WK shorttrack, Montreal, 14-16 maart

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 14 mrt 2014.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zeg dat wel ja, uiteindelijk wordt Jorien 7e en Sjinkie 8e in het eindklassement. Allebei zijn ze de tweede "Europeaan" achter Christie en An.

  Zuid-Koreaanse vrouwen winnen zojuist ook deze relay voor China en Canada. Italiƫ versloeg Nederland nog in de halve finale, maar komt er in de finale niet aan te pas, dat was dan de Nederlandse vrouwen zeer waarschijnlijk ook niet gelukt.
  Update: Korea gediskwalificeerd! China kampioen, nou ja, schrale troost want in de Sotsji-finale werd China gediskwalificeerd en bleef Zuid-Korea kampioen. Italiƫ schuift op naar brons, toch wel balen dat we niet de finale stonden.

  Nu dan de laatste race van het toernooi, de de relay voor mannen.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Goud voor de relay heren!!! Waar bleef An?
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Team Nederland is wereldkampioen! Niels, Freek, Sjinkie en Daan! De Russen faalden helemaal en de Britten hinderden de Koreanen een beetje, maar na een stel volstrekt chaotische slotrondes kwam de Schaats van Sjinkie als eerste over de streep.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  WERELDKAMPIOEN!!! Met mazzel, maar prachtige revanche.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  Wereldkampioen!!! :):):):)
  Gefeliciteerd mannen.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Snapte ik ook niet. Ik had het gevoel dat ze door moest trekken, maar ze bleef achter dat clubje Koreaansen hangen en liet zich bovendien nog 5 punten ontnemen door Maltais (die daardoor derde werd).
  De meest waarschijnlijke verklaring lijkt mij dat ze er totaal doorheen zat (de andere is dat ze tactisch een onbenul is). Ook in de kwartfinale van de 1000 liet ze zich eenvoudig de kaas van het brood eten door Fontana.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik ben nog steeds voor het nomineren van de Olympische ploeg als sportploeg van het jaar, maar dit lijkt me toch een uitstekend alternatief.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zou ik ook mee kunnen leven. Hoewel de achtervolgingsploegen mannen en vrouwen natuurlijk meer hebben gepresteerd. Maar de relay ploeg shorttrack is wel waar de prijs voor sportploeg om zou moeten gaan. Een team dat door jarenlang samen trainen, met vallen en opstaan, met liefde en haat, uiteindelijk sterker blijkt te zijn dan de optelsom van kun individuele kwaliteiten.
  LeeMoZovski, brabantsneutje en SprintMaster vinden dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  Een heel nieuw topic leek me overdreven, dus dit WK-topic maar even bumpen...

  het WK Shorttrack van 2017 (seizoen 2016-2017) wordt gehouden in Ahoy in Rotterdam!
  Duurt nog 2,5 jaar, maar wel mooi. Lijkt me tof om bij te zijn.

Deel Deze Pagina