Nils van der Poel over Nederlandse ijslobby

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Marcel Vos, 9 feb 2022.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Je hebt gelijk dat als NvdP niets gezegd deze hele soap waarschijnlijk niet gebeurd was, maar de KNSB heeft zelf een artikel online gezet waarin ze zeggen dat ze "heel erg aandringen op ijscondities waar de NLers extra voordeel bij hebben". Dat is gewoon oliedom om te zeggen, en ze zijn er nog trots op ook.
  vergeer, VorstM en Yuskov vinden dit leuk.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Maar het begint toch juist met de faciliteiten? De prestatiedruk zul je hebben ook naast het schaatsen, als je prof bent dan zul je moeten presteren. Alhoewel: Huizinga wordt toch telkens verlengd. maar de faciliteiten, basis voor alle sporten, is in NL niet te vergelijken met bijna geen enkele land.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Mee eens. Nederlandse sporters hebben het over het algemeen toch stukken beter dan de buitenlandse concurrentie, zelfs als ze niet presteren.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dit soort maatregelen zijn voor een groot deel contra-productief omdat het de specialisatiegraad alleen maar versterkt. Degenen die zich het sterkst specialiseren halen het altijd wel. Met die strengere regels m.b.t. de plaatsing van de derde schaatser op een afstand zie je dat vooral de andere grote landen er last van hebben.
 5. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Maar ze hebben een heel goed argument dat hun vrijpleit: "We doen het al jaren zo!"
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Nils' entourage hier naar kijkt. Zo'n Johan Röljer weet toch echt wel dat de KNSB dit al jaren doet. En in plaats van het hem vragen, stapt Nils meteen naar de microfoon om het 'grootste schandaal in de sport' te onthullen. Ik snap dit echt niet. Wat heeft hij te winnen? Wat hoopt hij hiermee te bereiken? De Nederlanders tegen je in het harnas jagen is echt een domme zet.

  Het interesseert hem kennelijk geen zier dat hij hiermee alle sympathie is verloren. Daar gaat t hem echt niet om. Hij lijkt echt heilig in zijn eigen gelijk te geloven, zonder enige nuance te zien. Het maakt hem enerzijds eigengereid, maar vooral ook eigenwijs. Het is een beetje een ongelukkig geschreven artikel, meer niet. Ik had hem intelligenter ingeschat dan dit. Jammer.
  Nickel en Danielle vinden dit leuk.
 7. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Röjler was juist ook erg kwaad begreep ik.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Er was een vraag van een journalist he. En de KNSB gaf zelf de aanleiding door een stukje te plaatsen op hun eigen site met de man die ze in dienst hebben om het ijs naar hun hand te manoeuvreren. Waarom zou Van der Poel daar niet op mogen reageren dat het absoluut onwenselijk is dat de KNSB iemand betaald om de ijsmeester te masseren? En waarom zou Van der Poel de Nederlanders niet tegen zich in het harnas moeten jagen? Kan hij een paardenhoofd in zijn bed verwachten? Is er een erecode, of een omerta, of trekken de Nederlanders dusdanig erg aan de touwtjes dat ze zijn schaatscarrière gaan bemoeilijken? Je uitspraak - en je hebt geen banden bij de KNSB, dus je mag het natuurlijk zeggen - suggereert precies het probleem dat Van der Poel aankaart, dat de KNSB en de Nederlanders zich onaantastbaar wanen, dat je je niet moet uitspreken tegen de Nederlandse praktijken, of anders...

  Het is niet een beetje een ongelukkig geschreven artikel, het artikel is duidelijk geschreven en de inhoud laat weinig te speculeren over. Remy de Wit bevestigt alles wat in het artikel staat voor de camera. Ik zie niet in waarom Van der Poel hiermee ook alle sympathie verliest, hoezo zou dat? Het is ten strengste verboden om de KNSB aan te spreken op hun acties, acties die ze uitvoeren om een oneigenlijk voordeel te genereren voor de Nederlandse schaatsers?

  Je reactie is er een van het aanvallen van de boodschapper, het verontwaardigd zijn dat er verontwaardiging is. Arrogant en hautain, wat steeds meer is hoe de Nederlanders in deze discussie overkomen.

  Edit: En Van der Poel krijgt bijval he. De potsierlijke misvertalingen van zijn woorden, zoals je die in de NOS-/Telegraafartikelen tegenkomt, komen immers niet aan bij iedereen die gewoon de in het Engels uitgesproken persco bekijkt.

  https://nos.nl/peking2022/artikel/2...ing-uitleg-van-de-knsb-vond-ik-niet-erg-sterk

  Dit zegt Bert Boomsma:
  "In Pyeongchang 2018 had Messer de beschikking over een installatie waarmee hij het net zo koud als in Thialf kon draaien. Het is de vraag of dat in Peking ook mogelijk is, of hij dezelfde apparatuur ter beschikking heeft."

  "Maar ik weet uit vrij betrouwbare bron dat er druk is uitgeoefend op Messer om het ijs in Pyeongchang net zo hard als in Thialf te maken, druk vanuit de Nederlanders."


  Maar he, wat is die Van der Poel onsympathiek.
  alexander79, Marcel Vos en strawbale vinden dit leuk.
 9. Mandy

  Mandy Active Member

  Je bent wel permanent zuur, hè?

  Volgens de coach van vd Poel hebben ze eerst de KNSB benadert, dus dat het nav een vraag was van een journalist klopt niet.

  Is het onsportief om een zo goed mogelijke ijsvloer voor je team te willen en dit uit te spreken tegen de ijsmeester omdat je nou eenmaal goed bent in ijscondities? Sure.
  Is het dom om dit in je enthousiasme te melden in een interview? Jazeker.
  Is het ‘t grootste schandaal in de geschiedenis? Tuurlijk niet.

  Onsportief is het absoluut, maar het is niet meer dan dat.
  ik ben benieuwd of we van Ginkel nog horen.
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Integendeel, ik ben bijvoorbeeld niet moord en brand aan het schreeuwen omdat een Zweed het waagt om de methoden van de KNSB kritisch te bespreken.
  Maar dat hij het bij een persco zegt was dat wel. En de KNSB had ook iets kunnen doen met de klacht van het Zweedse team, wat ze bewust niet gedaan hebben.
  Maar dat zegt ie ook niet, dus waarom staat dit zinnetje hier dan tussen? Heb je het nodig om uitspraken te verzinnen zodat je niet op de inhoud hoeft in te gaan?
  Waarom niet?
  Marcel Vos en strawbale vinden dit leuk.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, dit is eigenlijk nog wel het ergste.

  - Blijkbaar werkt de beinvloeding, anders hoef je dat ook niet steeds opnieuw te doen
  - Geen enkel idee dat ze hiermee immoreel en onethisch bezig zijn.
  - Waar heb ik de afgelopen jaren nu eigenlijk naar zitten kijken? Naar heel of half in het voordeel van Nederlanders gemanipuleerde wedstrijden? De lol gaat er zo wel af, en dan heb ik het nog niet eens over het verdwijnen van allround & de letterlijk dramatische beeldregistratie heden ten dage.
  strawbale en VorstM vinden dit leuk.
 12. Mandy

  Mandy Active Member

  Hij noemt het zelf het grootste schandaal in de sport, ik heb daar niets aan verzonnen.

  En waarom zou het meer zijn dan alleen onsportief? De ijsmeester zelf zegt dat alles voor iedereen gelijk is, dus dan is het toch klaar?

  veel plezier met je zuur-zijn verder. Je schijnt er enorm van te genieten.
 13. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Achter een betaalmuur, maar een Noors artikel.
  https://www.bt.no/sport/i/5GvvdO/st...jernens-kritikk-av-nederland-oppfattes-veldig

  Støtter den svenske stjernens kritikk av Nederland: – Oppfattes veldig negativt for alle andre nasjoner
  Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen stiller seg langt på vei bak Nils van der Poel sin kritikk av nederlandsk påvirkning av isforholdene i OL. – Skal ikke være slik, sier Lorentzen.

  Hier staat zoveel als dat zowel SLP als Havard Lorentzen, niet de minsten, achter Van der Poel staan in zijn kritiek.
  Ik kan helaas niet alles lezen want ik ben geen Noor en heb geen abonnement op een lokale Noorse krant.

  Maar in het buitenland krijgt niet zozeer Van der Poel veel kritiek, maar eerder de KNSB - en in het verlengde dus de schaatsers. Ze hebben bij de bond echt een fout gemaakt hiermee.

  Edit:
  https://www.vg.no/sport/i/wOJJ9o/no...l-nederlandsk-islobbyist-tanken-er-skremmende

  Hier een wel volledig leesbaar artikel met reacties.
  Laatst bewerkt: 10 feb 2022
  strawbale vindt dit leuk.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Maar niet 'in de historie'. Ik kan momenteel geen groter schandaal in de schaatssport noemen, jij wel? Nou dan.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat is niet het probleem. Uiteindelijk is er in het resultaat niets corrupts gebeurd, omdat je het ijs toch wel zo snel mogelijk wil hebben. Of de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn maakt totaal niet uit hier, want dat is niet waar het om gaat en daar heeft de KNSB niets mee te maken.

  Het probleem is dat de KNSB geprobeerd heeft het ijs zo te krijgen dat de Nederlanders er extra voordeel van hebben ten opzichte van de rest. Of dat effect heeft gehad maakt niet uit, het gaat om de intentie en die is corrupt/onethisch/immoreel/etc.
  alexander79, strawbale en VorstM vinden dit leuk.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Effe in het midden of Nils wel of geen gelijk heeft/ zou hebben... hoezo mag er niet tegen de Nederlanders worden ingegaan? Dit is wel arrogantie in optima forma.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Truer words have never been spoken.
  Hannah, Camila en strawbale vinden dit leuk.
 18. MAB

  MAB Active Member

  De NOS verdraait de woorden van Nils, dat vind ik dus wel kwalijk. Ook nog tussen quotes, maar dit zei hij dus niet.

  Van der Poel, olympisch kampioen op de 5.000 meter, las het artikel en trok zijn conclusies. "Het grootste schandaal in de schaatssport, erger nog dan doping", zo zei de Zweed, die zich zelfs afvroeg of er geen maatregelen genomen moeten worden tegen de Nederlanders.

  Maar hij zei: "ik zie niet waarom dit minder erg is dan doping".

  Zucht..
  Inimene en VorstM vinden dit leuk.
 19. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Het zou in dit draadje, mijns inziens, maar over één ding moeten gaan: namelijk dat NVDP gezegd heeft dat er sprake is van corruptie.
  En dit is wat ik hem zeer kwalijk neem.
  Bij corruptie is er altijd sprake van een wederdienst, op het moment dat er dus sprake is van corruptie zou Mark Messer dus óók corrupt zijn; dat is immers degene die de dienst verleend tegen, tja wat eigenlijk? Geld? Een baan in Thialf?
  En je mag nooit!!!!! iemand van corruptie beschuldigen zonder dat je daar bewijs voor hebt.
  Om dan, zoals NVDP doet, die zogenaamde en niet bewezen corruptie te vergelijken met doping is bijna net zo kwalijk alswel belachelijk.

  In dit draadje wordt er van alles bijgehaald, zoals jaloezie op ons schaatsklimaat en weet ik allemaal. Allemaal zaken die niets met het enige woord te maken hebben met het enige woord waar het omgaat: corruptie.

  Wat mij betreft heeft NvdP afgedaan.
  En dat vind ik jammer, want als schaatser had ik hem zeer hoog zitten.
  Laatst bewerkt: 10 feb 2022
  G1ant, Nickel en Mandy vinden dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Anouk de Rijk geeft vd Poel de juiste kwalificatie: een onruststoker die alles doet om zijn concurrenten ( de Nederlanders dus ) van de leg te krijgen om er zelf voordeel uit te halen. Met dank aan de KNSB en de Nederlandse pers is hem dat aardig gelukt.
  G1ant, Nickel en Mandy vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina