Jorien Ter Mors niet aangewezen voor WK

Discussie in 'Shorttrack' gestart door proeme, 19 feb 2016.

 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Juist ja een aanwijsplek. Lara van Ruijven was hoger op het EK maar dat kwam vooral door pech van Jorien.
  Op het NK was Jorien beter.
  Het lijkt me eerder dat de selectiecommissie Jorien wil dwingen om een keuze te maken. Ze heeft de kwalificatie voor het EK en later WK allround bewust laten lopen om zich via NK shortrack voor het EK te plaatsen.
  Ik vind het mooi dat de op de lange baan meedoet maar ik ben bang dat ze als gevolg van deze ontwikkelingen het lange baan op een lager pitje gaat zetten iom toch vooral maar te kunnen shorttracken.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Als je Nederlands kampioen bent, dan ben je toch de beste.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, in zoverre dat ze na het EK toch zonder enig voorbehoud van selectie met de pers heeft gepraat over het WK shorttrack. Ze ging er in de pers gewoon vanuit dat ze geselecteerd zou worden. Dat klinkt redelijk als een eis.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Voor jouw info: Nederland had maar 2 plekken en die gaan naar Schulting en Van Kerkhof, die hebben beide wel aan de eisen voldaan. De aanwijsplekken zijn alleen voor de relay, daar heeft Ter Mors voor bedankt. Ter Mors wordt dus niet gepasseerd voor Van Ruijven en Ter Mors heeft de aanwijsplek aangeboden gekregen. Ze verwachtte alleen een aanwijsplek die er niet is: de aanwijsplek voor de individuele afstanden. Dan had ze daar ipv een geplaatste schaatster moeten rijden, Schulting of Van Kerkhof.
  Laatst bewerkt: 20 feb 2016
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dan is Margot Boer een betere 500-meter-rijdster dan Jorien ter Mors en Sanneke de Neeling een betere vierkamp-sprintster dan Jorien ter Mors.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  In principe wel maar aan het shorttracktoernooi deden wel alle toppers mee.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  OK, dus alleen Schulting en Van Kerkhof doen aan het individuele toernooi mee. Van Ruijven alleen aan de relay.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Klopt. En dat maakt de eis/aanname van Ter Mors ook zo gek. Ze wist best dat Schulting en Van Kerkhof zich hadden geplaatst en dat er maar 2 plekken waren. Voor de plek in de relay heeft ze zelfs een aanwijsplek gekregen, die heeft ze alleen afgewezen.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zie hieronder...;)
 10. Daniel

  Daniel Active Member

  Die Jorien ter Mors krijgt arrogante, onsympathieke trekjes, als ik de reacties zo lees.

  Ach laat Jorien toch, ze is dè medaillekandidaat voor Nederland de komende jaren. Gelukkig wonen we in een vrij land waar je zelf mag kiezen in welke sport je meedoet.
  Wij thuis mogen het wel, een beetje gesputter naar de 'Hoge Heren' van welke bond dan ook.

  Wij thuis geloven ook dat als Sven Kramer protesteert het dan glimlachend wordt aangezien door het schaatsvolk.

  Wij thuis vinden Koen Verweij een arrogant, verwijfd kereltje (dat laatste vooral door mijn vrouw), die mag even geen spatjes meer hebben, prestaties willen we zien, nou ja....., in ieder geval inzet en overgave.

  Wij thuis hebben gisteren gedacht aan Bob de Jong die in Haarlem, in de regen, zijn laatste 10 km geschaatst heeft.

  Bob was geen publiekslieveling en was ook niet geliefd bij zijn collega's. Rintje zei hier over:
  "Er zitten mensen in de grote teams die er qua niveau niet thuishoren, maar erin zitten omdat je er gezellig mee kunt koffie drinken. Inderdaad de lifestyleschaatsers. Daar hebben we er een hoop van. Hierdoor vallen anderen buiten de boot." En hij doelde op Bob de Jong en Ted-Jan Bloemen, die bij de Nederlandse ploegen niet geliefd waren.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  In het shorttrack kun je dat niet zomaar doorvertalen. Omdat geluk een factor is. Maar bovendien: op het NK is weinig tegenstand, weinig gedrang, dus dan kan Ter Mors haar surplus aan snelheid lekker kwijt. Maar met de internationale top aan de start wordt het een heel ander spelletje. Schulting is, dit jaar in ieder geval, een veel betere racer gebleken. Op het EK had Ter Mors geen pech, ze maakte gewoon veel verkeerde keuzes. Schulting was in dat veld duidelijk beter.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Of ze was niet goed op de hoogte van de regels. Daar heeft het voor mij meer de schijn van. Ook Jeroen Otter kwam een beetje op mij over als "Shit, hier had ik geen rekening mee gehouden, maar, het klopt, dit hadden we inderdaad zo afgesproken".
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Eigenlijk wel verfrissend, een bond die gewoon de vooraf bepaalde plaatsingcriteria hanteert zonder mitsen of maren.
  Tuttifrutti en Joris180 vinden dit leuk.
 14. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Als je "schaatsijzer mist een stuk" geen pech meer noemt, weet ik het niet meer.

  Overigens heeft Schulting heel goed gereden en mag ze verdient naar het WK, alleen denk ik dat we momenteel drie dames hebben die daar moreel recht op hebben en maar 2 plekken. Dus tja, een keuze moest gemaakt en dit is geen verkeerde (gezien de vooraf aangegeven regels).
  G1ant en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 15. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ik zie hier vrij ongenuanceerde teksten voorbij komen maar de situatie is heel simpel.

