Wereldkampioenschappen sprint 2015, Astana, 28 feb.–1 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Je trekt hier echt veel te grote conclusies. Alsof in de "hoogtijdagen" van het schaatsen in de jaren '70 (?) er miljoenen Nederlanders voor de buis moord en brand zaten te schreeuwen als de 5000 meter van Norio Hirate (in 8.50,27) of de 1000 meter van Emmanuel Michon (in 1.28,94) niet uitgezonden zou worden.

  Het grootste deel van de sportliefhebbers wil gewoon de toppers zien en ik vind het ook stom dat de NOS te lang doorkletst en daardoor races mist, maar echt heel erg kan ik er niet mee zitten en de gemiddelde Nederlander al helemaal niet.
  Sabine en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 2. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  In dat geval zat ik er qua wetgeving waarschijnlijk naast. Sorry. Al vind ik het heel vreemd dat de overheid zo nauwgezet verplichtingen geeft aan televiezenders. Kan het me bijna niet voorstellen. Maar ik lees het inderdaad ook zoals jij het leest.

  Los daarvan blijf ik bij mijn punt dat een rit van Lorentzen leuk is voor liefhebbers maar absoluut niet van nationaal belang is. Heeft niets met teloorgang van het schaatsen te maken. We kijken waarschijnlijk anders televisie dan vroegah. Als die rit van Lorentzen van nationaal belang was, dan keken er wel drie miljoen mensen naar, en zou de NOS het echt wel uitzenden. Want zenders kunnen per minuut zien hoeveel kijkers wegzappen of inschakelen.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nee, verreweg de meeste Nederlanders kunnen daar NU niet meer mee zitten. Maar dat was vroeger toch echt anders, mijn beste Leenstrafan.
  Eerlijk gezegd, als dit de manier wordt waarop de NOS de grote toernooien gaat/blijft uitzenden, dan blijf ik er niet meer voor thuis. Doe mij dan maar een mooi geknipte samenvatting van een kwartiertje met achteraf ingesproken commentaar.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik vind het juist goed. Om te zorgen dat schaatsen niet teloor gaat, hebben we ook de niet-kenners nodig. Een die hebben analyses en interviews nodig.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou heb ik 1975 (waar mijn voorbeelden uit kwamen) niet meegemaakt, maar vele forummers hier natuurlijk wel. Aan hen de vraag, was het echt zo als @Mjøsaman het voorstelt of zat het gros van de Nederlanders toen ook alleen maar voor de buis om de echte toppers te zien (zoals ik denk)?

  En dat "ze hebben een rit overgeslagen, van mij hoeft het helemaal niet meer" komt op mij eerlijk gezegd een beetje kinderachtig over. Ik heb twee keer Elina Risku kansloos in haar eentje zien rijden dus het is niet zo dat structureel een blok saaie ritten overgeslagen wordt. Natuurlijk zouden ze beter elke rit uitzenden, maar er zit nog wel een verschil tussen af en toe een ritje overslaan en alles in een samenvatting van een kwartier proppen. Denk je soms dat Lorentzen die samenvatting wel gehaald had dan?
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je wilt niet weten hoe vaak er in de jaren '80/'90 geklaagd werd als de NOS weer eens een sportwedstrijd niet volledig uitzond/vroegtijdig afkapte (m.n. tenniswedstrijden) omdat de tijd om was. De commerciële omroepen zijn deels in dat gat gesprongen.
  Het kan natuurlijk zijn dat ze er niet meteen bijzitten maar een rit als die van Lorentzen (met een snelle tijd) missen mag gewoon niet gebeuren. Waarom laten ze trouwens niet in het groot de wedstrijdbeelden lopen en in een klein hoekje onderin het gesprek met de analist? Dat deden ze eerder wel. Of heeft die bedongen dat ie zoveel minuten zendtijd moet krijgen, dat idee krijg ik wel.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het eind van een wedstrijd missen terwijl je wel het begin uitzendt is natuurlijk nog veel problematischer. Als je eenmaal naar een wedstrijd kijkt wil je 'm ook tot het eind uitkijken. Bij een tenniswedstrijd kan je beter de eerste set overslaan.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Je kan toch altijd nog de ISU-Eurovision-stream erbij pakken?
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Een groot verschil met nu is dat in de jaren 60 t/m 90 de toppers in de eerste ritten van een afstand reden. En dan werden niet altijd alle ritten uitgezonden. Tenminste niet op de 5 en 10km. Door veranderde weeromstandigheden kwam het zelfs regelmatig voor dat de winnaar van de 5/10 km helemaal niet meer inbeeld kwam omdat de camera's al ingepakt waren als de favorieten gereden hadden. Ik kan me Sergej Berezin (in Deventer), Dmitri Botsjkarov en ook Robert Vunderink herinneren die wonnen zonder in beeld te zijn geweest.
 10. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Gaan we het nu serieus weer hebben over NOS die de prijsuitreiking voor lege zaal niet van A tot Z live heeft uitgezonden?
  hahaha heerlijk al dat geneuzel weer , daarom houd ik zo van SF :D

  Werd er maar half zoveel van mijn favo sport live uitgezonden door NOS als schaatsen maar hoor je mij daar ooit over klagen?
  Welnee ik ben dat allang gewend en accepteer het zonder morren
  Quarantenove vindt dit leuk.
 11. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Dat NOS schaatsen ALLES live uitzendt dat is natuurlijk geweldig en fantastisch en daar willen wij natuurlijk geen seconde van missen,
  maar er is wel heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel schaatsen op tv

  2 nks, 1 ek en elk weekend een ander wk!

  echt in welke sport zie je zoiets nog?

  ik vind het super mooi hoor maar de leek die ziet ondertussen door de bomen het bos niet meer met al die schaatstoernooitjes live op de buis
 12. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  Uiteraard is het beter om niet teveel risico te nemen, de winstkansen zijn te gering. Maar toch hoop ik dat hij het gaat doen,
  Haha ja je hebt gelijk. Nogal hoort daar ook zeker bij na dag 2.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, ik ben niet de enige die dacht dat de wedstrijden 's avonds pas zijn :p
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Zhigin loopt. Of nou ja strompelt. Kuzin rijdt in Erfurt.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dank voor de Eurovisie-tip; die zal ik komend weekend gaan gebruiken!

  Ach, waar is de tijd gebleven dat elke krant op de zaterdag van een groot toernooi nog een invulschema afdrukte, "voor bij de TV".
  AIAIAI en Koen vinden dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat was in de tijd dat kranten nog belangrijker waren dan internet ;) Tegenwoordig zijn er vast wel invulschema's te vinden op internet.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik had nog niets gezien, gelukkig nu een herhaling van de zondag op Eurosport 2. Toch fijn, een extra schaatszender.
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Helaas geen tijd gehad om WK sprint te kijken. Ik schijn weinig gemist te hebben of juist veel gemist te hebben zo te lezen. ;)
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

Deel Deze Pagina