NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. Ave

  Ave Member

  Over allrounden gesproken: Blokhuijsen verwacht Kramer voorbij te gaan als beste allrounder. Is die verwachting realistisch?

 2. RobertJ

  RobertJ Member

  Uit alles wat Kramer zegt in interviews maak ik juist op dat hij zich focust op de 5km, dan zal dat wel uitgebreid worden naar de 10km waar hij toch al heer en meester was. Om vervolgens pas de 1500 meter aan te gaan pakken. Laat staan de 500 meter. Hier zou ik uit opmaken dat hij dus meer voor de afstanden pur sang gaat en als het ff kan de allround toernoeien ook meedoet voor de prijzen.
 3. WS-OCT

  WS-OCT Member

  Aanvullend Reisadvies

  Reisadvies
  De NS stopt niet bij het station Heerenveen-IJsstadion. Bezoekers die per openbaar vervoer reizen dienen van station Heerenveen via de normale busverbindingen van en naar Thialf te reizen.

  Of gebruik te maken van lokaal vervoer, door een uur voor gewenst gebruik te bellen met 0513-656565.
  De kosten bedragen € 2 per enkele rit. U kunt hiervan gebruik maken van ’s ochtends 9 uur tot ’s avonds 12 uur.

  http://schaatsen.nl/kpn-nk-afstanden-2012/contact
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Wat een lachertje zeg. Dus degenen die met het OV komen moeten 4 Euro extra betalen omdat men geen zin heeft om fatsoenlijk OV te regelen.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Weet trouwens iemand hoe het met de uitzending op zaterdag zit? Op NOS.nl lijkt alleen een samenvatting om 18.00 uur te staan... Ik kan niet naar Thialf maar zou het wel graag zien.
 6. Elina

  Elina Well-Known Member

  Je kan in ieder geval kijken via de livestream http://nos.nl/sport/schaatsen/live/
  Alleen hier staat dat vrijdag beide 500 meters worden gereden, beetje vreemd...
  Zou wel mooier zijn als het zo is, 'k ga vrijdag naar Thialf, maar dat wil ik wel op tijd zijn.
 7. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Schandalig van de NOS zaterdag pas om 16.00 samenvatting tot 18.00. Niets zenden ze live uit.
  Belachelijk!!!!!!!!!!!!!
 8. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Programma voor de schaatsers uit het informatiebulletin gehaald dus maar 1 500m op vrijdag.

  Do 3 nov 17u Teambegeleiders/coaches meeting in de Tapperij
  Do 3 nov 18u Loting 1e dag in de Tapperij
  Vr 4 nov 16u 5000m Heren, 1e 500m Dames/Heren
  Vr 4 nov Teamleaders meeting en Loting 2e dag in de Tapperij
  Za 5 nov 13u 2e 500m en 1000m Dames/Heren, 3000m Dames
  Za 5 nov Teamleaders meeting en Loting 3e dag in de Tapperij
  Zo 6 nov 12u 1500m Dames/Heren, 5000m Dames, 10k Heren
 9. Duif

  Duif Well-Known Member


  Zondag is het wel live. Vanaf 12.00 uur.

  Ik heb overigens al een paar jaar het idee dat de NOS niet zo veel meer met schaatsen heeft. Dat klinkt raar als je ziet wat ze toch allemaal nog wel uitzenden, maar het komt op mij over dat ze dat alleen nog maar doen omdat ze anders de publieke opinie tegen zich krijgen. Bovendien zal het hun eer te na zijn om het schaatsen af te staan aan de commerciële omroepen. Maar de spontaniteit van vroeger is verdwenen. Het is moeten geworden en dat is echt jammer.
 10. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Zeker niet onmogelijk. Het is afwachten of Kramer weer op zijn oude niveau gaat komen en dan met name m.b.t. de korte afstanden en dan nog zijn er mogelijkheden voor Blokhuijsen, maar ook Bøkko, Skobrev, Verweij en op termijn Kuck en Hansen. Zonder afbreuk te willen doen aan de wereldprestatie van Sven door 4 maal op rij Europees- en Wereldkampioen Allround te worden heeft hij het allrounden niet echt naar een hoger niveau gebracht. Als stayer is Kramer baanbrekend geweest net als Gianni Romme, maar overall zijn zelfs in zijn topjaren de behaalde puntenaantallen op Allroundkampioenschappen vergelijkbaar met die van Shani Davis en Chad Hedrick van de jaren ervoor. De concurrentie is daarna gewoon weer minder geworden. Davis en Hedrick hebben destijds het Allrounden naar een hoger niveau gebracht door op alle afstanden top te zijn. Je kon niet volstaan met een redelijke 500 of 1500, want die tijd maakte je niet meer goed op de lange afstanden. Afgelopen jaar bleek dit opnieuw waar Skobrev, Bøkko, Blokhuijsen en Verweij op elke afstand bij de besten hoorden en Olde Heuvel met slechts een redelijke 500 meteen kansloos was. Kramer heeft als allrounder ook gewoon zwaktes. Sven heeft het in zich om een 35-er te schaatsen, maar heeft dat nog nooit gedaan en laat afentoe op de 500 tijd liggen en zijn 1500m was de laatste jaren zeer wisselvallig. In Svens laatste jaar verloor hij dan ook bijna de titel aan Jonathan Kuck. Het laatste WK in Calgary was één van de mooiste toernooien van de laatste jaren met een brede top die tot het gaatje ging en met veel jonge schaatsers die nog zeker kunnen verbeteren. Het is voor mij dan ook geen uitgemaakte zaak dat een Sven Kramer op niveau weer zomaar de titel grijpt. Blokhuijsen, Verweij, Bøkko, Skobrev zijn net als Kramer topallrounders die bijna nergens wat laten liggen. Joh, wat kijk ik weer uit naar het nieuwe schaatsseizoen!
 11. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Dat is wel heel erg. Zeker voor het eerste echte schaatsweekend.

  Gelukkig is de stream er, en ook zonder commentaar is het nog goed te pruimen.
 12. cybermier

  cybermier New Member

  Wat een belachelijke opmerking dat Sven Kramer het allrounden niet op een hoger niveau heeft gebracht.
  Als je 4 keer achtereen ongenaakbaar WK allround wordt, dan ben je echt wel een fenomeen.
  Zelfs Rintje Ritsma is dit niet gelukt. Als je over 4 afstanden de beste bent, dan maakt het echt niet uit of je goed bent in alle 4 de afstanden of alleen de korte of lange afstand. Toen Davis wereldkampioen werd, kwam dat juist vooral door z'n korte afstanden. Bij Sven heeft dat idd te maken met z'n lange afstanden.

  Vaak heeft Sven een titel gewonnen zonder echt diep te hoeven gaan op de 10 km. Toen Kuck 1ste stond na 3 afstanden, had Sven ramer geen enkele moeite om hem te verslaan op de 10 km :). Het leek spannender dan het was. Ik was erbij.

  Die Blokhuijsen heeft een hele grote mond en riep dit al jaren geleden, dat hij Sven wel aan kan. Ik geloof daar niet zo in. Sven doet alleen maar mee met kampioenschappen als hij kan winnen. Hij rijdt nu al de snelste seizoentijden op de 3 km en 5 km. Geloof mij maar, dat ook de 1500 m op orde is. Alleen de 500m moet ik nog zien.
  Ik denk dat Sven alle allround toernooien gaat winnen. SVEN IS SIMPLY THE BEST
 13. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  volgens de tv gids van mn ouders

  vrijdag vanaf 17.00 (begint toch om 16.00 uur?)
  zaterdag vanaf 16.00 tot 18.00 uur
  zondag vanaf 13.10 dacht ik maar igg alles live denk ik zo.

  Ik ben er sinds het eerst in lange tijd ook niet live bij, had me dus verheugd op alles op tv, maar dat valt dus vies tegen... jammer hoor.
  Trouwens, op de link van de NOS die hierboven staat, valt me op dat de commentaren bij de worldcups door Joris van den Berg worden gedaan, ken die naam niet, misschien wel de stem, maar ben benieuwd wat hij brengt itt het illustere duo dijkstra/hersman of snoeks/hersman... ook geen smeets al zal hij zich er vast op de een of andere manier wel weer mee weten te bemoeien.
 14. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  In het verleden was er altijd al weinig aandacht voor de NK's op tv. Dus dat er toch nog een aantal uur uitgezonden worden, is al heel wat.

  De internet-uitzendingen zijn meestal zonder commentaar.

  Jammer dat het Openbaar Vervoer zo slecht geregeld is, wat dat betreft kun je beter voetbalfan worden, dan wordt je bij de meeste grote wedstrijden bijna voor de deur afgezet met het OV.
 15. Edwin

  Edwin Active Member

  Laten die standaard busverbindingen nou heel slecht zijn...
  Noodrem is misschien wel een betere optie...
 16. cindycinderella

  cindycinderella New Member

  Volgens de NOS-site op zaterdag alleen maar schaatsen van 18.15 uur-18.45 uur. Dit kan niet waar zijn!
  Vrijdagavond v.a. 17.00 uur, zondag v.a. 11.50 uur. Maar dan zitten alle andere sporten er nog bij, denk ik zo, zoals totaal oninteressante voetbalvoorbeschouwingen.
  Lekker is dat! Als ze dit al niet uitzenden, dan worden de worldcups dit seizoen zeker alleen tijdens het late sportjournaal, in een ultrakorte samenvatting, uitgezonden. Wat een bagger.
 17. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Noodrem is wel fiks duurder dan een taxi vanaf Heerenveen of Wolverga. :)
 18. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  En dan te bedenken dat de NOS de uitzendrechten heeft weten te bemachtigen t/m 2015. Niet erg hoopgevend voor de toekomst dus als schaatsliefhebber.
 19. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Ben het met je eens cybermier. Kuck was helemaal geen bedrijging voor Sven Kramer.Ik geloof wel dat Jan Blokhuijsen beter is geworden. Maar of hij Sven Kramer kan verslaan moet ik ook eerst nog zien. Natuurlijk heeft Sven het allroundschaatsen naar een hoger niveau gebracht. Net als Schenk, Verkerk, Heiden, Koss in het verleden geldt dat ook voor Kramer. En oké, de korte afstanden zijn wat minder van Sven maar is Bokko dan zo geweldig op de 500 meter. In elk geval nog steeds niet goed genoeg om Kramer voor te blijven. Ook de spanning speelt veelal een rol. Daar kan Bokko nog veel van leren op een toernooi. Meestal verknalt hij wel een afstand. Skobrev is nu wereldkampioen. En wie er niet is kan je ook niet verslaan. Dus terecht was hij de beste. Maar met een fitte Kramer had ik het ook nog moeten zien of hem dat was gelukt. Overigens ben ik blij dat de tegenstand in de breedte groter wordt. Dat maakt het alleen maar mooier toch.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb zojuist even door de VSS gescrolld om een idee te krijgen van wie mensen favoriet achten voor het NK. De verwachtingen voor Marrit Leenstra liggen flink hoog want volgens mij is ze tot nu toe de meest gespeelde naam (en favoriet volgens de VSS op de 1000 én de 1500 meter). Hopelijk kan ze die verwachtingen aan!

  Grappig genoeg lijkt de 5000 meter vrouwen de spannendste afstand te worden. Juist omdat dat de enige afstand is waar Nederland internationaal niet tot de absolute top behoort en waar de in principe beste rijdster (Ireen Wüst) meestal geen zin in heeft, is het tegelijk ook de minst voorspelbare wedstrijd waar veel verschillende namen genoemd worden. Het is sowieso al bijna de vraag wie er zin heeft die 5000 meter vol te gaan rijden, zeker gezien het vaak een slopende wedstrijd blijkt te zijn voor allroundsters aan het einde van een weekend waarin ze ook een 3000, 1500 en eventueel de 1000 of 2x500 hebben gereden.

  Verder constateer ik dat bij de mannen de onvoorspelbaarheid groter is. Veel spelers nemen een vrij standaard lijstje bij de vier kortere afstanden voor vrouwen zetten hun "joker" in bij de mannen (of de 5000 meter vrouwen). Op zich niet zo'n vreemde trend omdat bij de mannen de top gewoon breder is, zeker als het gaat om de winst. Waar Wüst en Leenstra bij de vrouwen zowel de beste afstandsrijders als de beste allrounders zijn, zie je dat bij de mannen er altijd meer mensen meedoen om de prijzen en dat er ook een soort splitsing is tussen pure afstandsspecialisten en allrounders die op een afstandentoernooi tot de outsiders tellen.

Deel Deze Pagina