De Belgentopic

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 19 feb 2011.

 1. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  De 20-jarige Belg Robbe Beelen heeft in Inzell de World Cup limiet geschaatst! Hij reed een PR met 1.11,96 en mag zich daardoor als tweede Belg, naast Vosté, melden op het hoogste podium!
  ZeeKoei, fransvanbakel, VorstM en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  En daar is dan ook meteen een limiet voor Fran Vanhoutte! Rijdt met 1.19,56 een PB en mag met Van Elst (1.16,86) de WC in.

  Tenzij Sandrine Tas nog iets op de 1000m wil, maar die heeft met een 1500m, 3000m en MS voldoende afstanden, denk ik..
 3. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Mooi nieuws uit het Belgische kamp:
  ‘België richt richting Olympische Spelen van 2026 zijn pijlen op de team pursuit met 5 Vlaamse schaatsers! De komende tijd zullen Bart Swings, Indra Médard, Jason Suttels, Daan van der Elst en Laurens Bergé zich gaan voorbereiden en specialiseren in deze Olympische discipline.’

  Swings, Médard en Suttels zullen daar in Japan mee starten.

  Verder nog de Belgische selectie voor Japan:
  Swings: 1500m, 5000m, TP en MS
  Vosté: 500m, 1000m, 1500m
  Médard: TP en MS
  Suttels: 1500m, 5000m en TP
  Tas: 1500m, 3000m en MS
  Van Elst: 500m, 1000m en 1500m

  Beelen zal in Europa (WC3 en WC4) aansluiten om daar vermoedelijk de 500m en 1000m te gaan rijden. Die plek blijft nu leeg.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Amai, maarliefst zes Belgen! Een record?
 5. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Haha, geen idee. En mocht dat zo zijn: in Polen en Noorwegen gaan we er waarschijnlijk 8 zien!
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik ben wel benieuwd naar Indra Medard in de Mass Start. Heeft onder Jeroen de Vries veel vooruitgang geboekt deze zomer. Reed gisteren in een loeizware marathon in Thialf naar de 4e plek in de sprint van een kopgroep met alle favorieten. Achter Harm Visser, Luc ter Haar en Sjoerd den Hertog, maar voor Bart Hoolwerf.
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het moet niet gekker worden. Voordat je het weet kunnen we de prestatiematrix exporteren naar de zuiderburen.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://sporza.be/nl/2024/01/15/is-...in-3-verschillende-disciplines~1705307171792/

  Er valt niet meer naast te kijken: plots lijkt België een schaatsnatie geworden, met medailles in verschillende disciplines. Corné Lepoeter, voorzitter van de Belgische schaatsbond, overschouwt de recente Belgische successen en hoopt dat die ook kunnen dienen als katalysator om een inhaalbeweging te maken op vlak van infrastructuur. "Ik voel dat er iets beweegt", zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

  Even voor de statistieken, dit positief ingestoken nieuwsbericht over het Belgische schaatsen met de koddige wens dat er nu toch echt iets engs en spannends als schaatsinfrastructuur zou gaan komen in België. Een aandoenlijke naïviteit moet je hebben, als je denkt dat er ooit nog een topsportcomplex gebouwd gaat worden in België. Je kunt gewoon shorttracken en kunstrijden op een ijshockeybaan dus alle faciliteiten om te excelleren zijn aanwezig in de ogen van de politiek. Wellicht gaan ze de komende 3 jaar nog eens een rapport schrijven om dit te concluderen. En anders moeten ze eerst nog het Koning Boudewijnstadion renoveren, dan ben je zo ook weer 20 jaar verder. Of de Bosuil.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De heer Lepoeter stelt: Ik denk dat onze successen ook zeker zullen bijdragen tot nieuwe realisaties op vlak van infrastructuur. Ik voel dat er iets beweegt en ik verwacht de komende periode ontwikkelingen te zien.

  Zoiets zou ik alleen zeggen als ik meer wist over concrete plannen, zonder die nu al te mogen delen met de media.
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Enige land met een Europees kampioen in het kunstrijden, langebaanschaatsen en shorttrack heb ik gehoord.

  "Zie je wel dat we die topsportfaciliteiten niet nodig hebben, in het buitenland trainen kan ook" heb ik ook gehoord.

  Dat je een basis nodig hebt om een potentiële topper te hebben negeren we dan even. :mad:
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 11. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Wellicht leuk om dan te vermelden dat afgelopen weekend het BK afstanden én BK allround werd verreden in Tilburg. De grote namen waren afwezig, maar er waren (zeker bij de mannen) de nodige deelnemers. De tijden waren niet bijzonder, maar er waren al wel meer deelnemers dan vorig jaar. Bij de C-jeugd reden vier jongens onder de minuut, waar de de 15-jarige Bram Lacey won in 50,21.

  Aansluitend op hierboven: de Belgische mannen van de ploegenachtervolging enorm dicht bij het WK afstanden. Als ze zich plaatsen, hebben ze ook automatisch een top-8 notering binnen, wat weer voor een dikke zak geld zorgt!

  Ook zijn er nieuwe partners (https://www.kbsf.be/nieuws/schaatsfederatie-weet-zich-ondersteund-met-sterke-partners-t-m-2) die zorgen dat 'De structuur van de werking van de schaatsfederatie lijkt alvast te zijn gewaarborgd tot en met de Olympische Winterspelen van 2026.'
  sepchenko en ZeeKoei vinden dit leuk.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://sporza.be/nl/2024/01/20/bek...enschap-schaatsen-op-natuurijs~1705755138050/

  Niet iedereen is even tuk op het zware winterweer, maar wie zich wél verkneukelt op de vrieskoude zijn de liefhebbers van schaatsen op natuurijs. Aan de Bleukensweide in Leest kon er voor het eerst in 15 jaar nog eens een Vlaams kampioenschap natuurijsschaatsen georganiseerd worden. "Iedereen is laaiend enthousiast."

  Stiekem was het nog behoorlijk koud in Vlaanderen de afgelopen week want er wordt zowaar geschaatst op natuurijs, met een Belgisch Kampioenschap (technisch gezien geen langebaan, maar toch).

  Na de hype van vorige week over die paar nachtjes vorst en wat gekrabbel in Winterswijk, leek dit eigenlijk veel meer een winterweek dan ik vooraf dacht dat ie zou worden. Er lag ook best wat ijs overal en in Limburg groeide het nog tot vandaag verder aan. Kwam eigenlijk amper aandacht voor. Maar in Vlaanderen kon er dus wel van geprofiteerd worden.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina