Ploegenachtervolging mannen, zondag 13 februari 14:00 en dinsdag 15 februari 07:52

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 11 feb 2022.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Zie je bij het shorttrack ook. Maar je kunt in zo’n interview ook iets aardigs over hem zeggen. Ook of misschien wel juist als hij niet ingezet wordt.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Precies, het kwam er nogal lullig uit.
 3. Mandy

  Mandy Active Member

  Hier moest DaiDai voor wijken?
  chicagodude vindt dit leuk.
 4. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Maar ook de reserve moet wel deel uitmaken van het team en zou dus mee moeten trainen met de anderen, anders heeft een reserve geen enkele nut/zin, Bergsma is op het laatste moment toch maar als reserve aangewezen, waarvoor eigenlijk?
  RodyTur10 en chicagodude vinden dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Zei kramer nou dat hij 2x rijden als voordeel zag omdat zij meer allrounders zijn en andere teams meer 1500 mannen hebben?

  wie dan? Gezien de rijders vind ik het echt een enorme stretch om daar een eventueel voordeel voor NL in te zien.
  Als kramer dat zelf echt gelooft is hij ook in een waanwereld beland.
  USDutchie en G1ant vinden dit leuk.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Mantia is niet de sterkste Amerikaan op dit onderdeel. Misschien zelfs wel de zwakste van de vier, al zal het elkaar weinig ontlopen.

  Bij dat WR reed hij weliswaar de hele race op kop, maar er werd toen extreem veel geduwd. Hij gaf toen na afloop ook aan dat hij zeker niet de motor van die ploeg in die race was.
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  En over Nederland. Het is altijd duidelijk geweest dat deze drie zouden rijden. Voor Snellink was in de matrix geen plek, dus waren het alleen deze drie. Bergsma is nu reserve, puur voor calamiteiten, zoals De Vries bij de shorttrackvrouwen.

  Ik vind dat Bergsma in de hele voorbereiding mee had moeten doen en in wereldbekers zijn kans had moeten krijgen. Schande dat dat niet is gebeurd. Maar hem nu inpassen, zonder training op en voor dit onderdeel, ook nog eens uit vorm, zou kamikaze zijn. Enige kans op goud nu, is erop gokken dat Kramers rug het houdt.
  HaagscheBluf, alexander79 en JohnZero vinden dit leuk.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dat is een veelvoorkomend probleem, denken dat als jij nog een srapje zet, de rest wel hetzelfde blijft doen. Ik vraag me wel af of de VS met Mantia beter zou zijn. Voor het Nederlandse team lijkt het niet uit te maken, die komen ze waarschijnlijk toch niet tegen.
  G1ant vindt dit leuk.
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nederland loopt altijd voorop in ontwikkelingen als het om aerodynamica en (schaats)techniek gaat, maar loopt op de ploegtactiek
  zwaar achter bij de anderen landen. In de haast moet op het laatste moment dan maar wat gekopieerd worden. Alleen dat al geeft aan hoezeer dit
  onderdeel erbij hangt. We zien het bij de mannen en de vrouwen.
  Denken dat je een gat van drie seconden kunt dichten, of de schuld geven aan de helmen, is de ogen sluiten voor de echte problemen.
  USDutchie en G1ant vinden dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De doorkomst van de Chinese mannen na 6 ronden (2.52,85) is minder dan een seconde sneller dan de tijd van de Japanse vrouwen (2,53,61).
  G1ant en SprintMaster vinden dit leuk.
 11. cifu

  cifu New Member

  Is het nog te vroeg om te zeggen dat team Orie niet volledig op oorlogssterkte is? De Jong was de zwakste schakel in de teampursuit dames, deze volledige club wordt 4e ( en dat is NL onwaardig) en verder nog geen gouden medailles (al hoop ik dat Krol hem pakt komende week). Daarmee wil ik ook weer niet zeggen dat 3x zilver en 1x brons een slecht resultaat is, maar ik kan me niet voorstellen dat JV daarvoor naar Bejing is gekomen.
  mi, USDutchie, G1ant en 2 anderen vinden dit leuk.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Voor de grootste ploeg om naar huis te gaan zonder goud op een individuele afstand en dan ook nog mogelijk geen goud op een onderdeel waarop ze de BC totaal hebben overruled..:eek::(
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zou zomaar eens kunnen dat er straks drie Nederlandse ploegen met 1 of meer gouden medailles naar huis gaan en dat Jumbo daar niet bijzit. Zou toch pijnlijk zijn.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  De enige reele kans op goud voor JV is de 1000m. Als Krol of Verbij geen goud winnen dan gaan ze zonder goud naar huis.

  Maar goed met of zonder goud van de 1000m ik kan mij niet voorstellen dat JV hun doelstelling hebben behaald.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Maar welke gouden plakken zouden er realistisch gezien door JV behaald kunnen worden?

  Ook voor de afstanden gereden waren waren de kansen op goud maar zeer beperkt.

  5/10km niet (misschien de 5km een kleine mogelijkheid). vd Poel is te sterk.
  3/5 km zeker niet. Schouten is gewoon te sterk.
  500m m/v niet.
  1000m en 1500m vrouwen niet. De Jong haar kansen op goud op de 1500m was toch al gering.
  TP vrouwen is nu ook niet echt een serieuze optie gezien het gebrek aan trainingen en samenwerking.
  TP mannen is ook een vraagteken, was ook al zo voor ze hun eerste race gereden hadden.

  Blijven alleen de 1000m & 1500m mannen over maar de 1500m is dus ook geen goud geworden.

  Dus zo veel smaken heeft/had JV nou ook weer niet.
  Camila vindt dit leuk.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat weet jij, dat weet ik, maar ik denk niet dat Orie het zo de sponsoren heeft voorgelegd
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mja, zo werkt het niet in de sport vind ik. Met die benadering kun je de prijzen vooraf alvast uitreiken. In de sport gebeurd dat pas na de wedstrijd. JV is echt niet met de doelstelling van 1x individueel goud naar Peking afgereisd. Ze hadden er echt wel meer van verwacht. Kwantitatief en kwalitatief qua sporters de grootste ploeg van Nederland met het grootste budget, grootste aantal sponsoren, grootste begeleidingsteam en grootste netwerk. Daar horen ook hooggespannen verwachtingen bij en daaraan gaan ze nooit meer voldoen. Daarnaast vul je zo'n doelstelling natuurlijk niet (alleen) tijdens het seizoen in. Als je na afloop van vorig seizoen had voorspeld dat dit seizoen van JV zo matig zou verlopen, dan hadden ze dat als een rampscenario gezien. Toen hadden ze de 1500m/3000m/5000m vrouwen zeker wel omcirkeld - net als de 1000m/1500m/5000m en TP mannen. Met kleine hoop voor de 500m/10000m mannen.

  Als ik de prestaties deze Spelen analyseer kom ik tot dit. De Jong is regerend wereldkampioen op de 3km en is het hele seizoen - nationaal en internationaal - de enige die Schouten enigszins bij kan blijven (op Tomasjoef na). Gelet op haar surplus aan snelheid (zie ook WK 2021) is ze voor Schouten in wezen de meest geduchte concurrent. Dan ga je voor goud en minimaal een medaille naar Peking. Een 7e plaats is dus ferm onder de maat. Op de 1500m was goud minder voor de hand liggend, maar gelet op de gereden tijden ook niet kansloos als ze met topvorm aan de start had gestaan. Het had zeker meer competitief gemoeten dan nu het geval was. Het gat naar beneden met Groenewoud was te klein, terwijl het gat naar boven met Wüst absurd groot was.

  Achtereekte en Kramer waren niet veel soeps. Matte ritten waar weinig vanaf straalde. De 500 meters waren alle drie niet heel best (Scheperkamp wel oké voor een jonge debutant). Dat we tevreden zijn/moeten zijn met een 9e plaats voor Bosker op de 1500m (met een gigantisch gat naar de top) is eigenlijk ook gewoon larie. Gelet op zijn gereden tijden dit seizoen een prima race, maar qua ontwikkeling ontzettend tegenvallend. Roest heeft vorig seizoen enkele topraces (6.05-laagland) gereden waarmee hij V/d Poel ruim voorbleef op de 5km. In SLC dit seizoen zat hij ondanks moeilijk voortraject alweer vrij kort op V/d Poel. Dat is hoe je het ook benaderd een reële kans op goud. Het wordt zilver (op een klein verschil) Roest is prima in vorm, maar niet in de absolute topvorm waarin hij zijn beste races reed. Terwijl met zijn alternatieve seizoensopbouw (het kostte hem de Olympische 1500m) een absolute vormpiek de bedoeling was. Zilver op de 10 is overigens een serieuze opsteker na enkele slechte internationale 10km uitslagen op rij. Tenslotte Krol. Tsja, die wordt gewoon op waarde geklopt door Nuis. Dat had niet te maken met vorm of iets dergelijks - dit was Krol's beste 1500 van het seizoen en simpelweg een hele sterke tijd. Nog immer de topfavoriet op de 1000m. Als dat geen goud wordt dan is dat wel een mokerslag voor JV.

  Hoe je het ook wendt of keert - deze OS zullen daar zeker niet naar wens verlopen.
  Laatst bewerkt: 13 feb 2022
  USDutchie, sysya, SprintMaster en 6 anderen vinden dit leuk.
 18. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Goed verhaal hoor, maar Weidemann is dit seizoen meer een concurrent dan De Jong.
  Lorca vindt dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Daarentegen had de Jong op papier betere 1500m kaarten dan Wüst.
  G1ant en SprintMaster vinden dit leuk.
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Beetje simpel, niet? De Jong vooral die slechts op de 1.500 m een medaille pakt op 1,5 sec van Wust.. en op de 3 km niet verder komt dan plek 7.. da's gewoon falen/ onder de maat presteren.
  Roest redt nog de eer een beetje en Krol is normaliter minder dan Nuis op de 1.500 m en reed gewoon prima. Maar de rest is niet veel soeps. Voor zo'n grote ploeg is een oogst van 4 medailles tot nu toe gewoon..:(
  RodyTur10 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina