Nils van der Poel over Nederlandse ijslobby

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Marcel Vos, 9 feb 2022.

 1. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Tsja, ze zitten gewoon met zijn 3'en te beweren dat iedereen voordeel heeft van deze omstandigheden, wat per definitie onmogelijk is. Voor de tijd misschien, maar voor de klassering natuurlijk niet. Dat ze dat alle 3 niet inzien betekent wel dat deze hele analyse niet serieus hoeft te worden genomen.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Eens, ik vind het ook vreemd dat ISU en IOC hier niet tegen optreden. Mensen zonder overtuigend bewijs beschuldigen van corruptie. Het is nogal wat. Hoort zo iemand wel op de Spelen thuis ?
  Nickel en Mandy vinden dit leuk.
 3. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  En wat vinden we van de quote van Boomsma die de NOS net toonde? Die beweert dat NL bij de vorige Spelen 'druk' uitgeoefend heeft op de ijsmeester om het ijs aan te passen.
  strawbale vindt dit leuk.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Levenslang Thialfverbod geven. Ongehoord!
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 5. Mandy

  Mandy Active Member

  Is het ijs ook aangepast dan?
 6. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Het gaat natuurlijk om de intentie. Ritsma kan wel zeggen dat omdat Messer zegt dat ie zich niet laat beïnvloeden er dus niks aan de hand, maar dat is natuurlijk niet zo. Als iemand probeert een bank te beroven, maar het mislukt is het ook niet ineens minder erg. De intentie is fout, de uitkomst is irrelevant.
  Khlebnikov, chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Natuurlijk gebeurd dat. Al 100 jaar denk ik. Jaap Eden haakte zelfs ooit al af omdat de ijsverzorging hem een keer niet beviel. De fout ligt in deze kwestie in eerste instantie natuurlijk bij de KNSB zelf, door het bewuste artikel op hun site te plaatsen. Dom. Van Ginkel is net zo dom bezig geweest, heeft zichzelf teveel eer en glorie willen bezorgen. De schrijver van het artikel is de derde die dom bezig geweest is, door zich niet af te vragen of het wel klopt wat van Ginkel beweerd en het klakkeloos op te schrijven. Blijkbaar is er ook geen hoofdredacteur of communicatieafdeling die controleert voor publicatie.
  Khlebnikov, chicagodude, Camila en 3 anderen vinden dit leuk.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Waar haal je het idee vandaan dat het niet klopt wat er in dat artikel staat?
 9. Mandy

  Mandy Active Member


  Een bank beroven is iets heel anders dan zeuren bij de scheidsrechter ( in dit geval ijsmeester ) om een beslissing in jouw teams voordeel te laten uitpakken. Het is vreselijk onsportief, maar zolang de scheidsrechter (ijsmeester) objectief blijft, en is, want dat zeggen Messer en de ISU, dan is het wat het is: onsportief gezeur. Net zoals het onsportief is van een sporter om een ander een rode kaart aan te willen naaien zonder overtuigend bewijs. Het is niets meer en niets minder. Dat de Zweden hier gebruik van maken om het vuur op te stoken, tsja, dat is hun goed recht.
  Laatst bewerkt: 10 feb 2022
 10. Duif

  Duif Well-Known Member

  Omdat van Ginkel zichzelf ineens wel heel erg profileert en laat blijken zichzelf wel heel graag een enorme veer in zijn kont te steken. Grote kans dat hij zijn rol dus veel groter maakt dan die is. En nergens is gebleken dat Messer inderdaad doet wat van Ginkel/de KNSB wil dat hij doet.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Fout ligt niet in het plaatsen van het artikel, maar in het gebrek aan besef dat ze onethisch bezig zijn. Als de KNSB het idee heeft dat ze verkeerd bezig zijn, ja dan moet je dat in het verborgene doen en er niet over praten.
  Maar ik vrees echter, dat ze helemaal niet vinden dat ze verkeerd bezig zijn. Daarom heeft er ook niemand ingegrepen bij de publicatie. Sterker nog, dit was toch weer een mooi staaltje Hollands Glorie.
  vergeer, Khlebnikov, Davey en 5 anderen vinden dit leuk.
 12. MAB

  MAB Active Member

  Ik vind Erben heel duidelijk hierover. De anderen bij de NOS halen ze er van alles bij, maar het gaat om wát er in de dat artikel is gezegd (niet of die lobby werkt). Het beste ijs krijgen voor de Nederlanders, en dat meerdere keren benadrukken in het artikel.

  En het is wel duidelijk dat buitenlandse schaatsers niet zo blij zijn met de Nederlanders.
  Davey, Inimene en Asterisk vinden dit leuk.
 13. Piggelmee

  Piggelmee New Member

  Wat doen we met de Barcelona's, Manchester City's en Ajax-jes van deze wereld, die als aanvallende, snel en attractief spelende clubs met technisch vaardige spelers. 'lobby-en' om nog even te sproeien vlak voor de pot en nog wat in de rust, wat in het voordeel is van zulke clubs?
  G1ant en Mandy vinden dit leuk.
 14. Mandy

  Mandy Active Member


  Opdoeken. Schandaal voor de sport, natuurlijk. :p
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Yup. And this slip-off is exactly what Nils needed to start scratching the surface of an iceberg that has been floating for decades now. Every party of this publication, blinded by the success and pride, played it right in Nils' hands. All he had to do is to point out the obvious.

  Once again, there is no evidence that Messer messed up with the ice, but Nils cited the article in his response and now that the smaller nations are coming forward with their own stories of the systemic ice manipulation, it worked just as it was supposed to. His words exposed a much deeper and bigger issue. I'm not gonna repeat myself here.

  I really wonder what would've happened if it was some Russian/US ice expert instead of van Ginkel and if someone as bold and outspoken as Sven or Kjeld (or Anema xD) decided to speak up.
  MAB vindt dit leuk.
 16. Inimene

  Inimene Well-Known Member

 17. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Crack? Vroeger had je een quiz in België: De Canvascrack. Dat was altijd wel leuk. Daar was de crack degene die uitgedaagd moest worden, hij stond bovenaan en de tegenstander moest proberen zijn positie in te nemen. Dan zou het dus iets betekenen als de topper, of de beste. Geen idee of ze dat hier ook bedoelen. Obscuur woord.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 18. Mandy

  Mandy Active Member

 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Als Ajax de lijnen van een neutraal veld verder uit elkaar weet te leggen door bij de lijnentrekker te lobbyen dan is dat ook niet de bedoeling, inderdaad. Dus daar doen we dan ook wat mee.
  Wat Ajax in de Arena doet, mogen ze zelf weten zolang ze zich aan de marges houden die zijn voorgeschreven. Maar de OS zijn geen thuiswedstrijd voor het Nederlandse team.
 20. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Don't get me wrong: I laughed a bit at a term :) i have no bad feelings towards that definition, even if from the English language perspective :D

  Thanks for the insight, I learned something new from all of you today

Deel Deze Pagina