Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Stel dat je als sponsor in het schaatsen wil stappen, zou je dan de Jumbo-ploeg overnemen of zou je De Wit vragen zijn ploeg uit te breiden met een aantal Nederlandse schaatsers ?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Absoluut!
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  het laatste, en dan met Leerdam en Verbij + een jong talent a la Grevelt
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Veel wordt gezegd in wat er niet gezegd wordt. JV heeft geen enkel bericht over het vertrek van Antoinette geplaatst.
  Best bizar voor iemand die er zo lang gereden heeft.
  proeme, De Keizer, Lorca en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Op zich snap ik best dat ze even wachten met wat plaatsen, ze verdient natuurlijk juist vanwege die lange samenwerking met toch veel succes een bericht met veel meer aandacht hoogtepunten. Dat ze daar tijd voor nodig hebben snap ik best.

  alleen had dat uitgebreide bericht prima vandaag al in elkaar gezet kunnen worden….

  het zou natuurlijk kunnen dat De Jong het uiteindelijke besluit niet heel netjes heeft genomen, maar hoe dan ook hoort een ploeg professioneel genoeg te zijn om ‘gewoon’ direct (of iig na een dag of zo) een mooi uitgebreid afscheidsbericht te plaatsen.

  Er blijft op deze manier steeds minder over van al. Die jaren goodwill en reputatie voor succes die door Jumbo is opgebouwd.

  ik snap er eerlijk gezegd niet heel veel van.
  Lorca vindt dit leuk.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Dat jr op de website iets serieus wilt zetten a la maar op insta kun je prima af met een mooie foto en een aardig ‘bedankt voor de mooie tijd, het ga je goed’-tekstje.
  Dat kost echt geen 24u om te maken.
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Opvallend stukje in een interview met Johan de Wit, waar hij toch wel lijkt te verwijzen naar Orie en zijn gele brigade.

  Bron: https://www.ad.nl/schaatsen/johan-d...rlandse-schaatsen-is-een-beetje-gek~aca884bb/

  Wordt er wel eens aan jou getrokken vanuit Nederland?
  ,,Nee, nee. Helemaal niet, eigenlijk. Maar het systeem is daar ook een beetje gek, vind ik. De baas van de ploeg is daar de coach. Je kan daar twintig man in je ploeg hebben, ze allemaal slecht laten rijden en dan in één keer de hele ploeg wegsturen en zelf blijven zitten. Kan gewoon in Nederland. En dat is raar. Als in het voetbal een team het slecht doet, moet de coach weg. Eigenlijk overal…”

  Zeg jij nou eigenlijk: als Jac Orie een voetbalcoach was, was hij na deze winter ontslagen?
  ,,Nah.. Dat zeg jij. Kijk, we doen er lacherig over, nu. Maar het is natuurlijk wel zo. Maar jij vraagt of er aan me getrokken wordt. Nee, er wordt niet aan me getrokken, want ik ben de concurrent.”
  chicagodude, mi, Jeronimo1 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, dat krijg je ervan als de coach ook de eigenaar is. Als dat in het voetbal zo was dan zou de coach waarschijnlijk ook blijven zitten
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat het ze vies tegenvalt dat juist één van de kartrekkers vertrekt die in verleden jaren (toen het ook al wat minder begon te gaan) altijd vertrouwen leek te houden in Orie. Zoveel zitten er immers niet meer van de oude kern. Op de avond dat De Jong vertrok gaf Orie ook aan dat ze nog in gesprek waren. Nog geen 1 of 2 uur later was de deal met Reggeborgh al in kannen en kruiken. Dat zal ze koud op hun dak zijn gevallen.

  Zelf vind ik dit soort social media berichten meer voor de bühne. Vaak zie je de ''pers afscheidsberichten'' ook pas voorbij komen als de contracten echt zijn verstreken (tegen 1 april a.s.) en het dienstverband erop zit. Wat dat betreft vond ik de - toch al afstandelijke - afscheidsberichten richting Bergsma en N'tab & co al opmerkelijk. Dat gezegd hebbende: ik vind het allemaal ook vrij lelijk staan bij Jumbo-Visma. De ploeg die ieder onbenullig PR online breed uitmeet en op elk social media kanaal zet. De ploeg die van iedere overwinning tig berichten op Instagram zet; er een dag later het liefst nog een filmpje over online zit en er dan als kers op de taart nog een story of twee aan wijdt. Dit staat ze niet. Ook de minder leuke berichten moet je delen. Ook als je een keertje niet degene bent die het initiatief heeft genomen tot een beëindiging. Er zal vast nog een berichtje komen, maar dat gaat mosterd na de maaltijd zijn.
  Laatst bewerkt: 12 mrt 2024
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  En we hebben het nu veel over JV en Orie, maar Kramer hoort daar ook gewoon bij natuurlijk. Uiteindelijk zijn Orie en Kramer, voor zover ik weet, de 2 eigenaars van het schaatsteam. In die zin zijn beiden ook eindverantwoordelijk hoe de PR bedreven wordt en welk imago er van het team uitgaat. Wat dat betreft kan het eerste jaar met Kramer als mede-eigenaar als een grote sof bestempeld worden. Sporttechnisch gezien zal Orie vooral verantwoordelijk zijn, qua commerciele kant, en daar hoort de PR toch ook bij, heeft Kramer misschien wel een grotere rol.
  mi, alexander79, Thijs1410 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 11. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Alle berichtgeving over Jac Orie en zijn team is de laatste tijd uitermate negatief. En op basis van de uiterst teleurstellende prestaties is dat ook terecht. Als iets slecht is, mag/moet dat worden gezegd. Tegelijkertijd heeft de man natuurlijk een formidabele staat van dienst. En verdient hij het op basis daarvan ook de kans te krijgen om zich komend seizoen te revancheren. Hij is zelfs dermate realistisch dat hij al bij het WCKT aangaf dat er in de voorbereiding wat was misgegaan. Een wijs man zal daar ongetwijfeld lessen uit trekken. Hij zit nu in de hoek waar de klappen vallen en moet nu even de spreekwoordelijke gifbeker leeg drinken. Echter, ik ga ervan uit dat Jac Orie enorm gebrand is om volgend jaar met een herziene aanpak succesvol te zijn. Ik kan me voorstellen dat het afgelopen seizoen het meest leerzame seizoen uit zijn carrière is geweest en hij hierdoor een betere coach wordt.
  alexander79, Tuft en chicagodude vinden dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oh ik ben het er volledig mee eens dat vwb het sportieve aspect Orie meer dan genoeg krediet heeft en 1 slecht jaar kan gebeuren. Alleen gaat het ook PR- en imago-technisch veel mis momenteel, en dat is iets wat al een tijdje duidelijk is en waartegen allang maatregelen genomen hadden kunnen worden.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  De clue voor mij zit hem in de geloofwaardigheid. Inderdaad ligt het social media sausje er bij de Nederlandse schaatsteams enorm dik overheen, dat wordt professioneel aangepakt.
  De laatste 4(!) berichten op insta gaan over het Wk-allround en het uiteindelijke brons van Antoinette. Niet 1 berichtje, nee 4. Dat betekent dat je de media-coverage van Antoinette blijkbaar erg belangrijk vindt.Dan is het toch niet geloofwaardig als daar dezelfde avond een belangrijk bericht op volgt dat daar geen melding van gemaakt wordt. Het is niet alsof het nog gaat veranderen he, als zo'n beslissing genomen is.
  Laatst bewerkt: 12 mrt 2024
  Hammer2001 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina