1500 meter vrouwen, maandagmiddag 12 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 6 feb 2018.

?

Wie HOOP je dat de 1500 meter wint?

 1. Lotte van Beek

  6 stem(men)
  8,6%
 2. Heather Bergsma

  4 stem(men)
  5,7%
 3. Brittany Bowe

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Marrit Leenstra

  20 stem(men)
  28,6%
 5. Ida Njåtun

  3 stem(men)
  4,3%
 6. Martina Sáblíková

  0 stem(men)
  0,0%
 7. Miho Takagi

  18 stem(men)
  25,7%
 8. Ireen Wüst

  18 stem(men)
  25,7%
 9. iemand anders, namelijk

  1 stem(men)
  1,4%
 1. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Ja ok, heb je gelijk in. Ik bedoelde ook met en volgende OS.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Als iemand een kampioenenmaker is.... dan is het Orie wel. Maar zo te lezen zijn dit haar laatste Spelen.
 3. arsimo

  arsimo Active Member

  Toegegeven, het is erg voorbarig maar toch:

  - Japansen degelijk tot goed maar niet zo superieur als tijdens de wereldbekers in november en december (?)
  - Amerikaansen lijken het op de OS weer niet waar te kunnen maken. Achterstand door blessures (Bowe), verkeerd pieken (Richardson) of whatever de redenen.

  Met name Ter Mors - mits volledig scherp - en ook Leenstra en wie weet Wust toch kansrijk voor 1000m podium?
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  1000m wordt ook weer heel spannend, met Bowe en Richardson wél in de mix, en Kodaira en ook weer Takagi, en Wüst, en outsiders Ter Mors en Leenstra en nog een paar voor brons als een favoriet faalt, zoals beide Amerikaanse vandaag.
  Lorca vindt dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Wüst lijkt me zeker kansrijk op het podium voor de 1000m. De druk is er af. Op de OKT was die laatste race toen de druk er eigenlijk af was ook geweldig.
 6. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Ik verwacht toch dat Japan met 2 goud naar huis zal gaan op de 500m v en ploegenachtervolging.
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik had vooraf precies hetzelfde gevoel en kan dus meer dan goed leven met dit podium. Mooie spannende 1500 meter. Geen WTF-moment met een tijd die iedereen versteld doet staan, maar dat kan ook niet altijd. De omstandigheden lijken gewoon ook iets minder dan vorig jaar, dus 1:54,2 is dan gewoon goed. 1,1 en 1,3 seconde verval is, voor het type rijdster dat zij is, bijna perfect. En dat helemaal alleen met nog een vervelende eerste kruising.

  Takagi rijdt elke rondetijd (incl. opening) vrijwel identiek aan Wust, maar overall net niet snel genoeg.

  Bergsma zakt de laatste ronde echt helemaal door het ijs. Dat viel me flink tegen. Maar op de 1000 meter zeker nog wel een medaillekandidaat. Dat geldt ook absoluut voor Leenstra, met vandaag de snelste tussentijd na 1100 meter.
  leenstrafan en Sidekick vinden dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Takagi niet superieur, nee, maar wel heel sterk. Haar 3k tijd was gewoon prima (ik denk dat de verwachtingen op dit forum voor Takagi's 3k wat te hoog waren gezien haar historie op die afstand), en deze 1500 was toch gewoon heel sterk? Ze was 0.6s sneller dan vorig jaar, alleen is Wust nu duidelijk een stuk sterker dan eerder in het seizoen.

  Ben ook benieuwd naar de 1000. Kodaira lijkt me absolute topfavoriet voor de 1000, maar daarachter is het redelijk open. Ter Mosr zou zilver best kunnen halen. Bergsma lijkt niet goed genoeg, Bowe is misschien op de 1000 wel goed genoeg. Leenstra? Wie weet! :)

  Ik denk nog steeds niet dat Wust voldoende snelheid heeft voor de 1000, maar je weet maar nooit met haar....
  leenstrafan, ZeeKoei, ArjenK en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bowe lijkt mij ook wel een kanshebber op de 1.000m, hoewel Kodaira toch behoorlijk indruk maakte in het eerste deel van haar race. Maar die tijd van Bowe hadden zelfs de topvrouwen van dit seizoen wel een rondje of twee nodig om onder die tijd te zitten. Beetje hetzelfde type race als Leenstra. Die zal na eindelijk een medaille te hebben gepakt toch prima in d'r vel zitten voor de 1.000m. De 1.000m van Bergsma was in Inzell niet goed, maar hier opent ze in ieder geval degelijk. Met een betere volle ronde heb je daar nog steeds een lastige klant aan. Takagi mag niet nog eens zo'n moeilijk begin hebben, want dan ben je direct out. Ter Mors maakt nog kans en Wüst is niet helemaal kansloos voor een medaille, maar ik houd er niet direct rekening mee.

  Topfavoriet nog gewoon Kodaira?
  leenstrafan vindt dit leuk.
 10. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Er wordt deze spelen toch ook wel weer bewezen dat een loting in de laatste rit helemaal niet voordelig is. Niet alleen door luchtcirculatie, maar ook door de spanningsboog.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Overigens een kleine bijkomstigheid:

  Wust is nu officieel Pechstein voorbij op de lijst van medaillewinnars op de OS :D;)
  leenstrafan, Monique, Sidekick en 3 anderen vinden dit leuk.
 12. Unplugged

  Unplugged Active Member

  We wachten de 5000 meter af...
  strawbale en chicagodude vinden dit leuk.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik denk dat Wust gewoon hier heeft gewonnen, meer dan Takagi het heeft verloren... en Wust op de 1.500 m is ALTIJD gevaarlijk. Geen schande denk ik om van haar te verliezen.

  Op de 1.000 m denk ik dat Japan er wel zal staan. Kodaira lijkt in vorm..
 14. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Wüst toch weer erg sterk, terecht gewonnen. Erg leuk voor Leenstra dat ze nu een keer het podium heeft gehaald en ik vond toch ook Bowe wel sterk ogen. Die geef ik ook zeker een grote kans op een podiumplek op de 1000.

  Wat me wel opvalt op de 1500 meter is de breedte van het deelnemersveld en dan vooral het gebrek aan subtoppers eigenlijk. Vorige spelen was er een hele berg Nederlanders die tijden kon rijden die podiumwaardig waren en 2 Amerikaansen, hoe het daarmee afliep weten we allemaal. Deze Spelen zijn de podiumwaardige tijden eigenlijk gewoon hetzelfde, zijn er dezelfde Nederlanders die dit kunnen rijden, dezelfde Amerikaansen en Takagi. Njatun en Kodaira rijden ook nog degelijk, maar dan is er toch echt wel een gapend gat naar de rest van het deelnemersveld. De afgelopen 4 jaar is dus alleen Takagi erbij gekomen als serieuze 1500-meterrijdster. Aangezien Van Beek en Takagi de enige zijn die niet tegen de 30 lopen hoop ik wel dat er de komende jaren wat meer talent bijkomt.
  Laatst bewerkt: 12 feb 2018
  leenstrafan en Hakkie2 vinden dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bjørndalen wel op 4 verschillende Spelen goud. Maar niet opeenvolgend, in 2006 'slechts' 2x zilver en een brons. En in 2010 alleen met de estafette.

  Maar: Claudia Pechstein pakte wel op 4 achtereenvolgende Spelen goud: 94, 98, 02, 06. Alleen 2006 wel met de ploegenachtervolging. En wie weet wat Pechstein nu gaat doen op de 5000m...
 16. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Volgens mij ging het ook om individuele gouden medailles. Ik geloof niet dat Pechstein goud gaat winnen op de 5k. Ik denk toch Sablikova en misschien als verrassing Visser.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Vandaar ook ‘individuele’, dus niet kijkend naar ploegenwedstrijden
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, ze hebben dat individueel dus verzonnen om het uniek te maken, dat vind ik niet zo sterk. Geef toch de andere grootheden, zoals Pechstein, de eer die ze verdienen. Dat maakt Wüst echt niet minder.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar ik durf nu de stelling wel aan dat Wüst nu bij de 3 grootste sporters ooit van Nederland hoort. Wat mij betreft met Cruijff en Blankers-Koen, de volgorde is lastig.
  alexander79 en tkwouter vinden dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Individueel is veel moeilijker. Als je in een Nederlandse schaats-TP zit of in een Noors ski-team of in een Amerikaanse zwem of atletiek-estafette, heb je bij voorbaat al een medaille en een flinke kans op goud (tenzij je op een blokje stapt, stokje laat vallen of te vroeg van je startblok duikt).
  leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina