NK Afstanden, 4-6 november, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2011.

 1. cindycinderella

  cindycinderella New Member

  Ik heb een mailtje gestuurd naar de NOS en per kerende post het uitzendschema voor het hele seizoen ontvangen.

  Voor komend weekend:
  4 november: 16.00-19.30 uur samenvatting + live
  5 november: 13.00 -18.00 uur samenvatting + live
  6 november: 13.10-17.50 uur live (Ritsma analist)

  Toch nog schaatsen kijken dus dit weekend.
 2. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Wat vreemd dan dat dit niet in de tv gidsen staat. Vrijdag dus toch eerder naar huis en zaterdagmiddag wel voor de tv.
 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  Wie denken jullie dat zich gaan plaatsen voor de wereldbeker op de 5000m?
  Vorig jaar waren het Bob de Vries, Wouter olde Heuvel, Jorrit Bergsma, Robert Bovenhuis en Bob de Jong.
 4. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  En dan te bedenken dat de NOS de uitzendrechten heeft weten te bemachtigen t/m 2015. Niet erg hoopgevend voor de toekomst dus als schaatsliefhebber.[/quote]

  Ik heb een mailtje gestuurd naar de NOS en per kerende post het uitzendschema voor het hele seizoen ontvangen.

  Voor komend weekend:
  4 november: 16.00-19.30 uur samenvatting + live
  5 november: 13.00 -18.00 uur samenvatting + live
  6 november: 13.10-17.50 uur live (Ritsma analist)

  Toch nog schaatsen kijken dus dit weekend.[/quote]

  Klopt dit wel bedoelt de NOS niet de livestram via internet?
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ikzelf vond de 1500 mannen het meest lastige om te voorspellen. Ik heb wel tijden van 6 verschillende mannen bekeken.
 6. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Misschien dat de opmerkingen over de tv-uitzendingen in het topic over de nos kunnen in het schaatscafe?

  Ik vind dat er te veel geklaagd wordt over de NOS. Vorig jaar was het NK alle dagen in samenvatting behalve de zondag. Ik ben al heel erg blij dat het nu vrijdag ook live is (al zal dat wel met de rentree van Sven te maken hebben). Vorig jaar bij de world cups ook alleen maar live op de zondag, omdat er dan al studio sport uitzending was. Het is dit jaar al beter begonnen. En hoe je het ook wendt of keert, het NK afstanden is volgens mij ook de minst bezochte wedstrijd van het jaar in Thialf, dus het is niet gek dat de NOS er dan ook minder uitzendtijd aan besteed, bijv. ten opzichte van een world cup. De grote toernooien zijn altijd helemaal live, de world cups in Amerika ook. Daarnaast is er van iedere world cup of NK altijd wel iets live te zien (behalve misschien de world cups in het verre oosten). Wees blij dat je geen fan bent van honkbal of turnen, dat is maximaal 1 keer per jaar live. Ik vind schaatsen ook de mooiste sport en zou alles ook live willen zien, maar ik ben wat dat betreft nou eenmaal geen doorsnee Nederlander. We kunnen niet verwachten dat wij als grote fans de norm zijn.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Re: Kaartverkoop schaatswedstrijden Thialf 2011/2012

  De winnende tijden van vorig jaar waren:
  38,44 Margot Boer
  1.16,84 Marrit Leenstra
  1.57,33 Ireen Wüst
  4.12,32 Ireen Wüst
  7.15,61 Moniek Kleinsman
  35,11 Jan Smeekens
  1.08,87 Simon Kuipers
  1.44,81 Simon Kuipers
  6.22,29 Bob de Vries
  12.59,95 Bob de Jong

  Het weer is deze week redelijk stabiel met een vrij gemiddelde luchtdruk (1008 mbar/hPa vandaag), baanrecords zullen er niet komen, maar redelijk goede tijden zitten er wel in.

  Bij de vrouwen hoop ik dat Marrit Leenstra de stap kan maken naar 1.56'ers waar ze vorig jaar in Heerenveen (en soortgelijke banen) vrijwel elke keer 1.57'ers liet zien. Bovendien is het nog te vroeg voor Ireen Wüst om een 1.56 te laten zien, dus dan wint ze ook nog eens. Verder denk ik dat het op de 3km best onder de 4.10 kan, dat kon het vorig jaar bij het NK allround ook (Voorhuis, Valkenburg en Leenstra 4.08 of 4.09).

  Bij de mannen zou het gaaf zijn om gewoon een of meerdere 34'ers te zien. Ronald Mulder, Jacques de Koning, Hein Otterspeer en Jan Smeekens zouden daar toe in staat moeten zijn en na een paar jaar 35,2 als winnende tijd zou dat een mooie stap zijn. Op de lange afstanden is het uiteraard de vraag hoe goed Sven al is en of Bob de Jong (die op de 5km sowieso na hem mag rijden) diep kan gaan om Sven van de winst af te houden. Onder de 6.18 en 13.00 zou mooi zijn.
 8. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Re: Kaartverkoop schaatswedstrijden Thialf 2011/2012

  Ik verwacht scherpe tijden op de 500 mannen. Op de 1000 ook nog wel, op de 1500 en langer niet omdat de echte toppers daarvoor (nog) niet in vorm zijn. Ik heb wel de verwachting dat er op alle afstanden in de breedte heel erg sterk gepresteerd gaat worden, meer dan vorig jaar.

  Bij de vrouwen verwacht ik scherpe tijden op de 1000 en 1500 meter (Marrit en Ireen). Ook op de 3 km. zijn er goede tijden gereden in oefenwedstrijden, volgens mij was vorig jaar de winnende tijd 4.12, Marrit en Ireen hebben dit jaar allebei al harder gereden. Die gaan wel onder de 4.10 volgens mij. De 5 blijft een beetje een bij-nummer in mijn ogen, Nederland heeft daar geen echte toppers op. Ik hoop dat Pien Keulstra dat gat kan gaan vullen!
 9. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Vrijdag live op tv vraag het mij toch af. 16.00 begint de wedstrijd.
  17.00 in alle gidsen weet iemand het zeker?
 10. SchaatserBob

  SchaatserBob New Member

  Ik denk zelf dat dit de livestream zal zijn als ik kijken naar de (online) tv gidsen. Zou wel erg jammer zijn!
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ik denk dat je heeel blij mag zijn dat de NOS de uitzendrechten heeft. Welke zender zal meer gaan uitzenden? Kijk maar hoe de Wimbledon rechten naar een rtl zender zijn gegaan en uiteindelijk alleen via Sport 1 zijn te bekijken.

  Ik ben dik tevreden met de NOS. Zeker in vergelijking met andere sporten. Noem 5 andere sporten waarvan wij een NK kunnen zien?
 12. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Opzich ben ik ook wel best tevreden hoor. Maar je ziet wel dat de tendens is dat het minder gaat worden. Als je ziet hoeveel aandacht wielrennen en voetbal krijgen (steeds meer dus) terwijl het schaatsen toch ook een nationale sport is in Nederland. Eerlijk gezegd zie ik dan liever het NK qua niveau, dan een EK bijvoorbeeld waar het niveau in de breedte veel lager ligt. Vooral de eerste ritten ( m.n. op de 5 km) op een EK is een gebed zonder eind.
 13. RobertJ

  RobertJ Member

  Vorig jaar was het inderdaad minder maar dat zou ook best wel eens kunnen komen doordat Sven Kramer er niet bij was, hoe krom dat ook klinkt... (gelukkig was de livestream er meestal wel)
  Dat ze dan wielrennen kiezen over schaatsen snap ik toch echt niet: Er zijn minder mensen die het beoefenen, we zijn minder succesvol in het wielrennen en persoonlijk vind ik het minder leuk om naar te kijken als het weer eens een vlakke rit is...

  On topic: ik ben benieuwd wat de tijden gaan worden bij de 5000m bij de dames, eigenlijk ook een beetje een zorgenkindje van het Nederlandse schaatsen naast de ploegenachtervolging.
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zoals Sabine al zegt. Er is een appart topic voor al het onzinnige en onterechte gezeur over de hoeveelheid schaatsen op tv. Laten we het hier alsjeblieft over het NK zelf hebben.
 15. klopgeest90

  klopgeest90 Member

 16. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  Over 2 uur is de loting de spanning is te snijden.
 17. kleppers

  kleppers New Member

  Diane Valkenburg heeft kennelijk last van buikgriep gehad in de afgelopen dagen. Hopelijk komt ze een beetje vooruit de komende dagen. Dat verdient ze wel na zo'n voorseizoen.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, ik zit al de hele tijd op die loting te wachten en allerlei sites te refreshen. Op zich prima dat het toernooi morgen met de 5 km begint, dat is toch de afstand waar iedereen op zit te wachten (met Sven Kramer natuurlijk) en dan is het toernooi gelijk ook goed begonnen.

  P.S. Wel altijd jammer dat er in de aanloop van zo'n toernooi altijd een paar mensen ziekjes of geblesseerd zijn. Er ontbreken gelukkig weinig toppers, eigenlijk alleen Elma de Vries.
 19. Cyclad

  Cyclad New Member


  Dat hoop ik. Dat meiske wordt steeds beter. Zou echt zonde zijn als het begin van het seizoen de mist ingaat vanwege een buikgriepje.
 20. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Kramer tegen Rotteveel dus. Begin me af te vragen of er uberhaupt nog andere mensen meedoen of we er gewoon een 3 daags Kramer feestje van gaan maken. De intro van de NOS beloofd veel goeds

Deel Deze Pagina