Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

 2. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Fijn om weer wat te horen en benieuwd wat hij gaat doen.

  "..., keuzes maken op basis van gevoel. Niet op cijfers. Een verhaal hebben en hierdoor stijgen tot zekere hoogte, elk jaar hetzelfde verhaal schrijven past niet bij mij." spreekt inderdaad wel voor zich..
 3. CasperW

  CasperW Well-Known Member

 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De vertrekkende schaatsers zijn N'tab, Yoro, Anema, De Boer en Vijn. Dat ook Van Workum wegging, wisten we al.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Met Krol erbij zijn dat er al 7.
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Snoeien om te kunnen bloeien... Wel impactvol voor de 'gedumpte' schaatsers. Die zullen het moeilijk krijgen een ploeg te vinden. Voor sommigen mogelijk einde carrière. Ik ben verder benieuwd of dit bericht ook impliceert dat JV nog wel door wil met andere schaatsers die einde contract zijn. Ik denk dan aan Bergsma, Hoogendoorn, Verbij en Snel.
  chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Van deze groep vind ik het alleen jammer voor Vijn die mijns inziens wel de potentie heeft
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Maar niet bij Jumbo. Kunnen Vijn en De Boer niet naar IKO ofzo?
  chicagodude vindt dit leuk.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik denk ook dat Vijn veel potentie heeft. Die heeft het volgens mij best zwaar gehad bij JV de afgelopen twee jaar. Wat dat betreft misschien ook wel goed dat JV de keus maakt niet door te gaan. Wordt ze in ieder geval niet in de verleiding gebracht door te gaan op de weg die haar tot nu toe niet veel gebracht heeft.

  Ik verwacht (en hoop) dat ze elders door kan. Misschien wel bij IKO. Daar zou ze dan herenigd worden met Jade Groenewoud met wie ze samen bij TalentNed reed. Die twee heb ik toen nog in actie gezien bij de residentiecup. Meer meisjes toen nog dan vrouwen. Die hadden wel lol samen. Dan is de overgang naar JV wel groot, zelfs al is het 'maar' de developmenttak. Waarmee ik overigens niet wil suggereren dat men bij JV per definitie geen lol heeft.

  Maar het is toch een andere setting waar je dan binnenkomt. Je komt dan in de ploeg bij een Thomas Krol bijvoorbeeld. In oktober heb ik Krol nog aan het werk gezien op de ijsbaan in Inzell, waar hij in zijn eentje een training af werkte. Toen werd voor mij ook wel duidelijk dat Krol een echte professional was. Die heeft aan een half woord of een knikje van de coach genoeg om te weten wat hij moet aanpassen bij een training. Onbewust kan dat best confronterend zijn voor de 'groentjes' van een developmentteam kan ik me voorstellen. Dan wordt je ineens op de feiten gedrukt dat je ook nog een hoop moet leren ondanks het feit dat je bij de junioren de ene na de andere medaille haalde.
  fransvanbakel, Duif en chicagodude vinden dit leuk.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vijn zal vast wel een zachte landing krijgen, me dunkt. Ze heeft misschien nog wel een seizoen nodig om terug op haar oude niveau te komen, maar er zit veel talent in. Ik hoop dat ze teruggaat naar de basis. Bij de b-junioren had ze conditioneel een straatlengte voorsprong op de rest middels haar skeeler- en marathonschaatsachtergrond. Op haar 16e pakte ze verdorie al een 4e plek in een topdivisie-marathon achter Lollo en Groenewoud. Durfde zich met haar skeelerachtergrond ongegeneerd van voren te posten tussen de topteams in de massasprint. Technisch maakte ze vervolgens op de langebaan redelijk wat vooruitgang bij TalentNed, maar op haar echte wapen - haar conditie - leverde ze stiekem ook wat in door het duurwerk vanuit het inlinen en marathonschaatsen om te ruilen voor krachttraining (al heeft het reis- en wedstrijdschema in haar laatste juniorenjaar haar waarschijnlijk ook geen goed gedaan). IKO lijkt mij de ploeg waar de meeste ruimte ligt en waar afgedankte Jumbo-dames goed floreren, maar sportief zou AH Zaanlander de beste fit kunnen zijn met veel aandacht voor de disciplines waar ze het beste in is: lange afstanden; marathons; mass starts en inlinen. De vraag is alleen of er plek is, want die selectie zit vol. Schouten stopt natuurlijk, maar ook niet helemaal. Daar ontstaat eigenlijk alleen ruimte voor een pure langebaner of er moeten uitgaande transfers aankomen die ik momenteel niet voorzie.

  Beetje out-of-the-box gedacht, maar ik zou BTM-BTZ stiekem wel een leuk ''herbezinningsploegje'' vinden voor Vijn. Even een tussenfase weg van de topploegen, maar wel met prima faciliteiten. Een marathonteam dat traint op Thialf; buitenlandse trainingskampen heeft; samenwerkt met de marathonmannen van Sprog en tevens de samenwerking zoekt met de langebaners van het Gewest Fryslan. We zien nu dat het bij Esther Kiel werkt en zo deden Wijfje en In 't Hof het ook toen ze bij voorganger Palet hun marathons reden.
  Laatst bewerkt: 3 mrt 2024
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik denk dat dit een beetje de crux van het verhaal is. Je wordt als neosenior bij JV in het diepe gegooid en krijgt bij wijze van spreken vanaf dag 1 een loeizwaar trainingsschema dat is geschreven rond jouw fysieke capaciteiten. Met dat plan werk je gestructureerd toe naar de eerste piekmomenten van het seizoen, waar een voorspelling van jouw mogelijke prestatie wordt gemaakt op basis van de waarden die je laat zien in de tests. Afgezien van wat gezamenlijke trainingskampen met de doorgewinterde professionals die meer met zichzelf bezig zijn dan met jou, ben je op jezelf aangewezen. 19 of 20 jaar en jij wordt verantwoordelijk gehouden voor je eigen prestaties en discipline. Topsport is hard en van oeverloos dooremmeren over je persoonlijke issues ga je niet sneller schaatsen, is de gedachte. Het is enkel verloren tijd die beter had kunnen worden besteed aan herstel tussen de trainingen door.

  Voor sommigen werkt deze aanpak perfect. Zij kunnen van nature goed presteren onder druk en hebben dusdanig veel talent en intrinsieke motivatie dat ze relatief snel de aansluiting weten te vinden. Elke meting laat zien dat ze weer sterker zijn geworden en in de wedstrijden betaalt dit zich uit door hoge klasseringen en prijzen te behalen. Maar anderen moeten nog leren hoe ze moeten omgaan met die druk. Zij halen fantastische testresultaten, maar stellen vervolgens teleur in de wedstrijden. En dat klopt niet. Niet in hun hoofd en niet in het hoofd van de staf. Fysiek topfit, maar toch lukt het niet. Direct na de race wordt de boel geëvalueerd: technisch toch wel erg slordig; probeer hierop te letten in het vervolg. Een wedstrijd later gaat het vervolgens weer mis. Zo iemand begint dan aan zichzelf te twijfelen en kan op den duur mentale problemen ontwikkelen. Want wat nou als jouw droom onhaalbaar blijkt te zijn, ondanks dat je wel de potentie laat zien? Want als jouw hele toekomstbeeld niet meer klopt, wie ben je dan? Je hele leven staat al in het teken van schaatsen, maar wie ben je naast die sport?

  Een 19- of 20-jarig broekie zonder levenservaring. Op persoonlijk vlak vaak achter lopend op leeftijdsgenoten die wél studeren, naar de kroeg gaan, daten, werken, kortom; leven. Dat kan allemaal niet als topschaatser. Maar erover praten en je ontwikkelen op mentaal vlak, daar lijkt bij Jumbo-Visma ook niet echt ruimte voor. Terwijl daar wel degelijk veel winst kan worden geboekt. Alleen iemand die mentaal sterk in zijn schoenen staat kan de druk van het continue presteren aan. En een ervaren iemand die de jonkies op sleeptouw neemt is minstens zo belangrijk als 8x12 seconden een berg opfietsen. Al neem je een Jos de Vos, je hebt een wegkapitein nodig die deze ervaring kan doorgeven aan de jongere generatie. Iemand die niet enkel meer bezig is met zichzelf, maar ook tijd heeft voor z'n team.

  Mensen, ook topschaatsers, zijn nou eenmaal geen robots. Ze hebben gedachten en gevoelens en die zijn niet altijd meet- of stuurbaar. Maar topprestaties kunnen alleen worden geleverd met een lichaam dat fysiek én mentaal topfit is. En daarvoor moet je niet alleen groeien als schaatser, maar ook als mens.
  alexander79, fransvanbakel, mi en 4 anderen vinden dit leuk.
 12. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 5 mrt 2024
 13. zorro

  zorro New Member

 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Lijkt me voor zowel Bergsma als JV prima eigenlijk.
 15. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

 16. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Tuitert die bij Johan de Wit even opgooit of Jutta Leerdam niks is voor zijn team (Gold). Ik zou het niet eens een hele gekke stap vinden voor Leerdam. Maar denk dat Takagi het niet heel fijn zal vinden als je grootste concurrente in je team komt. Althans, op het moment dat je (nog) beter bent.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  iedereen schijnt te vergeten dat team Gold geen salaris betaalt, sterker nog dat de schaatsers zelf geld mee om moeten nemen. Het zou kunnen als Leerdam echt voor veel individuele sponsoring gaat, maar ik zie het niet gebeuren.
  Lotte Meijers vindt dit leuk.
 18. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  ik denk dat individuele sponsoring voor haar goed haalbaar moet zijn. Maar of Takagi hier akkoord mee gaat vraag ik me ook af inderdaad.
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ik vraag me af of Leerdam daar uberhaupt zou passen. De Wit vond het juist erg prettig werken in Azië vergeleken met Nederland vanwege de cultuur. Het is speculeren, maar ik denk dat hij dan een voorkeur heeft voor atleten die gewoon uitvoeren wat hij voorstelt en die niet te opstandig daar hun eigen ideeën doorheen proberen te drukken (los van het normale overleg tussen atleet en trainer wat ook bij de Wit gewoon plaatsvindt natuurlijk).

  Ik denk dat Leerdam daarin een heel andere persoonlijkheid is dan bv. Takagi en Ning. Ik zou het een aparte combi vinden iig.
  mi vindt dit leuk.
 20. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  De Wit antwoordde Tuitert met ‘ik zou dat wel een uitdaging vinden’. Antwoord waar je veel uit kan trekken. Ik ben het met je eens, maar vind Leerdam sowieso vrij gehoorzaam sinds ze bij JV is. Heeft ook regelmatig gezegd in interviews ‘als de coach zegt dat het beter is, dan doe ik dat/geloof ik dat’. Bijvoorbeeld bij het overslaan van wereldbekers. Ik zie de stap ook niet zo snel gebeuren. Maar meer omdat ik denk dat het voor Takagi niet gewenst is.

Deel Deze Pagina