NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  en precies zo zou het moeten gaan. het is toch ook van den zotte.
  Aan het begin van het seizoen hebben we het NK. Zie eens hoe andere sporten dat doen ? Het NK, vorr velen het hoogtpunt van het seizoen, plaats je achteraan.
  Maar goed, we hebben een toernooi nodig voor kwalificaties verderop.

  Vervolgens gaan we bedenken hoe je te plaatsen voor dit NK zelf. Bezien vanuit het feit dat het vroeg in het seizoen is, is het de enige (hall: de enige !) oplossing om kwalificaties ook in het voorgaande jaar af te kunnen dwingen.
  Vroeger dan tijdstip 5 nov kan nl niet. (nou ja, praktisch niet).
  En ook al helemaal eens dat als deze extra kwalificatiemogeljkheid 2 ritten meer oplevert, nou ja, dan in hemelsvredesnaam dan maar 2 ritjes erbij. Vooruit het heeft niet onze voorkeur want wij hebben in al onze oneindige deskundigheid het aantal nu eenmaal gefixeerd op 24 (of zo), maar dan maar naar 26 deelnemers.
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Er zijn al jaren selectiewedstrijden om deel te mogen nemen aan het NK. De meeste toppers lieten die links liggen omdat zij toch wel op basis van eerdere resultaten mee mochten doen aan het NK. Net als een aantal toppers de NK's lieten lopen, omdat ze al geplaatst waren voor EK en/of WK.

  Ik vind het niet zo slecht om (regio)selectiewedstrijden te organiseren waarbij de besten mogen gaan deelnemen aan het NK. En dan de besten van het NK aan de EK, WK en worldcups.

  Behaalde resultaten in het verleden geven wat mij betreft ook bij het schaatsen geen garantie voor de toekomst.

  En zo kun je dus zien dat Freddy Wennemars zich wel gewoon plaatst voor de 500 meter en Mark Tuitert daar toch enige moeite voor moet doen.
 3. Koen

  Koen Well-Known Member

  heel verhaal in leeuwarder. over aantrekkelijker maken van schaatsen. tijdens NK afstanden beginnen ze met de 5km en daarna 500m omdat dat meer spektakel bied! tijdens de 5km en 10 km zal er muziek gedraaid worden. beetje jammer. en verder twitter berichten op grootscherm.
  kortom één groot feest :?
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik had al gezien dat ze met de 5 km. begonnen, ik dacht dat het was omdat ze op televisie meestal alleen interesse hebben in de 500 meters en de 5 in een samenvatting uit willen zenden en ze op deze manier eerst de 5 in een samenvatting uit kunnen zenden en dan live de 500 meter. Al weet ik dit niet zeker omdat het vorig jaar volgens mij helemaal niet live is geweest. Ook anders dit jaar is dat er op vrijdag een eerste 500 meter is en op zaterdag een tweede 500 meter, eerst waren deze allebei op vrijdag.

  Ik denk dat ze dit soort acties beter voor de world cup kunnen bewaren want als we eerlijk zijn komen er altijd maar heel weinig mensen kijken naar het NK afstanden. Misschien dat de rentree van Sven dit jaar iets meer bezoekers aantrekt maar er zal toch weinig opkomst zijn.
 5. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik vind het echt jammer dat ze de 500 meter over 2 dagen uitsmeren. Zo vind ik de vrijdag een stuk minder aantrekkelijk maar goed kan de zaterdag niet dus wil ik nog wat van mijn favo's zien, dan is dit de enige optie.
 6. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  http://lockerz.com/s/149277754

  Uitslag 500 meter Erfurt, aldus twitter van Renz Rotteveel. De eerste 38'er van een Nederlandse dame dit seizoen als ik het goed heb. Een aantal Nederlandse heren heeft nog moeite om de 36'er grens te breken, zoals nu ook Stefan Groothuis met 36,02.
 7. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik twijfelde nog over het NK, maar als het echt zo wordt als de Leewarder schrijft, blijf ik lekker thuis. Ik ga voor het schaatsen, voor muziek ga ik naar een concert.
 8. Koen

  Koen Well-Known Member

  heb ik ook eigenlijk. maar volgens Doeke Terpstra komt er te weinig publiek bij schaatsen en te weinig jeugd. er moet meer spektakel komen. publiek moet meer op de banken. net als bij NK shorttrack
  ik verwacht niet dat er hierdoor meer publiek komt en zit er ook niet op te wachten.
  trouwens. even offtopic. maar nieuwe Thialf hoeft van Thialf ook niet met meer plaatsen te worden uitgebreid want het wordt toch bijna nooit vol. ja lekker makkelijk. de vips krijgen hun kaartjes wel met grote toernooien. reden: meer stoelen, veel duurder
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In het nieuwste schaatsmagazine schrijft Mart Smeets een stukje over de pogingen om het schaatsen 'sexier' te maken. Zijn conclusie: Nederland wil er niet aan, verwijzend naar de twisten rond de TP. We houden nu eenmaal van de klassieke afstanden 500, 1500, 5 en 10 km.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben het zowaar een keer met Smeets eens, van mij mag alles ook bij het oude blijven. Als ik naar het Thialf ga, ga ik om schaatsen te kijken, niet om naar muziek te luisteren.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het is jullie bekend dat ik alles vanuit het perspectief van Marrit Leenstra bekijk. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik het belachelijk en stom vind dat de tweede 500 meter pas op zaterdag verreden wordt. Marrit moet nu op die zaterdag om 13.00 uur haar tweede 500 meter rijden (brons verdedigen), om 14.25 uur haar 1000 meter (titel verdedigen) en op 16.05 uur een 3000 meter (zilver verdedigen). Het spektakel en de televisieuitzendingen zijn blijkbaar ook belangrijker dan de beste schaatssters een eerlijke kans bieden om op al hun afstanden een medaille te winnen. Waarschijnlijk laat ze nu de (tweede) 500 meter schieten.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik ben het ook met Smeets eens (al ken ik de rest van het stukje niet). Hoop dat hij vanaf nu dan ook stopt me zeuren over het invoeren van een mass start voor de 10km.
 13. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik heb is even gekeken naar de selectieregels van vorig jaar en dit jaar, en het verschil zit in de Holland Cup Finale. De Holland Cup Finale is een extra kwalificatie moment geworden en plaatsing op basis van de SARA ranglijst is er niet meer bij. Dus als je snel rijdt maar dat niet doet in het wereldbeker circuit of in de finale van de Holland Cup moet je je plaatsen via de limiet of via Holland Cup 1.

  Verder staat er in de regels bij iedere afstand Op aanwijzing SB/LB.
  Dus het lijkt mij dat Sven Kramer (de regerend olympisch kampioen op de 5000m) op 4 november gewoon aan de start staat op het NK.
 14. trabbie

  trabbie Active Member

 15. cybermier

  cybermier New Member

 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Maar de KNSB doet wel erg moeilijk, zeg. Een extra rit toevoegen, toe maar. Artikel 12 heeft het over een zeer uitzonderlijke situatie.

  Terwijl ze toch gewoon een van de drie aanwijsplekken aan Kramer konden geven, geen enkel probleem.

  De gelukkige eerste reserve is volgens mij Karlo Timmerman en dat komt ook goed uit, omdat die als huidige leider van het marathonklassement mee zou mogen naar de Wereldbeker in Astana voor de massastart.

  Mits hij tenminste op een afstand in een officiele wedstrijd de ISU-limiet rijdt. En dat heeft Karlo nog niet gedaan, maar dat kan prima op het NK.
 17. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Huidige leider in de KPN Marathon Cup is Ralf Zwitser, niet Karlo Timmerman.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Oeps, ja, je hebt gelijk. Ook Zwitser heeft nog geen limiettijd gereden, overigens....
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Klopt, de eerste marathon in Deventer was ter ere van de opening van het stadion. De stand van de competitie staat hier
 20. H2O-s

  H2O-s Active Member

Deel Deze Pagina