Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaatsen

Discussie in 'Techniek & training' gestart door jordy, 9 feb 2012.

 1. jordy

  jordy New Member

  Hallo iedereen,

  Ik heb een vraag en ben compleet onbekend op dit gebied. Ik heb een tijd geleden vrij dure Bauers ijshockeyschaatsen gekocht, maar heb er wel wat last mee ondervonden. Zo deze winter weer. Ik vind het eigenlijk zonde er helemaal nieuwe schaatsen voor te kopen, en zo weer 100-200 euro uit te moeten geven. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen als experts zijnde.

  Ik heb dus na vrij korte tijd ontzettende last aan de binnenkant van mijn voet, een ontzettende kramp eigenlijk waardoor schaatsen echt vermoeiend wordt. Het is dit stuk:

  [​IMG]

  De schaatsen zijn veterloos (met van die snowboard achtige strips) en zijn van plastic. Met andere woorden, er zit vrij weinig buiging in. Niet exact deze, maar wel dit "principe"
  [​IMG]

  Enig idee of ik hier iets aan kan doen, of ben ik gedoemd om nieuwe schaatsen te moeten kopen?
 2. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  Hoi jordy, zou t een twee drie niet weten! Kan best zijn dat t wennen is; heb je lang achtereen geschaatsd?
 3. jordy

  jordy New Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  Hoi Bart! Bedankt voor je reply. Nee het treedt al op na ongeveer 5 minuten schaatsen eigenlijk.
 4. Rinus

  Rinus Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  ervaar je druk op het punt dat je aangeeft? Heb je in normale schoenen geen last? Loop je met steunzolen of andere extra zooltjes in je schoen? Zitten er in de schaats extra zooltjes of een heel ander voetbed dan in je normale schoenen?
 5. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  Ja, dat is echt niet goed hoor , na 5 minuten! Het klinkt als dat je te weinig steun hebt in je voetholte, bij de betere noren zie je dat dus niet meer; hebben allemaal steun voorgevormde kuip en voetzoolbed, bij ijshockeyschaatsen weet ik dat niet, bij skeelers weet ik t een beetje, en ben er niet dol op die softboots, ook niet van rollerblade bijvb.
  Nou misschien dat iemand er nog een licht op kan werpen, zoals rinus hierboven, die is technisch goed onderlegt als je het mij vraagt, maar hoe goed weet ik ook niet.
  de meeste posts hier gaan waarschijnlijk in z,n algemeenheid over noren, langebaa en marathon schaatsen, dus dat zit ook al niet echt mee!
  Zou er niet te lang mee door tobben man, en anders toch maar een pijnlijke greep in de buidel; iets anders aanschaffen! Succes!
  en groet!
 6. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  he jordy, nog even: las in een ander topic over zere voeten een en ander over pasvorm en maatvoering.
  Kan best zijn dat je de schaatsen te strak heb gesnald, en de voetboog metname; dat zou niet echt aan te raden zijn, zou er eens mee experimenteren!!!
 7. vlasje79

  vlasje79 Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  Kramp kan ook komen doordat je je tenen (en met name je grote) wat naar beneden houdt om balans te zoeken op je schaats. Als je op je andere voet dus juist lekkerder staat (is vaak zo dat je een voorkeur hebt) dan kost die andere gewoon meer moeite.
  Kou kan ook een oorzaak zijn, maar aangezien je het in je andere niet hebt lijkt het daar niet aan te liggen. Soms moet je er ook gewoon even doorheen zegmaar. Op een gegeven moment zul je toch ontspanning in je voet gaan ervaren. Tis gewoon een kwestie van doen. Succes ermee iig.
 8. jordy

  jordy New Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  Nee geen steunzolen, nooit last van normale schoenen. Het enige is dat ik geloof ik relatief platte voeten heb.

  Ik vrees toch dat ik tegen de herfst naar nieuwe schaatsen moet gaan kijken. Het voelt inderdaad niet goed :\
  Bedankt voor je uitgebreide reply!

  Ik kan dat wel eens proberen, ik dacht juist dat de pijn altijd kwam doordat ze te losjes zaten. Zal het binnenkort even proberen (is geen ijs voor nodig, gewoon mee in huis rondlopen hahaha :)
  Maar ik vermoed dat m'n lichtelijke vorm van platvoeten er wel mee te maken hebben. Wat wordt er aangeraden in dat geval om rekening mee te houden als je schaatsen koopt?

  Nee het is geen kou en ook niet het soort pijn wat je hebt als je balans zoekt, het is echt heel duidelijk bij de voetholte. Ik probeer nog even wat Bart hierboven zei, anders vrees ik toch dat het nieuwe schaatsen gaan worden. Het feit dat ik lichtelijk platvoeten heb helpt natuurlijk niet echt.
 9. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Re: Zeer veel pijn aan de binnenkant voet met ijshockeyschaa

  Graag gedaan Jordy!
  Waar je evt bij andere schaatsen op kunt letten is idd de pasvorm, en de steun in je voetholte; bij schaatsen van het noortype, indien een voorgevormd voetbed hebben, dat weet de verkoper wel, zijn die eigenlijk hard, en weliswaar gevoerd met een leren of splitcoupron voering, dankzij die soliditeit kan je voet ahw niet meer doorzakken, en worden alle krachten verdeelt; je moet echt goed voelen en het gevoel van steun ook kunnen waarnemen; ik geloof zelf niet zo in schoenen met softbinnenschoenen, die zitten comfortabel en warm als je ze aantrekt, maar doen ze dat ook met belasting, of drukken ze dan de voering onevenredig plat zeg maar; dus mijn idee let op steun en stevigheid; weet niet hoe dat bij ijshockey schaatsen werkt!
  Ja, jammer dat je dan genoodzaakt bent om weer andere te kopen, maar als je nog jaren met plezier verder wilt, zal zo,n aanschaf je ruimschoots belonen, maak een spaarpotje en gooi elke keer dat je gaat schaatsen een knaak erin, en verdien je extar aanschaf in stapjes terug. :D

  succes, man!

Deel Deze Pagina