NK Allround en Sprint, Heerenveen, 24 en 25 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 19 feb 2024.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De deelnemerslijst gaat verder achteruit. Ook geen Krol en Speijers. Ik ben heel benieuwd naar de reden van Krols afmelding en of het iets zegt over zijn toekomst.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Krol einde carrière ? Zou zo maar kunnen. Speijers begon spetterend aan het seizoen, maar is in de loop van het seizoen minder en minder geworden.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Geen Krol? :eek:
  Dat zou wel een zuur einde van z’n carrière zijn
 4. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik vind aanwijsplaatsen vooraf aan een NK niets. Zo komen degenen die al aangewezen zijn niet, want zij hoeven zich niet te plaatsen. Voor de overige deelnemers m/v zou het juist fijn geweest zijn waar ze zouden staan tov de aangewezen rijd(st)ers.

  Ik ga dit weekend niet naar thialf en de vraag is of ik überhaupt nog naar Thialf ga. Omdat staan niet meer leuk was (te vol, te veel groepen die voor het feesten kwamen) kocht ik zitplaatsen op West met voorkeur voor hoogste rij om indien nodig ivm rugklachten achter mijn stoel te kunnen staan. Helaas nu al 3 toernooien geconfronteerd met mensen die staanplaats hadden gekocht achter mijn stoel, omdat staantribunes te vol zouden zijn. Dus mensen die over je heen hangen om wat te kunnen zien en geen mogelijkheid om er even tussenuit te kunnen. Wat eerst gezegd werd dat het eenmalig was, blijkt structureel. Jammer, kwam vanaf 2004 in Thialf.
 5. MAB

  MAB Active Member

  Ik had het er gisteren ook over, wat mij betreft maken ze NK's verplicht (zoals bij tennis Masters en Grand slams verplicht zijn), ik vind het te gek voor woorden dat tegenwoordig een NK al niet meer belangrijk genoeg is voor schaatsers. En natuurlijk was het internationale kalender dit jaar wat onhandig met dat blok in Noord Amerika die dicht op dit NK zit, maar als een kwalificatiemoment voor een allround toernooi (zoals nu het NK tussen kerst en oud en nieuw) zo ver van de wedstrijd af zit, dan vind ik eigenlijk niet dat schaatsers zich daar via een gecombineerd klassementje al kunnen plaatsen.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het allrounden is niet eens op televisie. Dat moet je via de app of de stream zien.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Volgend jaar zit de KNSB met hetzelfde probleem, alleen dan met de NK afstanden. Eind januari/begin februari zijn er World Cups in Calgary en Milwaukee.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Veel gedoe rond aanwijsplekken hier, zo te lezen. Vanaf welk puntentotaal vinden we dat de nummer 2 bij het NK Allround bij de vrouwen reden tot klagen heeft? Of de nummer-1-totdat-ze-viel?
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Die verplichting zou dan komen vanuit de KNSB? En wat voor sanctie staat erop?
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Op het moment dat je mensen verplicht zo'n NK te rijden op een onhandig moment gaan ze veel sneller afzeggen als ze zich ietsje minder voelen op de hoop op een aanwijsplek. Als Roest na de terugreis uit Amerika zich nog niet 100% voelt dan is het best een risico om nu een volledige vierkamp te rijden met over twee weken het WK. Als hij zich afmeldt door ziekte dan ben je als KNSB ultradom om hem niet aan te wijzen natuurlijk, want hij is zo goed vergeleken met de rest dat het niet bijzonder is als hij alle afstanden op het NK allround wint.

  Dat was vorig seizoen geen probleem met het NK vierkamp eind december, op de plek van het NK afstanden.
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ergens snap ik dat wel wanneer je kijkt naar de deelnemerslijst (met name de mannen) Je moet wel een echte kenner zijn om meer dan 4 dames en heren uit je hoofd op te noemen. Ach mogen nog steeds niet echt klagen met alle zendtijd het hele schaatsjaar door.

  Iets anders, bijzonder dat Beau Snellink en Chris Huizinga geen 500 meter tijd hebben staan.
 12. Tsjeard

  Tsjeard Member

  De lotingen zijn bekend.
 13. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Het mannensprinttoernooi gaat wel genieten worden. Wat een deelnemersveld (het NK is bijna een WK op zichzelf, zoals in het verleden een NK 10km):

  Favorieten: Prins, Otterspeer, Wennemars, Verbij, Botman
  500m-specialisten: Scheperkamp, Westenbroek, Diniz
  1000m-specialisten: Nuis, Snel, Dijs, Hollaar, Yoro, Esders
  Jonge talenten: Siemons, Vos, Broos, Gerrits
  Ko Savabli, CasperW, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 14. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ja dus
  Mooie carrière, jammer dat hij niet nog het NK als afscheid gebruikt
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Krol stopt per direct volgens de Telegraaf.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij heeft een blessure.
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  En een die hem echt aan de kant houdt..
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Is er toevallig iemand (met de software) die de stream morgen van het NK Allround opneemt? Ik moet helaas de hele dag missen :(
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Jaja dames en heren, morgen de grote kraker op de 500 meter. Rit 2 tussen Sanne in 't Hof en Esmee Visser.
 20. Ko Savabli

  Ko Savabli Well-Known Member

  En zo is het alweer eind februari, is het WCKT alweer zo'n 4 maanden geleden en ... gaan we eindelijk nog eens ouderwets 4 afstanden in toernooivorm rijden. Yes!!!!

