Ja klopt, ik vond het toen (en nu nog) een vreemde definitie van lifestylesporter.
In mijn ogen zijn er 2 vormen van lifestylesporters:
1) iemand die wellicht de potentie/het talent heeft om absolute top te worden, maar er niet alles voor over heeft en niet hard genoeg traint om het beste eruit te halen. Iemand die al blij is met subtop, incidentele successjes en leuk verdienen, maar niet de drang heeft om het onderste uit de kan te halen.
2) Iemand die misschien ooit heel goed was, maar al lang op zijn/haar retour, maar blijft vastklampen aan het topsportbestaan. Ondans dat ze hooguit nog subtop zijn, blijven ze onderdak vinden bij ploegen en zo hun profcarriere verlengen.
Met type 2 heb ik geen enkele moeite. Iedereen moet doorgaan zolang ze het leuk vinden, en als ze denken dat er nog wat inzit, prima hoor. Met type 1 heb ik een stuk meer moeite.
Misschien bedoelde Kramer het ook ongeveer zo, alleen werd alleen het "niet goed genoeg zijn" eruit geplukt. Lifestylesporters zijn ook niet goed genoeg, maar voornamelijk niet zo goed als ze zouden kunnen zijn.
Ik denk altijd aan Sjoerd de Vries (misschien onterecht hoor) en bij het tennis bijvoorbeeld Gael Monfils.
Maar goed, dit is slechts mijn definitie natuurlijk, ongetwijfeld vinden velendit belachelijk
back OT: Ik denk dat Orie en Kramer in eerste instantie kijken naar een geschikte sparringspartner voor Sven, en in tweede instantie naar de potentie om uiteindelijk zelf door te groeien naar een topper. Thom van Beek is nog jong en wat dat betreft wel een goede keus denk ik. Mee eens dat eigenlijk vooral Bosker ook een goede had kunnen zijn.