the days, the Arena just 20 minutes walk away from my home. I have many friends among the speed skating community, and there will be an after race-party in the beer tent on Friday. That is nice!! I look forward to this. They are also riding their bikes around here, I see them everywhere! It’s getting cold in Stavanger now, so the conditions for biking are not so good from today on. The high weather pressure will also make the times somewhat slower.

  Anyways, world class athletes in my town is very fun!! I hope you all come to Stavanger, finally World Cup here again ❤️
  Duif, tostiees-31, Kristian en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Is er nou helemaal geen TV uitzending op vrijdag? Zelfs niet op NPO 1 extra.

  De oplossing met NPO 1 extra vond ik prima. Dat het helemaal niet op tv komt vind ik teleurstellend. Ook omdat er geen samenvatting wordt uitgezonden. Het nadeel van NOS streams is dat je ze niet terug kan kijken.
  Laatst bewerkt: 27 nov 2023
  Trymare vindt dit leuk.
 10. Trymare

  Trymare Active Member

  I don’t know, but come here to Stavanger, my friend! It’s just an hour with the air plane from Schiphol. I will guide you around and let’s watch the show together from the tribune!
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  En we hebben ook al geen toegang tot de officiële ISU-stream ivm geo-block. Dan zullen ze zaterdag wel korte samenvattingen uitzenden van alles wat vrijdag is gereden denk ik. Tijdens de dweilpauzes en minder interessante ritten waarschijnlijk.
 12. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Op NOS.nl is het wel live neem ik aan?!
  Overigens eens dat TV absoluut beter bevalt dan de app..
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als je de ISU stream wilt bekijken, download de OperaGX browser. Die heeft een ingebouwde gratis VPN die heel basic is en niet zoveel kan, maar het werkt voor mij om mijn commentaar terug te kunnen luisteren.
  Trymare vindt dit leuk.
 14. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  In de VARA-gids staat dat er vrijdag op NPO 3 schaatsen WB Stavanger is om 20.00 uur, en om 20.35 uur voetbal vrouwen Engeland-Nederland.
  De A-groepen starten om 20.00 uur. De twee 1000 meters kunnen niet in die korte tijd verreden worden denk ik.
  Laatst bewerkt: 28 nov 2023
 15. Haico

  Haico New Member

  Het valt mij op dat Binyu Yang en vooral Qishi Li niet op de deelnemerslijst staan. Dat heeft consequenties voor de A-poule !
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goeie, dat was mij nog niet opgevallen.

  Stolz staat 19e in het klassement 1000m. Op 21 en 22 staan Dombek en Dubreuil die promoveren naar de A-groep. Moet Stolz dan in de B-groep rijden?
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Waarschijnlijk wel, tenzij er nog één of meer schaatsers afvallen die voor Stolz in het klassement staan, waardoor er wat plekjes vrijkomen in de A groep.
 18. Haico

  Haico New Member

  Stolz is nu 3e reserve op de 500, 1e reserve op de 1000 en zit op de 1500 in de A-groep
  Uitval van Qishi Li bezorgt Dauranova A-groep 1000 m, Femke Kok wordt 2e reserve.
  Niet meedoen van Qishi Li, Beune, Weidemann en Binyu Yang (was 2e reserve) zorgt ervoor dat op de 1500 Onodera, van Elst en Pearman in de A groep komen.
  Uitval van Beune, Weidemann en Binyu Yang (was 1e reserve) zorgen ervoor dat Horikawa en Laura Hall naar de A-groep gaan voor de 5km.
  Laatst bewerkt: 28 nov 2023
  Kristian vindt dit leuk.
 19. Trymare

  Trymare Active Member

  The expected snow did not come. It is -5 degrees, but the ground is snow free and not slippery. It is so funny to have those great athletes in my home city. Also the world championships in Handball starts this weekend, with the matches being played in Stavanger, very close to my house. It’s so exciting that this small, beautiful city is the center of so many big sports events… Even the Dutch heroes Roy van der Berg and and Jeffrey Hoogland in Track Cycling are in Stavanger to train in our new Velodrome. They say everything is perfect here ❤️ that makes me very happy.
  CasperW en Duif vinden dit leuk.
 20. Kristian

  Kristian Active Member

  Nice to see others doing the same as me. :)
  On the site "15.46.6" I have done this for some time now. "Predicting" the constitution of, and the pairings in A. The reason from the start was that so many fans in Norway are unfamiliar with the system, and gets utterly surprised when this and this skater is not in A in the upcoming Event.

  10000m, menn:

  Roest
  Ghiotto
  Eitrem
  Bloemen
  SLP
  Malfatti

  Engebråten-Swings
  Dawson-Bergsma
  Jansman-Snellink

  R1:Ichinohe
  R2:Henriksen
  R3:Wu
  R4:Ulekleiv.

  5000m, kvinner:

  Wiklund
  Sablikova
  Han
  Maltais
  Blondin
  In T Hof

  Czyszczon-Onodera
  Kilburg-Yang
  Horikawa-Groenewoud

  R1: Hall
  R2: Uhrig
  R3: Myers
  R4: Jin
  R5: Lorenzato
  R6: Lamarche
  R7: Schouten

  B-gruppa: Haugen.

  So far I have made the 5k og 10k i Stavanger, and will do the others when the distancewise Entry List is published..
  Laatst bewerkt: 28 nov 2023

Deel Deze Pagina