  Nu hing ik deze week vast nog wat al te half in mijn roze WK wolk. Ik had enorm veel zin in het NK Allround en NK Sprint. Het deed me allemaal een beetje denken aan die eerste twee weekenden in Januari van nog niet zo lang geleden, waarin je een tijd lang eerst het EK Allround had en het weekend daarop meteen het WK Sprint, twee heerlijke vierkampen die zomaar back-to-back op je afgevuurd werden. Smullen geblazen!

  Maar nu ik hier bijgelezen ben over de (logische) aanwijsplekken, afzeggingen en de lotingen heb bekeken, is mijn verwachtingspatroon toch enigszins naar een wat aardser niveau gedaald. Gezien de plek op de kalender is het ook niet zo gek dat de spetters er het komend weekend waarschijnlijk niet vanaf gaan vliegen. Understatement.

  Net NK Allround bij de Heren barst niet bepaald uit zijn voegen van kwaliteit. Huizinga, Snellink en Bosker kunnen er wellicht een aardige strijd van maken, waarbij ik Huizinga dan toch als grootste favoriet zie. Leuk dat Talsma erbij is, maar jammer dat Remco Stam ontbreekt, hoe logisch verder misschien ook. Van Bart Hoolwerf snap ik niet zo goed waarom ie dit seizoen wel 1500 meters rijdt, maar verder niets. Juist zijn progressie op die 1500 meter doet vermoeden dat hij op z'n minst toch ook een deftig allroundtoernooi in de benen moet hebben. Nu zijn er verder weinig heren waar ik naar uitkijk of veel van verwacht. Colin Duivenvoorden viel me eerder dit seizoen wel positief op. En Remo Slotegraaf moet ook nog steeds echt doorbreken. Maar misschien neemt hij wel de Huizinga route en zet ie de laatste grote stap pas op het moment dat je het juist niet meer verwacht.

  Het NK Allround bij de dames is al een stuk interessanter. Rijpma-De Jong MOET natuurlijk onbedreigd gaan winnen! Eerder dit seizoen had ik Dul een enorm gevaar genoemd, maar haar 3000 op het WK was toch niet echt geweldig. Conijn is uiterst onvoorspelbaar. Als die de timing volledig te pakken krijgt, kan ze ver komen. Al verliest ze op de 500 meter natuurlijk al enorm veel op Rijpma-De Jong en Dul. En wat kan Robin Groot dan, de schaatszus van Beune? Wat heeft dat enorme succes van Joy met haar gedaan? En kan Wijfje zich naar een medaille knokken? Ondanks de nodige worstelingen blijf ik toch ook altijd met interesse kijken naar wat Esmee Visser kan. Komt ze ooit weer terug? Echt terug? Je zou het haar zo gunnen. En Sanne in 't Hof zal op de lange afstanden ook een leuke duit in het zakje doen. Leuke schaatser vind ik dat. Kiest volledig haar eigen weg. En kan zo fraai als een vis op het droge naar adem happen. Ook leuk dat de topjuniore Meike Veen van start gaat.

  Het NK Sprint bij de dames is door de afwezigheid van zowel Kok als Leerdam volledig onthoofd, maar daarom nog niet meteen oninteressant. Het Nederlandse dames sprinten heeft immers een gigantische vlucht genomen. Grevelt lijkt mij de grootste favoriet voor de titel, al zal Fledderus haar huid ongetwijfeld duur willen verkopen. Verkerk zal wellicht ook in de buurt zitten en wie weet wat Hoogendoorn kan. Op het WCKT reed ze in elk geval knetterhard! Nu zie ik wel dat ze bij de Utrecht City Bokaal pas op de laatste 1000 meter Pien Smit wist te kraken en dat Maud Lugters daar ook aardig in de buurt bleef. En dan vergeet ik Dione Voskamp nog. Leuk deelnemersveld!

  Het grootste spektakel komt zeer waarschijnlijk van de Heren Sprinters. Want daar staan met Otterspeer en Verbij twee zeer ervaren en gelouterde rotten aan de start die het op moeten nemen tegen een hele roedel jonge wolven. Diniz en Westenbroek hebben vuur in de kuiten, Scheperkamp zal ook uiterst gebrand zijn op een goed resultaat en Botman lijkt mij rijp voor een eerste titel. Wennemars zal er nu eens niet heel dichtbij willen zitten en heeft er weken naartoe kunnen werken en Prins heeft dit seizoen al veelvuldig bewezen dat ie enorm veel in zijn mars heeft. Vos was dit seizoen nog niet zo spetterend als vorig jaar, maar bonkte een week geleden met een kersvers nieuw PR flink op de deur en in Siemons gaat ergens toch een soort Van Velde schuil. Wanneer scheurt die uit zijn vel? En dan staan ook Wesley Dijs en zelfs Kjeld Nuis nog aan de start. Altijd boeiend om Nuis een sprintvierkamp te zien rijden! Niet te geloven trouwens dat hij 2x zilver en 2x brons won op het WK Sprint, maar nationaal alleen maar 1x brons heeft gepakt... lang geleden in 2014! En tot slot is er dan nog Tijmen Snel. Die was al ooit eens Nederlands kampioen. Zelfs in zijn schaatspak doet Snel mij altijd denken aan de jonge Clancy Brown. Met een beetje goeie schmink transformeert ie zomaar in The Kurgan, dus wees gewaarschuwd! Er gaan koppen rollen!
  Laatst bewerkt: 24 feb 2024
  leenstrafan, HaagscheBluf, Tuft en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina