zomertraining

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Wakrijder, 9 mrt 2010.

 1. Wakrijder

  Wakrijder Member

  De Koreanen waren succesvol met schaatsen op OS. Zij staan ook zomers op het ijs. Shorttrack kan het hele jaar. Zijn wij met onze zomertraining blijven hangen in de geschiedenis? Vroeger was er gewoon geen ijs als het niet vroor. Vervolgens open kunstijsbanen uitsluitend in de winter en nu al vanaf september tot april overdekt. Toch blijven schaatsers doorgaan met kikkersprongen, aan elastieken trekken en veel fietsen. Dit komt niet in de buurt van de schaatsbeweging en lijkt mij hooguit goed voor de algemene gezondheid. waarom niet massaal op de shorttrackbaan? De volgorde lijkt mij duidelijk: lange baan, shorttrack, skeeleren. Fietsen, dat doen wielrenners. Schaatsers moeten schaatsen.
 2. VvW

  VvW New Member

  Ik kan me wel vinden in jouw theorie, maar wel met een voorbehoud, nl. op de 400m baan is het mogelijk om een behoorlijk duurvolume te trainen. Op de shorttrack baan is dit een stuk lastiger zoniet onmogelijk. Dus voor de techniek en als basis voor je schaatskracht is het uitstekend.
  Maar hoe kom ik aan mijn duurvermogen om in de winter marathons te rijden?
 3. BlueSinquel

  BlueSinquel New Member

  Ze moeten gewoon meer daken bouwen op die open banen. Nederland is een schaatsland, ook in de zomer. Helaas vergeten we het schaatsen dan omdat het nergens meer kan...Tot de volgende winter.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Heb jij de geldboom al gezien? :p
 5. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Voor marathonrijders is het alternatief op de skeelers stappen en dat doen de meeste dan ook.
 6. doddeltje

  doddeltje Member

  ik kan alleen maar zeggen: iedere langebaanschaatser zou erg veel nut hebben van af en toe te shorttracken. Spreek uit eigen ervaring.
 7. MrBean

  MrBean New Member

  Hoe en waar kan ik als langebaanschaatser gaan shorttracken? Het lijkt mij inderdaad een goede training, maar zou niet weten hoe ik eraan kan beginnen.
 8. Tjark

  Tjark Active Member

  Vrij simpel. Aangezien er geen 'open uren' zijn om te shorttracken (zoals wel bij de meeste ringbanen in NL), is er 1 optie: kijk op je lokale ijsbaan of hier: http://www.knsb.nl/actief/disciplines/s ... enigingen/ welke vereniging(en) short-track aanbieden, ga naar hun website en/of bel ze op. Binnen een dag (of 2) moet je dan toch wel wat weten. Sim-pel :)
 9. HA01761

  HA01761 Active Member

  Heb wel gehoord dat SVU vol zit qua shorttracken.

  Ik zou bijna zeggen: ik zie hier een markt! Shorttracktrainingen/clinics voor langebaanschaatsers!
 10. Maritaa.

  Maritaa. New Member

  Ik heb dit seizoen ook een keer een clinic shorttrackten gedaan.
  Was echt heel leuk en ik ben er veel betere bochten van gaan rijden! :D

Deel Deze Pagina