WK Afstanden 2024, 15-18 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 7 feb 2024.

?

Op welke afstanden gaan we een nieuw baanrecord krijgen?

Peiling gesloten op 15 feb 2024.
 1. 500 mannen

  0 stem(men)
  0,0%
 2. 1000 mannen

  19 stem(men)
  86,4%
 3. 1500 mannen

  13 stem(men)
  59,1%
 4. 5000 mannen

  6 stem(men)
  27,3%
 5. 10000 mannen

  1 stem(men)
  4,5%
 6. 500 vrouwen

  0 stem(men)
  0,0%
 7. 1000 vrouwen

  3 stem(men)
  13,6%
 8. 1500 vrouwen

  2 stem(men)
  9,1%
 9. 3000 vrouwen

  1 stem(men)
  4,5%
 10. 5000 vrouwen

  7 stem(men)
  31,8%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Vwb interviewen buitenlandse schaatsers: dat zou idd best wat vaker mogen en met meer verschillende schaatsers.
  In de jaren 90 zagen we toch echt vrij regelmatig interviews met Koss, Noemann, hunyady, friesinger, en ik meen zelfs af en toe een sayutin. Maar eerlijk gezegd lag dat misschien idd aan de combi taalvaardigheid van zowel interviewer als schaatser, en live ondertitelen schijnt tegenwoordig niet meer gedaan te worden
 2. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  De meeste rijders kan je prima interviewen. Canada en Amerika sowieso, maar Noren, Duitsers en Fransen spreken ook prima Engels. Italianen en Russen met wat handen-en-voetenwerk ook wel. Enige die je dan niet spreekt zijn Aziaten. So be it..
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ook nog wel interessant om aandacht te besteden aan de teloorgang van JV. In 2017 alleen al 5 gouden medailles bij de mannen, nu voorlopig slechts 1 brons inclusief teamonderdelen met nog twee rijders aan de start.
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat Ning, Nuis, Zurek en natuurlijk Stolz allemaal hun snelste opening ooit rijden, lijkt me geen toeval. Schaatsers gaan er op een WK op een snelle baan net wat harder en scherper in van ze normaal doen. Al is het bij Ning wel héél extreem. Hij moet gewoon in blakende vorm zijn. Ik schrijf hem ook niet helemaal af voor de wereldtitel ...

  Op de WK afstanden hebben er maar vijf mensen meer: Kramer, Davis, De Jong, Romme, Wennemars. Dat is heel indrukwekkend! Tegelijkertijd heeft Stolz nu evenveel WK-titels als Douwe de Vries, wat weer totaal niet indrukwekkend klinkt, maar het komt door de TP.

  Prins reed gewoon 600 meter mee met de snelste man ooit, vind je het gek dat hij dan een beetje instort. :p

  :D:D:D

  Stolz is ook niet de meest interessante schaatser voor een interview. Hij zegt geen bijzondere dingen. Hij heeft wel een prettige stem, prima geschikt voor natuurdocumentaires of zo. "This is a Loopeend in his natural habitat..."
  Ko Savabli, HaagscheBluf en CasperW vinden dit leuk.
 5. Stolletje

  Stolletje Active Member

  Als ARDJe vandaag wint maakt zij het nog soort van goed, maar als JV zonder goud het WK verlaat is dat wel echt een blamage voor het team. RB heeft ook niet een uitmuntend toernooi, maar goed met al die jonge mannen die debuteren is dat nog prima uit te leggen en een Kok en Roest doen het natuurlijk uitstekend. Zaanlander heeft de twee grootste goudhaantjes van die toernooi in huis dus ja, die hebben niks te klagen. Zelfs Iko heeft 2 keer goud binnen

  JV gaat (hoogstwaarschijnlijk) als minst succesvolle Nederlandse team dit toernooi verlaten en dat is voor het team met de meeste sponsorgelden echt niet uit te leggen
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Was het sportiviteit, dat ze Schouten lieten terugkomen? Of was het gewoon geen flauw idee hebben wat je moet doen? Maltais en Blondin stemmen hun hele raceplan af op Schouten, en ze hebben dus Schouten weer terug in het peloton nodig om dat plan uit te voeren (en tweede te worden ...)

  Blondin moest in de laatste bocht in elk geval in de ankers omdat ze om Groenewoud heen moest. Schouten kon de ideale lijn rijden terwijl Blondin moest zoeken. Dat heeft Schouten enorm geholpen.
  Knap trouwens dat iedereen weet dat ze de Nederlandse vrouwen niet samen voorop de laatste ronde in moeten laten gaan, terwijl dat wel precies is wat er nu gebeurt.

  Goeie vraag, ben benieuwd

  Als hij nou vol voor de ontsnapping was gegaan (met Loubineaud en Maly) had hij evenveel punten gehad, én een daadwerkelijke kans op de winst.

  Mooi historisch voor Zwitserland ja! En op de site van de Zwitserse omroep weten ze nu wat schaatsen is: https://www.srf.ch/sport/mehr-sport...y-wenger-holt-an-der-eisschnelllauf-wm-bronze
  Lisan vindt dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ga er maar eens goed voor zitten. Dit is de lijst met snelste hoogland rijdsters met daarachter hun laagland PR's (Inzell uitgesloten). Daaruit volgt een verschil percentage (laagland/hoogland enz.). De groene tijden zijn van Calgary. Van de toppers hebben Voronina en Zueva het grootste verschil. Het wonder WK allround van 2006 levert nog steeds vier rijdsters (in donkergroen). Klassen heeft nog steeds het grootste verschil van de Calgary tijden versus laagland met 2.2%. Een en ander kan nog wat gegroepeerd worden per baan. Dan zie je dat Calgary wel een stuk kleiner verschil heeft t.o.v. SLC. Maar dit is slechts een hele grove schatting.

  Dames_5000m_hoog_versus_laagland.jpg
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Geen goud voor JV is nog wel ok als ze iets van vijf keer zilver/brons hadden, maar dat is ook niet gebeurd.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Erg leuk om die lange teksten van Ko Savabli MoZovski (;)) te lezen.

  Fantastische kniehoeken ja, dat viel me al eerder op. Technisch een schitterende schaatser.

  Het zal je vast niet verbazen dat Pavel Kulizhnikov ooit nog harder reed. Dat was tijdens zijn ijzingwekkend snelle ronde van 23,94 tijdens zijn wereldrecord van 33,61 in 2019. In beeld verscheen toen 62.6 km/h bij ingang van de binnenbocht.
  De techniek van schaatsen is best ongrijpbaar. Zo'n topper kan op elke willekeurige dag toch nog zeggen "ik raakte ze niet vandaag".
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan even inzoomen op de toppers. Hierbij de beste races op hoogland versus laagland. Daaruit volgt een verschil percentage per 100 luchtdrukpunten. Om het verschil voor vanavond te berekenen moet dat getal maal 1.34 worden vermenigvuldigt. De meest stabiele schaatser is natuurlijk Sablikova. Uitgaande van haar verschil percentage kom je op 1.71 % uit. Het baanrecord is 6:42.01. Schouten heeft staan 6:41.25 uit Heerenveen. Dat baanrecord, gereden bij een 20 punten hogere luchtdruk, lijkt een eitje maar dan, hoe ver gaat Schouten komen???

  Dames_5000m_toppers_hoog_versus_laagland.jpg

  Kijkend naar de directe duels Schouten-Sablikova dan zijn dit de recente races:

  Dames_5000m_Schouten_versus_Sablikova.jpg
 11. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Inderdaad, niet alleen wordt er weinig gewonnen, maar er worden ook weinig hoge ereplaatsen gepakt. Dit geldt voor Jumbo, maar ook voor het mannenschaatsen in het algemeen.

  Tuurlijk, Stolz is heel goed, maar de tweede beste Nederlanders zijn tot nu toe 12e, 5e en 7e geworden. En dat terwijl het vroeger gemeengoed was dat Nederland af en toe sleepte, maar vooral heel vaak 2 man op het podium had (op klassieke afstanden is dit ook de vrouwen nog niet gelukt trouwens). Dat laat zien dat het internationale mannenschaatsen er momenteel goed voorstaat en dat NKs op geen enkele manier meer een hoger niveau hebben dan WKs (wat vroeger op de 1000 of 5 bv. nog wel eens het geval placht te zijn).

  Edit: bij de vrouwen waren er in 2019 voor het laatst geen klassieke afstanden met 2 Nederlandse medaillewinnaars, bij de mannen gebeurde het nog nooit op een WK afstanden. Wel op de Spelen van 2010.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 12. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Blijft leuk, die beelden van Yvonne van Gennip met haar Goud hè? muts :)

  "Als je nou nog één keer zegt goud hè, Harry, dan doe ik je wat man!"
  "Ga-ga-ga-gaga-gaga-ga-ga goud hè, goud hè?"
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Rijpma-de Jong MOET Goud winnen, anders is dit een mega flop toernooi voor JV. Is bijna niet voor te stellen, zo'n grote ploeg.. en 1 medaille tot nu toe.
  Reggenborgh op zich.. de mensen die het moeten doen: Kok, Roest en Nuis.
  Team Anema beleeft een droom toernooi zonder dat Schouten echt in topvorm is, maar het valt nu allemaal haar kant op.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Mmm, tijd van Weidemann valt erg tegen. Had wel onder de 6:50 verwacht. Al reed ze eerder ook maar 7:06 in Quebec.
  Duif vindt dit leuk.
 15. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Geen beste dit van Weidemann, zou geen podium mogen zijn met deze tijd
 16. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Dat biedt toch mogelijkheden voor Beune ja.
 17. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Was dat vroeger op de WK of de OS dat je je via de 3/5 km op het toernooi zelf nog kon plaatsen op de 5/10 km? Ik had graag een Loubineaud gezien bijv. later vandaag.
  Asterisk vindt dit leuk.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Tijden zijn wel héél matig tot nu toe. Iets met het ijs ?
 19. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Dat ligt gewoon aan de kwaliteit van de schaatsers :D Zijn 3 PR's gereden.
 20. Arvid

  Arvid Member

  Chinese haalt even 15 seconden van haar PR af.
  Ko Savabli vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina