zere voet

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Majo, 9 feb 2012.

 1. Majo

  Majo New Member

  Ik had er eerder n beetje last van, maar ik heb me daar dit jaar last van mn voeten mn enkels mensen lief! En vooral de knokkels daar drukt net mn schoen tegen aan! Nu zit al te denken combi noren, maar ja dat is het net niet en aan mijn viking 2 hangt nog teveel sentiment.
  Zou de maat van mijn schaatsen niet goed zijn?

  Schaatsen moet fijn zijn, maar vandaag na een 1/2 uur geen voeten meer over.
 2. vlasje79

  vlasje79 Member

  tja, dit soort discussies zijn natuurlijk al aardig wat gevoerd op dit forum, maar wat wel even handig is om te weten is wat voor schoenen je hebt. Hoe vaak sta je op de ijzers (is het nu ineens vollebak sinds de vorst of ook op kunstijsbaan) en inderdaad hoe is de maat. Als je er een vinger tussen kunt steken van achteren...fouteboel! Eigenlijk mag je gewoon helemaal geen ruimte hebben en moet dat ding compleet aan je voet zitten als gegoten.
  Toen ik vroeger standaard noren had trok ik de veters altijd als een dolle aan, gevolg weinig bloeddoorstroming, koude voeten, krampgevoel etc. Niet te houden gewoon. Deed je ze wat losser ging je schuiven in de schoen of was je niet "een met het ijs" enzo. Sinds dat ik een fatsoenlijke schoen heb gekocht (thermo) nooit meer problemen daarmee gehad. Ik kan er in feite zonder de veters te strikken in schaatsen. Misschien iets om te overwegen....
 3. Majo

  Majo New Member

  Ik heb mijn schaatsen laten slijpen en de ronding er weer goed in laten zetten. Ik had het idee dat mijn schaatsen aardig bot waren! Ze voelen weer scherper aan als ik er met mijn nagel over heen ga.
  Als dit het niet is ja dan stap ik over op de thermo schoen.
 4. Rinus

  Rinus Member

  Heb je de Viking II (als ik het goed begrijp)? Anders dan de rand van het leer zou ik niet weten hoe daar wat tegen je enkel kan drukken. Schaats je je voet open, krijg je blaren of is je enkel gewoon pijnlijk? Edit: sta je recht op je schaatsen?
 5. Majo

  Majo New Member

  Yep Rinus blaren krijg ik ook, mn hielen liggen open en de drogist is blij met mij die raakt van zijn blaren pleisters af.
  En recht op mijn schaatsen staan dat sta ik niet. Ik denk dat het tijd wordt om ook schaatsles te gaan nemen.
 6. Myrna

  Myrna Member

  Voor het recht op je schaatsen staan kan je je enkelsspieren trainen. Les helpt daar natuurlijk bij, maar je kan het thuis ook.
  Je kan bijv. houten plankjes iets groter en breder dan je eigen voet met schoenen aan maken, en daar onder een stuk ronde (bezem)steel (van hout) schroeven. Dan ga je met alle twee de voeten tegelijk op de plankjes staan en je merkt in het begin dat je voeten naar binnen en buiten zwikken omdat je enkelsspieren niet stevig zijn, maar na oefening gaat dit steeds beter en worden je spieren sterker. Je moet alleen oppassen dat je niet overbelast raakt.
  Dit 2 minuten per dag kan al uitmaken voor het resultaat. Ik heb dit een week gedaan, en merkte al dat ik rechter op mijn schaatsen stond.
 7. Majo

  Majo New Member

  Ik ga ze maken en het proberen, thnx voor de tip.
 8. Rinus

  Rinus Member

  Als je er niet recht op staat, dan heb je bij normale leren schoenen inderdaad vrij snel last van de de dingen die jij opgeeft. Als je meer en verder op de baan wilt gaan schaatsen, dan heeft je techniek en je conditie het meest aan de gesuggereerde oefeningen (en tanden poetsen op één been, en wat voor evenwichtsoefeningen niet nog meer, etcetera). Wil je gewoon af en toe zonder pijn kunnen schaatsen en maakt de techniek je niet zoveel uit (pootje over op combinoren is bijvoorbeeld erg lastig)? Dan kan je het beste combinoren kopen.

  Succes!
 9. 1997giorgio1

  1997giorgio1 Member

  zijn je schoenen thermoplastisch? zo ja dank is deeze pijn makkelijk te verhelpen. ook al zijn je schoenen niet thermoplastisch kunnen ze vaak nog wel wat worden''bijgevormd'' met een knobbeltang
 10. HA01761

  HA01761 Active Member

Deel Deze Pagina