De Wieden

Discussie in '2010-2011' gestart door bantega, 18 dec 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  dank
  hopelijk een mooie dag morgen
  groeten,
  edwin
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  en het was mooi vanmorgen rondje gedaan beulakerwieden startpunt bezoekerscentrum sintjansklooster
 3. bantega

  bantega Member

  Vandaag met mn dochter twee prachtige rondes Belterwiede (west)-Beulakkerwiede gedaan. Goed ijs, zonnetje erbij :D . Door de wind van gister waren de routes van de Rond de wiedentocht niet overal meer herkenbaar. De meren waren grotendeels schoongewaaid. Allemaal sneeuwduintjes (ziet er mooi uit), soms een beetje zigzaggen of even door de sneeuw, maar veel is het niet. Wéér een mooie dag en er lijkt nog lang niet voorbij. Tijd voor de Overijsselsemerentocht :!: :?:
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik ben vanwege familiebezoek in Friesland en morgen in Kampen.
  Vandaag lekker een beetje met dochter op de slee in Workum wat baantjes geschaatst. Morgen of overmorgen wil ik een tocht in de buurt van Kampen maken. Drontermeer ziet er goed uit, maar de Wieden zijn ook dichtbij.

  Ik vraag me alleen af hoe je de route weet in de Wieden? Drontermeer is gewoon heen-en-weer. Maar de Wieden is wat onoverzichtelijker. Is er ergens een kaartje van de tochten die hier (bijvoorbeeld de 28e) georganiseerd worden?
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik zou voor de Wieden kiezen, beter berijdbaar dan drontenmeer (veel sneeuw). Rijd via Zwartsluis richting Beltschutsloot. Stap ergens op de Belterwiede op vanaf de N334 of de N762. Dan kun je aan de kant van Beltschutsloot meerdere sloten in. Ook de Arembergergracht. Verdwalen kun je daar niet. Eventueel vraag je mensen even naar de Belterwiede en voila. Op deze manier ben ik zelf deze week ook al twee keer het gebied op de bonnefooi doorgeschaatst, zonder er de weg te kennen.
 6. Stephen

  Stephen New Member

  A.s. dinsdag 28 dec wordt de Wiedentocht weer gereden. (http://www.ijsclubonsgenoegensintjansklooster.nl/)
  Startplaatsen: Sint-Jansklooster, Belt-Schutsloot en Blauwe Hand (Wanneperveen).
  Komende uit de richting van Zwolle, wat is dan de beste opstapplaats? niet alleen kortste route, maar ook qua drukte en parkeergelegenheid.
  Alvast bedankt. Stephen
 7. hversch

  hversch New Member

  Fantastisch geschaatst op 1e kerstdag, onder bijna strakblauwe hemel.
 8. bantega

  bantega Member

  volg de borden. Hasselt-Zwartsluis (daar kan je ook opstappen; doe je een paar km meer). Bij alledrie parkeergelegenheid.
 9. SchaatserIJ

  SchaatserIJ Member

  Laatste nieuws uit Steenwijker Courant (website):

  Toertocht Belter is gewijzigd

  maandag 27 december 13:05
  Sint Jansklooster - De plannen voor de toertocht van dinsdag zijn gewijzigd. Het wordt geen verlengde Belterwiedentocht, maar een Rond de Wiedentocht. Het ijs in het gebied achter Belt-Schutsloot is van te slechte kwaliteit.
  Daarom wordt niet in de Belt gestart, de organisatie is in handen van ijsclub Ons genoegen Sint Jansklooster, starten kan daar en bij de Blauwe Hand: 9.00-14.00 uur. De route is 30 kilometer lang.

  Dus vermoedelijk: vooral mooi schaatsen over de Belterwiede en waarschijnlijk klunen over de Veneweg naar de Beulakerwiede (een rondje daarover is een kleine 12 km).
 10. angekimberly

  angekimberly New Member

  gaat hij nog steeds door??????????????????????
 11. Timm-E

  Timm-E New Member

  Waarom zou die niet doorgaan? Vanaf 9 uur vanochtend is het daar weer gaan vriezen en waarschijnlijk blijft het vriezen (morgen ook)...

  Ik ga hem doen morgen, wordt de tweede tocht daar in de omgeving voor mij na de weerribbentocht op vrijdag.
 12. iceman123

  iceman123 New Member

  Ik ben morgen ook weer van de partij nog even lekker genieten..

  Groetjes.
 13. angekimberly

  angekimberly New Member

  omdat het hier nogal dooide ,maar daar dus niet
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nou, vandaag waren ze bezig met de voorbereidingen voor morgen. IJs op de Belterwijde was goed vandaag. Tussen het riet op de smalle slootjes veel scheuren dus oppassen!!
 15. Mandark

  Mandark Member

  Wauw, prachtige omstandigheden vandaag. Temp lag vermoedelijk net iets onder het vriespunt. Mooie tocht van precies 25 kilometer op heel goed ijs van de Beulakker en de Belterwiede. Alerte organisatie die een lus hebben geveegd om een zwak stuk ijs.
 16. bullie

  bullie Member

  Vanochtend ook genoten bij de Rond de Wiedentocht. Organisatie heel erg goed voor elkaar, zowel het vegen als de verkeersregelaars bij de kluunplaats, alleen erg jammer dat er weer duizenden zwartrijders zijn die het teveel moeite vinden om 6 euro te betalen voor de organisatie!! :evil:
  Heb ook nog een filmpje gemaakt om te laten zien hoe mooi het zwarte ijs van de beullakker was vanochtend rond 09.30.
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q-dSqSFzOzw[/youtube]
 17. Wroeter

  Wroeter Member

  Na de dooi van maandag, hoopte ik op matige vorst naar dinsdag-ochtend.
  Mooi niet dus.
  Dus dacht ik dat het vandaag werkijs zou zijn op de Wieden.
  Mooi niet dus.
  Super mooi zwart, hard, glad ijs!!

  Ik sprak nog wat mensen uit Drenthe, maar ook uit Utrecht, Amsterdam, Voorschoten, Breda, Eindhoven en België. Toch leuk om zelf zo dichtbij dit gebied te wonen!
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  De tocht was heerlijk vandaag. Wel jammer dat ik bij stempelpost 2 niet doorhad dat je daar klunend moest oversteken. Daardoor deed ik 2x de ronde van 15 km ipv één ronde van 30. Maar het was denk ik het mooiste ijs dat ik deze winter heb gezien.
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  En bedenk dan nog dat je door het niet oversteken het mooiste ijs (op de Beulaker) nog gemist hebt....

  Het valt me toch op dat het erg druk is vroeger op de dag, terwijl het al vanaf 14.00 uur rustiger wordt. Om 15.00 uur nog meer, en vanaf 16.00 kom je nog af en toe iemand tegen.
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

Deel Deze Pagina