WK allround en sprint, Inzell, 7-10 maart 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 feb 2024.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  We moeten ook niet vergeten dat De Boo een jaar geleden nog nooit onder de 1:10 had gereden. Zelfs de magistrale Jordan Stolz reed matig op de OS na zijn 1:07.6 in Milwaukee bij de trials. Je kunt niet verwachten dat hij nu al constant op zijn best is.
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  ^Dit. De verwachtingen zijn wel heel erg snel opgeschroefd voor De Boo. Het is zijn eerste seizoen tussen de top mensen! Ga er maar aan staan om direct al zoveel druk opgelegd te krijgen en er verwacht wordt dat je ook aan het einde van het seizoen nog sterk en constant presteert.

  Wat mij betreft is zijn WK sprint nu al een succes, als hij het voor elkaar krijgt op het podium te eindigen is dat al fenomenaal.
  Ko Savabli, G1ant, HaagscheBluf en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. Stolletje

  Stolletje Active Member

  Klopt, bij jonge talenten zie je eigenlijk altijd dat het even kost voordat ze echt constant worden. Je ziet ook vaak dat zo'n eerste seizoen uiteindelijk ook vrij lang is voor een nog onervaren schaatser. Stolz had dit in 2022, de Boo heeft het dit jaar. Bijna alle grote schaatsers van nu of vroeger hebben wel zo'n periode gehad. Zelfs bijvoorbeeld een Kramer, Wust en Sablikova hebben dit gehad.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De Boo presteert anders gewoon vrij constant hoor. Het probleem is misschien meer dat zijn tijden bij het NK Afstanden een beetje uit verband getrokken zijn naar mijn idee. Hij werd Nederlands kampioen op de 500 en 1000 meter in 34.4 en 1:07.3. Dat zijn sterke tijden, maar tegelijkertijd is het goed om te realiseren dat er mondiaal inmiddels misschien wel 10 a 15 schaatsers zijn die in Thialf 34.4 kunnen rijden. Op de 1000 heb je Stolz en Ning en de concurrentie uit eigen land. Dus die prestaties bij het NK Afstanden waren nog geen enkele garantie voor internationaal eremetaal. Komt bij dat hij daarna ook nog ziek werd.

  Kortom, ik denk dat zijn tijden van het NK Afstanden wat te rooskleurig zijn ingeschat qua niveau. Tel daar de ziekte bij op en dan zijn de prestaties bij de 2 WK's wellicht wat minder dan sommigen hadden verwacht. De Boo heeft een droomseizoen gehad. Van een man zonder noemenswaardige reputatie, naar een man die op het WK 500, 1000 en sprint dichtbij podium komt (of misschien zelfs erop afhankelijk van vandaag)
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het is genieten in Inzell. Mijn eerste buitenlandse reis om schaatsers te supporten bevalt tot nu toe uitstekend. Gelukkig zijn we op woensdag al erheen gereisd, want sindsdien staken de machinisten van de Duitse NS.
  Inzell heeft een unieke sfeer momenteel omdat alle mensen die iets met het WK te maken hebben er zitten. Of je nou Wotherspoon tegenkomt tijdens een wandeling, ISU-fotografen in een café tegenkomt of Noren tegen het lijf loopt die al sinds 1968 van hot naar her reizen om skøyteløper aan te moedigen: Inzell bruist met schaatselijkheid. Is dat een woord? Nu wel.

  Gisteren in het stadion was het nog zeker niet vol, maar wel goed toeven. Je bent zo naar binnen en met een zitplek hoef je ook heel ver van te voren een spreekwoordelijk handdoekje te leggen. Er wordt duidelijk harder gejuicht voor Nederlanders, Noren en Duitsers, maar bijvoorbeeld Vosté kon zo onderhand een ereronde maken na zijn 1.07, dus de andere schaatsers komen ook wel aan hun trekken.

  Vanaf waar ik zit heb ik goed zicht op de bankjes met schaatsers voorafgaand aan de race. Dat is leuk en daardoor zie je de coaches ook wel. Viktor Hald Thorup zat trouwens naast Sofia voor de race. Waarschijnlijk legde hij haar uit hoe je het best gediskwalificeerd kan worden ;););)

  De 500m vrouwen was van bijzonder hoog niveau. Het hele jaar is het een beetje meh, maar nu gaat het veel harder dan bij het WK afstanden. De 500m mannen viel wat tegen, maar drie Koreanen in de 34 is wel zeer netjes. Takagi heeft haar grandioze vorm te pakken en stiekem is die 500m gewoon veel indrukwekkender dan haar 1000m. Vooral met het allrounden in het achterhoofd. Min-sun Kim leek na de 500m podiumkandidaat, maar is dat nu helaas niet meer. Smeding presteert boven verwachting en dat is leuk. De andere Brit, Kersten, is trouwens wel in Inzell. Het is heel mooi dat de vrouwen nu wel baanrecords rijden terwijl dat het hele jaar niet gebeurde op de sprint, behalve in Quebec.

  De mannen sprint mist wel wat goede namen, zoals Morishige, Shinhama en Zurek, en mist een extreem ongelofelijk bizar goede naam, maar toch is het niveau in de breedte zeer goed. Zie ik nou goed dat Koo met een 34er én een 1.08 slechts twaalfde staat? Dat zijn zeer sterke tijden voor een junior trouwens. Vosté was geweldig maar zijn 500m doet hem wel erg laag staan. Dombek rijdt een sterk toernooi en wie weet wat hij vandaag nog kan laten zien. Hij heeft nu wel de laatste binnenbocht op de 500m…
  Van de toppers is niemand boven zichzelf uitgestegen. Misschien Ning op de 500m, of Kania. Maar verder waren er vooral degelijke races en kleine verschillen. Spannend zeker.

  De immer sympathieke Dubreuil heeft nog twee afstanden en dan mag hij hopelijk gerechtigheid vieren na 2022. Wereldkampioen Laurent, dat verdient hij. De Boo doet het heel netjes, we moeten nou niet denken dat hij de 1.07s uit de mouw schudt. Ning lijkt me vrij zeker op het podium staan, Nuis verwacht ik daar op zijn ervaring en klasse ook wel (sorry Jenning) en Kania en Cho zullen hun Poolse of Koreaanse toverspreuken moeten loslaten op hun benen. Cho choken in elk geval niet. Integendeel! Dat de beste Chinees én de beste Koreaan boven de beste Japanner zouden staan, had niemand verwacht in november.

  Zo weer op naar het stadion. Allez Laurent! En moge Femke een 36er rijden.
  ZeeKoei, fransvanbakel, Jeronimo1 en 6 anderen vinden dit leuk.
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Mooi verhaal! Als je over een maandje teug zou komen naar Inzell op het moment dat er geen ijs meer ligt, dan is het echt een totaal ander dorp.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Lea-Sophie Scholz gaat misschien wel starten in beide vierkampen, maar ze niet beide beeindigen. Ze heeft zich teruggetrokken voor dag 2 zie ik in de loting.
  En daarmee weer een even aantal. Herbert Dijkstra vond het gisteren raar, dat er een oneven aantal was en of er niet reserves hadden mogen starten. Ja Herbert, de ISU heeft de reservelijst zelfs uitgebreid van 6 naar 10, maar dat was nog niet voldoende om een compleet veld te krijgen. Duidelijk ook weer je huiswerk niet gedaan. Als je dan weer zo'n Frank Snoeks hoort ...vroeger was echt niet alles beter...., maar het commentaar wel...
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 8. jay

  jay Member

  Tja, het blijft behelpen met Herbert. Dat ben ik met je eens. Ga je trouwens nog je model aanslingeren voor het WK Allround? Dan weten we op wie we ons mogen verheugen op de afsluitende 5 en 10km ;-)
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Zou een Vera Güntert nou echt geen zin hebben om te starten? Die moet toch wel in de buurt zijn.
 10. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Die stond vorige week al met haar zus op skeelers in een warm land!
  SprintMaster vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Iemand heeft een Spaanse vlag voor onze stoelen gehangen. Vamos Nil Llop Izquierdo!
  Ko Savabli en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oei wat een slechte start van Grevelt....
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wauw, de tribune ging los bij Kok vs Takagi! Weer een erg prachtige rit. Jammer van de valse start.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het klassement lijkt wel gemaakt nu. Leerdam zie ik niet zomaar meer dan een seconden goedmaken op Kok dadelijk.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Kok wel weer ijzersterk. Die heeft toch ook een erg stabiel seizoen gehad.
  chicagodude en SprintMaster vinden dit leuk.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Ik zie op het eerste rechte stuk af en toe een mannetje staan met een houten bordje (met het handvat naar boven zo lijkt). Kunnen de lokale verslaggevers dit van duiding voorzien?
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat geeft aan hoeveel rondes ze nog moeten. Beetje overbodig op de 500m
  mi vindt dit leuk.
 18. matje82

  matje82 Member

  Wat mij opvalt bij de 500 meter hoeveel mannen de bochten niet kunnen houden, terwijl je dat bij de vrouwen nauwelijks ziet. Is dat het verschil tussen 55 en 60 km/h, lengte van de rijders of iets anders?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bjørn, wauw!!! Het gaat veel sneller in de breedte
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 20. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Jemig, wat veel valse starts.
  SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina