Ploegenachtervolging mannen, zondag 13 februari 14:00 en dinsdag 15 februari 07:52

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 11 feb 2022.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En dat is het probleem om een coach de facto BC te laten worden... en ook nog van de grootste ploeg waardoor niemand durft in te grijpen.

  Natuurlijk wordt de Jong scheef aangekeken... omdat ze EN niet komt opdagen bij trainingen EN nu ook de zwakste schakel blijkt te zijn, terwijl twee andere dames bij team Schouten het waarschijnlijk wel serieus zouden nemen..
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik denk niet dat ze er zin in hebben maar zouden Ritsma, Wennemars, Tuitert geschikte kandidaten zijn ? In die hoek van oud schaatsers moet je het toch zoeken denk ik. In hun tijd reden Tuitert en Wennemars altijd graag de TP en met Verheyen erbij werden ze vrijwel altijd wereldkampioen.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Japan doet dat wel bij nationale wedstrijden en het werkt zeker. Ik snap ook niet waarom stayers bijna nooit de 5 of 10 kilometer rijden in een training en in plaats altijd een 3 kilometer. Je wilt toch weten hoe je de afstand doorkomt? Hetzelfde geldt voor de ploegenachtervolging. Het hoeft geen officiële wedstrijd te zijn, maar ga gewoon op de juiste plek in de starthouding staan en laat Orie "Go!" schreeuwen ofzo als startsignaal en rijd de TP op volle kracht.
  G1ant vindt dit leuk.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wennemars vind ik er toch te beperkt voor qua denkniveau, eerlijk gezegd. Als analist kraamt hij vrij vaak onzin uit. Bij Tuitert twijfel ik ook. Ritsma zou misschien kunnen. Veldkamp ook, heel misschien. Maar ik wordt bij geen van die namen enthousiast.

  Johan de Wit of Remmelt Eldering terughalen naar Nederland zou beter zijn. Al denk ik niet dat dat voor hen een vooruitgang is.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  OMG hahahah

  Dan ben je lid van dezelfde ploeg en train je er dus daadwerkelijk niet op :(:(:(
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Die laatste twee zijn ook mijn kandidaten en ik zou zeker een hengel uitgooien als KNSB zijnde, maar voor jonge coaches moet deze functie een verschrikking zijn. Nu zijn ze bezig met het proces om schaatsers beter te maken. In Nederland zouden ze vooral onderdeel zijn van een bureaucratisch proces vol gezeik - meer dan de juiste koppen bij elkaar brengen, het maken van planningen, het voeren van 3000 gesprekken per week en werken aan tactische concepten is het uiteindelijk niet. Dit lijken mij jonge coaches die 100% genieten van het resultaat van hun trainingsschema's en 1 op 1 willen blijven werken met hun atleten. Schaatsers beter maken. Dat onderdeel van het bondscoachschap zullen ze niet 1,2,3 willen opofferen en dat is automatisch wel het geval als je BC wordt van Nederland. Praktisch bezien staat er ook nog eens minder fte voor de Nederlandse BC-functie. Niet prettig als je een jong gezin hebt.
  G1ant, SprintMaster en Duif vinden dit leuk.
 7. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Heeft een schaatsforumlid al een open sollicitatie gestuurd om bondscoach te worden?
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Van Eldering weet ik het niet maar het contract van Johan de Wit loopt af na dit seizoen en in IJzige Tongen gaf hij een tijdje geleden aan dat het nog niet bekend is of hij in Japan blijft of niet.
  Verder is bondscoach in Nederland natuurlijk maar een beperkt baantje. Het lijkt me ook geen full time baan. Niet echt iets voor jonge, ambitieuze coaches. Moeilijk... zou Gerard Kemkers nog ambitie hebben om weer in het schaatsen te komen ?
  G1ant vindt dit leuk.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  De clue is toch vooral dat de KNSB moet besluiten of ze wel of niet bereidt zijn om ruzie met de merkenteams te maken hierover. Als je als BC geen mandaat krijgt van de KNSB om dingen af te dwingen zou ik bedanken voor de eer.
  Het feit dat ze met droge ogen Kramer aanwijzen voor de MS voorspelt weinig goeds.
  USDutchie, chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  KNSB neemt toch ook niet voor niets Coopmans aan? Volgens mij stond gewoon in het functie profiel dat het iemand moest zijn die geen kritische vragen stelt en makkelijk onder de duim te houden is.

  Van de oud schaatsers die hier genoemd zijn zou ik persoonlijk van weg blijven, zelfs tijdens het commentaar wordt namelijk wel duidelijk dat bepaalde analisten niet volledig objectief kunnen zijn en Wennemars staat bovenaan dat lijstje. Misschien is een persoon met een shorttrack achtergrond wel een idee, andere manier van 'relay' rijden natuurlijk, maar je hebt niet het voorkeursverhaal en we hebben gezien dat shorttrackers wel echt als team kunnen presteren.

  Johan de Wit is de droom, maar ik denk niet dat hij behoefte heeft aan deze tering bende.

  Nou oprecht, Bosker kan ik momenteel echt even niet hebben. Hoe krijg je het uit je strot om Bergsma te bashen na het OKT en andere schaatsers niet als optie te zien "omdat ze nog nooit een TP hebben gereden" terwijl jij al 2 jaar in een ploeg rijdt met je twee ploeggenoten voor de TP en nu loopt te zeiken dat duwen toch wel erg moeilijk is omdat je niet op de TP traint.
 11. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Hij kan ze bij de TP in ieder geval niet naar de verkeerde baan wijzen!:D;)
  Maar even serieus, ik denk dat zijn verleden in dat opzicht te beladen is.
  USDutchie, chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Kramer er Wüst zijn er volgend jaar niet meer bij, en daarmee is zo'n beetje iedereen van TVM die in aanmerking zou komen voor de TP gestopt, toch? Nu moet Kemkers het absoluut in willen trouwens, het lijkt mij één van de ergste banen in de schaatssport.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Om de boel ook hier in perspectief te plaatsen:
  De VS en Rusland verbeterden hun beste prestatie van de World Cup in SLC duidelijk met zo'n 2 (!!) seconden naar 3:37.2 (1018 mbar) en 3:38.3, Noorwegen verbeterde zijn EK prestatie 3:39.2 (1007 mbar) naar 3:37.1. Nederland reed op het EK 3:38.3 en verbeterd zich niet met 3:38.6. Conclusie: Rusland heeft ons bijgehaald en de VS en Noorwegen zijn ons voorbij geraasd. Rara hoe kan dat ......
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat ik echt niet kan volgen is dat voor zowel Kramer als Bosker de TP het HOOFDNUMMER is deze Spelen. Sven had al geen heel reële medaillekansen op de 5 en Bosker ook niet op de 1500. Voor hen was dit het kerndoel. Die twee moeten dan in elk geval elkaar kunnen duwen (mits Kramers rug dat aankan).
  diploma, MAB, USDutchie en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Misschien maar het beste om de functie bondscoach af te schaffen. Laat de coaches van de merkenteams zelf maar in overleg beslissen wie er rijdt en hoe er getraind wordt. Dan zijn zij ook gezamenlijk verantwoordelijk voor het resultaat.
  alexander79 en chicagodude vinden dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wel grappig dat er zoveel gedonder is om een onderdeel waar een gouden medaille onderdoet in waarde (in Nederland dan) aan een individuele bronzen medaille.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Aan de andere kant: zonder noemenswaardige voorbereiding een bronzen medaille binnenhalen is natuurlijk een erg efficiënte aanpak.
  HaagscheBluf en G1ant vinden dit leuk.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  hij zal er geen zin in hebben lijkt me (kan hem geen ongelijk geven dan…),
  Maar van die 3 lijkt ritsma me het meest geschikt. Is al wat langer gestopt dus minder connecties met huidige schaatsers, en is nooit bang geweest mensen tegen de haren in te strijken.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik ken de geschiedenis van Rintje niet fantastisch goed dus corrigeer me maar als het niet klopt, maar sinds wanneer heeft Rintje kennis over de TP? Ja hij heeft hem wel eens gereden als schaatser, maar het onderdeel is nu toch compleet anders dan in 2006? Als je dan toch een nieuwe BC gaat aannemen waarom nemen we er dan niet 1 die ervaring heeft met het coachen van team onderdelen?
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  zoaks het nu al een decennium gaat zie ik ook idd geen enkele meerwaarde in een BC. Pure geldverspilling aan iemand die maar wat aanrommelt

Deel Deze Pagina