Jorien Ter Mors niet aangewezen voor WK

Discussie in 'Shorttrack' gestart door proeme, 19 feb 2016.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  :( Dan valt het hele Seoul-plan ook in duigen. Raar trouwens dat ze geen WK-plek heeft. Zal wel weer zo'n raar regelspinsel zijn, net als bij de Koreaanse langebaanbond die Lee Sang-hwa verbiedt mee te doen aan het WK sprint.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Geen rare regelspinsel. Gewoon duidelijke voorwaarden, vanaf de zomer bekend, waar je aan moet doen om je te plaatsen voor het WK shorttrack. De andere 4 voldoen daar aan, Ter Mors niet. Dat wist ze zelf ook. Dat ze dan toch denkt dat zij niet aan de regels hoeft te voldoen, is eigenlijk het meest vreemde.

  Ze had zich kunnen plaatsen op het EK, maar dat lukte niet (mede door die val).
  G1ant vindt dit leuk.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De vraag die je oprecht kan stellen is of Jorien ter Mors op dit moment tot de twee of drie beste shorttrackers van Nederland hoort. Suzanne Schulting haalde twee WB-medailles, een EK-medaille en een medaille bij de WK junioren; Lara van Ruijven won twee WB-medailles en werd 4e in de WB-stand 500 meter. Nu kiest de KNSB voor Yara van Kerkhof boven Van Ruijven en voor Ter Mors is dus ook niet echt plek.
  De Keizer, strawbale en G1ant vinden dit leuk.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Omdat Jorien ter Mors zo geweldig goed is op de lange baan, zijn we geneigd om te denken dat ze dat ook is bij het shorttrack. Dat valt echter wel mee. In extremere mate gold dat in het verleden ook voor Shani Davis. Als langebaanschaatser super, maar is het shorttrack al blij met een plek in de relay.
  Het omgekeerde kan ook. Zo werd Haralds Silovs Europees kampioen shorttrack, maar gaat hij dat op de langebaan nooit worden.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  in het verleden was ze echt wel met kop en schouders de beste van NL en zou een aanwijsplek dus logisch zijn. Maar er zijn wat goede rijdsters bij gekomen...
 7. Mey

  Mey Well-Known Member

  Maar ze is desondanks wel Nederlands kampioen geworden...
 8. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Wat mij bevreemdt is dat Ter Mors duidelijk is dat ze zowel in het schaatsen, als het shorttrack wil scoren. Ze stemt daar haar hele seizoen op af, maar neemt blijkbaar de regels niet goed genoeg door of denkt er te laks over. Nu heeft ze met het schaatsen successen geboekt, maar ook wedstrijden laten schieten wegens het shorttrack, om vervolgens in het shorttrack zichzelf niet te plaatsen om iets groots te bereiken? De logica ontgaat me volledig.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Volgens mij is ze toch met overmacht NK shortttrack geworden. Ik snap de sectie shorttrack niet. Waarschijnlijk is ze nu al in Seoul en als het WK shortttrak begint is ze uittstekend geacclimatiseerd en beter voorbereid dan wie dan ook.
  Ik vind het overigens wel mooi dat ze ni aan de wereldbeker finals (ik hoop ook 500m) meedoet maar zover had het natuurlijk nooit mogen komen.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ze heeft ooit zilver gewonnen bij een WK, dus ze is echt wel goed. Ze is oo Europees Kampioen geworden en als ze zich daarop toelegt kan ze dat ook op de lange baan worden.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ze ging er natuurlijk vanuit dat ze zich zou plaatsen voor het WK shorttrack via het EK. Dat was haar volgens mij ook wel gelukt zonder die laatste val. Maar dat was natuurlijk wel een risico: bij shorttrack weet je dat alles gokken op één race zo kan aflopen.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Misschien hoopt de KNSB met Ter Mors op de affiche nog wat publiek naar de WB-finale te trekken?
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ter Mors heeft af en toe van die arrogante trekjes: dat zij gewoon overal door KNSB aangewezen moet worden...haar palmares is niet ZO sterk dat ze een aanwijsplek gewoon kan claimen, wat zo te zien wel schijnt te denken.
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Jeronimo1 en alexander79 vinden dit leuk.
 15. Koen

  Koen Well-Known Member

  niet echt nodig, zitplaatsen zijn zaterdag en zondag al tijdje uitverkocht, dus druk zat
 16. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Zo had ik haar nog niet bekeken en herken het daarom ook niet. Ze maakt in ieder geval minder ophef dan Ireen Wüst enkele maanden geleden toen zij van de KNSB niet naar Calgary/SLC mocht.

  Off-topic: mocht ze arrogant willen worden, dan moet ze eerst wel eens beter nederlands gaan schrijven, ook in tweets.
  Zoals veel jongeren schrijft Jorien ook consequent "me" i.p.v. "mijn" en "na" i.p.v. "naar".
  Vandaag wel heel consequent 2x in één kort zinnetje:
  "Laatste vitamientjes na binnen voor vertrek na Seoul vanavond. #WKsprint #Seoul #atheletelife #teamafterpay #STLT"
  EenBrabander vindt dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De regels waren duidelijk, dus...dat ze nog een beetje vanuit ging dat ze een aanwijsplek zou krijgen? Maar idd... ze is nog niet Ireen Wust-level qua plekken opeisen.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ireen Wüst verzocht toch alleen om een trainingsplek, helemaal geen wedstrijdplek (laat staan een WK-plek)? Ik schat dit toch wel een niveautje of 3 hoger qua eisen in, hoor...
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Oh ik dacht dat Wust een wedstrijdplek wilde voor een WB, maar idd....Jorientje eiste nu hier toch doodleuk een WK plek. Is inderdaad een niveautje hoger.
 20. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Heeft ze die plek dan geëist

Deel Deze Pagina