Toekomstige Winterspelen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 18 feb 2010.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik hoop op Munchen, omdat het qua bereikbaarheid en kosten goed te doen is om te bezoeken. Zuid-Korea trekt mij niet en wordt dan heel duur, en ik houd er niet van als er 's ochtends vroeg sport is, heb het liever 's avonds laat. We zullen het zien, ik ben benieuwd!
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    het is dus Korea geworden. Ben zeer benieuwd of dat een grote impuls voor het schaatsen daar gaat zijn. Hopelijk komen er ook enkele worldcups en/of grote toernooien naar Korea in de aanloop naar de spelen
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik had toch ook liever München gehad. Met die Spelen in Zuid Korea wordt het net als destijds in Nagano: 's ochtends kijken en daarna naar het werk. En dan maar hopen dat die ochtenden er niet allerlei vergaderingen zijn.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    1998 Azië
    2002 Noord-Amerika
    2006 Europa (west)
    2010 Noord-Amerika
    2014 Europa (oost)
    2018 Azië

    Dus dat zat er wel aan te komen. Zuid-Korea is samen met Groot-Brittanië, Zweden, Finland en Nederland ook één van de landen met de meeste Winterspelenmedailles zonder dat ze de Spelen ooit georganiseerd hebben. Minder leuk voor ons, maar logisch als je de wereld in je achterhoofd houdt.
  5. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member


    Wacht erop dat in 2022 de spelen dan gaan naar

    Afrika, Australie of Zuid-Amerika (maar dan zal het wel in de zomer plaats vinden)
  6. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Dat zou nog niet eens een slecht idee zijn als de WK Voetbal in Qatar juist naar februari zou gaan. Het WK zou dan namelijk een concurrent worden van de Spelen. Nieuw-Zeeland of Chili hebben natuurlijk goede opties om het dan te organiseren.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Groot probleem met de Winterspelen in juni of augustus zou dan zijn met de traditionele wintersportkalenders die van oktober tot en met maart lopen. Ik weet niet of de schaatsers er op zitten te wachten.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zie het positief: ze hebben dan een langere voorbereiding met de Spelen als climax. En alle toernooien kunnen gewoon op de normale volgorde worden afgewerkt.
  9. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Twee jaar na dit artikel heeft Thijs Zonneveld het bouw-een-berg idee opgepikt en het plan wordt inmiddels redelijk serieus uitgewerkt. Dat zou mooi zijn, al moeten we natuurlijk eisen dat er een hooglandbaan op gebouwd wordt! :D http://www.538gemist.nl/fragment/13612
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik volg Thijs Zonneveld op Twitter en hij is er idd druk mee bezig. Ik vind het wel humor, maar eerlijk gezegd geloof ik absoluut niet dat het serieus genomen gaat worden. Maar wie weet ...
  11. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Ach bij FlevOnice begonnen de plannen ook zo :)
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik hoop op een ijsbaan met een berg erin, zodat je voor mannen de 3 km bergrit kan invoeren (naar analogie van het atletiek).
  13. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Bert Visser had zijn laatste voorstelling ook over dit onderwerp, aangepast aan de plaats waar hij optrad.
    Zo moest het enige hotel in ons dorp het Olympisch dorp worden, het bos tegenover mijn huis moest een berg worden.

    Erg komisch, maar onrealistisch.

Deel Deze Pagina