  1. Er zijn 2 selectiemomenten vastgesteld. Het EK en World Cup 5/6. In totaal 2 individuele startplaatsen voor de dames
  2. Ter Mors combineert 2 sporten en heeft daardoor gekozen om zich via het EK te plaatsen. Dit is een risico maar heel goed te rechtvaardigen aangezien het WK Afstanden gelijkertijd waren.
  3. Ter Mors leek wat wedstrijdritme in het shorttrack kwijt te zijn en heeft daarnaast/daardoor veel pech gehad. Gebroken schaats, valpartijen. Echt Murphy's law. Daardoor heeft ze net niet aan de selectiecriteria voldaan. Met een flintertje minder pech was ze gewoon geplaatst.
  4. Schulting en van Kerkhof hebben zich geplaatst volgens de regels.
  5. De enige juiste optie is om deze 2 af te vaardigen.
  Als shorttrackliefhebber vind ik het jammer omdat ter Mors absoluut nog wereldtop is, en in mij ogen samen met Schulting de beste is. Waarbij Ter Mors sterker is en Schulting iets handiger en agressiever. Als diezelfde shorttrackliefhebber vind ik het wel weer heel fijn dat we een luxe probleem hebben qua plaatsing. Een aantal jaar terug was het nog een flinke uitdaging om een representatief dames-team op te stellen.

  Ter Mors zag waarschijnlijk tijdens het seizoen in dat een aanwijsplek een risico meebracht en heeft daardoor haar programma aangepast en alsnog het (eerder besproken) EK gereden. Ik snap dat ze baalt dat ze die niet heeft gekregen maar nergens zie ik misbaar of onsportieve uitlatingen, sterker nog ze is volgens mij alleen maar gemotiveerder en gevaarlijker voor het WK Sprint. Raar dus dat mensen haar arrogant noemen en het hebben over een plek eisen. Ook grappig om te zien dat Schulting ineens de betere zou zijn. Schulting is heel goed geworden dit jaar en Ter Mors was al heel goed. Nederland heeft Schulting en Ter Mors op de 1000m en 1500m en van Ruijven en van Kerkhof zijn weer heel sterk op de 500m.
  LeeMoZovski, Sidekick, leenstrafan en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Terechte opmerkingen door mensen met meer shorttrackkennis. Duidelijk: Ter Mors heeft ook pech gehad. Maar zijn jullie het ermee eens, dat ze, vergeleken met veel andere shorttrackers, waaronder ook Schulting, wat behendigheid lijkt te missen. Door haar lengte waarschijnlijk. Ook al voor dit seizoen al. Of is dat alleen mijn gevoel.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 17. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Eens dat behendigheid niet haar allersterkste punt is. Maar het is nu ook niet zo dat ze een onhandige rijdster is die geen bocht doorkomt. Ze is 2e van de wereld op de 1000m, Europees Kampioen, 4e op de spelen. Ook op het EK was ze gewoon 2e op de 1500 achter Christie maar voor Schulting. Op de 500m ging het mis met nipte uitschakeling ondanks een kapotte schaats.
  G1ant vindt dit leuk.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dan is er nog één ding, waarom hebben de vrouwen niet de volle drie startplaatsen verdiend? Was dat omdat Arjan Stroetinga viel in Stavanger? Of misschien toch ook doordat Jorien ter Mors niet hoog in de wereldbekerstanden stond omdat ze ook veel wedstrijden op de langebaan reed?
 19. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Volgens de huidige regels (en ik weet niet wanneer die voor het laatst gewijzigd zijn), krijg je startplekken op het WK shorttrack op basis van het vorige jaar WK. 1 sowieso, 2 als je iemand in de top 32 had het jaar ervoor, en 3 als je twee mensen in de top 16 had (waarbij een van die twee "final points" gehaald moet hebben, ofwel op een afstand top 8 geweest moet zijn).

  Vorig jaar waren de Nederlandsen 18, 20 en 30, dus niet voldoende voor 3 plekken. Overigens deed Ter Mors toen niet mee, en we weten waarom, maar haar deelname had ook geen verschil kunnen brengen. In 2014 was Ter Mors 7e, en Van Kerkhof 12e, dus vandaar hadden ze toen wel 3 plekken voor 2014 veroverd. In elk geval kun je het feit dat er maar 2 startplekken zijn Ter Mors niet aanrekenen. Ik denk dat het een hele kluif gaat worden om voor volgend jaar 3 plekken te veroveren.

  Al met al is het feit dat er maar 2 startplekken op het WK shorttrack zijn niet de schuld van het weinig starten op de shorttrack wereldbekers van Ter Mors.

  Overigens voor de wereldbeker-finale, waar dit topic eigenlijk over gaat, kunnen we het Ter Mors wél aanrekenen dat ze te weinig gestart is, zodat ze misschien de 500m niet mag rijden. Ze staat 13e, en er zijn maar 12 plekken.
  leenstrafan en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 20. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  De omschrijving van @Celebithil klopt helemaal. Dus niet de schuld van Ter Mors maar zeker ook niet van Stroetinga ;)

  Laatste puntje en daarna over naar de wereldbeker-finale in dit topic wat mij betreft. Dit jaar worden dus de startplekken voor volgend jaar in Ahoy verdiend. Nou verwacht ik bij de dames geen problemen met een sterke Schulting en een degelijke van Kerkhof. Bij de heren is dit anders helaas om bekende redenen. Drie startplekken verdienen voor het WK in Ahoy zou met het ontbreken van Knegt zeer lastig worden.

Deel Deze Pagina