Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Lol klopt, er zijn bij de dames ontzettend veel jonge schaatsers op het moment en in het algemeen ook een heel aantal die de mentale ondersteuning wel kunnen gebruiken.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Tuft, Elina, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I didn't know where to post this one but since I posted it on IG it counts as skating in the media)))

  Calgary and SLC can suck it. Just look at our Härma Oval 1500 m average speed log from today.

  This is why there are no international tournaments in Estonia. It's basically a cheat. :D

  p.s. After the transporder fix turned out I'd finished third in the end)))

  IMG_20220219_164324_542.jpg
  Laatst bewerkt: 19 feb 2022
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

 5. Los van de discussie of JV meer moet winnen aan de hand van budget/mogelijkheden/innovaties etc. (tov andere ploegen) vind ik niet per se dat ze onderpresteren. Dat ze slecht presteren kun je zeker beargumenteren kijkend naar de eerder genoemde factoren, maar als we goud als graadmeter nemen van presteren vind ik het wel meevallen. In de meeste gevallen was goud een utopie mijn inziens. Even uit m'n hoofd dan:

  500M: Scheperkamp heeft nooit een kans gehad op een medaille, laat staan goud.
  1000M Krol doet wat hij moet doen als je naar z'n prestaties kijkt afgelopen seizoenen. Presteert maximaal.
  1500M Krol presteerde maximaal, maar er was er gewoon 1 beter, genaamd Nuis. Geen verrassing ook gezien de vorm van Nuis.
  5000M Zonder een valpartij/blessure of transponder vergeten van NVDP had Roest hier nooit goud gewonnen. NVDP schaatst in een hele andere league. Zilver voor Roest was maximaal.
  10000M Roest presteert hier zelfs zeer goed/boven verwachting met zilver. Is NVDP al een klasse beter op de 5k is hij op de 10k van een andere planeet lijkt het wel. Daarnaast rekent hij af met Bergsma wat ik ook niet verwacht had en met mij de meeste gok ik op basis van het NK/OKT.
  1000V AdJ rijdt hier een prima 1000 meter, goud/podium kan hier toch geen verwachting geweest zijn?
  1500V Agreed, de tijd viel tegen van AdJ, maar zag haar nooit als goud kandidaat. Als Tagaki of Wüst doet wat ze kunnen is AdJ gewoon goed voor brons. Die twee zijn op hun top gewoon beter dan AdJ
  3000V Goud kan hier ook geen verwachting zijn geweest, Irene Schouten is gewoon een klasse beter.

  Teamonderdelen trainen ze niet eens op blijkt dus hoe kun je hier op onderpresteren ;)

  Alleen op de 3000V kun je na mijn mening stellen dat JV onder gepresteerd heeft, maar voor de rest doen ze wat je zou verwachten toch...
  kernploegfusie, strawbale, Camila en 4 anderen vinden dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  G1ant vindt dit leuk.
 7. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  The 2022 Games have barely commenced, yet Claudia Pechstein is already thinking about going to the next Games.

  Maybe it is time for her to find other meanings in life, too? I'm pretty sure re-living the Olympic dream for 30 years on end is exciting and fun but at this point it's slowly turning into a weird obsession, isn't it? I'm also thinking that given Claudia's role and achievements in the sport, surely there are other ways to go to the Games as a member of the team staff, an ambassador etc. rather than as a participating athlete?
  Monique vindt dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ze zal het ongetwijfeld nog een sleur geven, tenslotte is het record van meeste spelen namelijk nog wel interessant te noemen.

  ik hoop alleen dat het haar niet lukt, vooral voor het Duitse schaatsen zelf.

  ze zal wel niet zo goed weten wat ze anders met haar leven moet, tja dat kan. de Jeannie Longo van het schaatsen
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Over een sleur en de Spelen gesproken, ik ben benieuwd of er nog meer schaatsers zijn die zodra ze veilig terug uit China zijn een statement gaan maken, net zoals Van der Poel.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member


  winnende rit van Swings met Belgisch commentaar - en een stom muziekje eronder
  alexander79 en G1ant vinden dit leuk.
 11. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  In this Swedish media piece announcing Nils' decision to participate in ACh Allround it was mentioned that upon releasing his training plan online, he personally gave a physical printed copy to (guess who) Patrick Roest.

  The article remains silent on whether Nils also slid a love letter a special note to Patrick in between the pages and what Patrick had done with the 'gift' after receiving it...
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  I get the impression that Nils actually does like Patrick very much, but Patrick does not reciprocate those feelings even remotely. It is clear that he tolerates Nils' antics and they used to be kind of friendly to each other, but that he gets more and more aggravated by this obsession with him. It has turned from lighthearted humor to something more sinister and that is just grating to me. Maybe Nils is just uncompromising or he doesn't know when to stop, but something irks me about his whole demeanor. Because maybe he did actually plan to get under Patrick's skin and if he did, I find that very unsportsmanlike. It is one of the sleaziest ways to intimidate someone and I don't think Nils actually needs it.
  G1ant en Camila vinden dit leuk.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het kan ook zijn dat Nils het niet de gaten heeft en denkt dat het allemaal leuk is. Hij belde Fish de avond voordat hij zijn eerste wereldrecord reed om te zeggen dat hij een aanval ging doen. Later belde bij ook Ted-Jan Bloemen om te vragen waarom Bloemen hem niet gebeld had voordat Bloemen zijn aanval deed op de 12:32 van Nils bij de Canadese kampioenschappen. Het is niet alleen Roest waarbij hij dit soort dingen doet.
  Wenne_Erbenmars en Inimene vinden dit leuk.
 14. Denk dat NVDP zo zelfverzekerd is dat hij zich dit ‘arrogante’ gedrag kan veroorloven tov iedereen zoals Marcel zegt. Onder 6.10 en 12.40 lijkt ‘a ‘normaal day at the Office’ voor NVDP terwijl Roest daar daadwerkelijk voor moet pieken/boven zichzelf uitstijgen.

  Daarnaast speelt het ook mee dat Roest van binnen ook wel weet dat NVDP gewoon een klasse beter is dan hij. Jaren de beste zijn, maar net niet in vorm zijn als het erop aankomt. Dan heb je dat ‘geregeld’ en duikt NVDP op waardoor zilver maximaal is. Als NVDP doet wat hij beloofd te doen, en dat doet hij, komt Roest gewoon niet aan goud. Snap best dat je, je dan gefrustreerd voelt.
 15. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  This. I really, really don't see Nils' actions as something with a sinister undertone.

  I've recently had a chance to speak to Nils' friend (I won't reveal his identity for privacy reasons) about this and overall I can confirm that for Nils, it's just a 'weird' way to show love/respect towards someone he considers important/ has faith in. Giving a physical copy of his plan to Partick may be seen as derogatory by some, but it's Nils we're talking about. The way he approached it was more like "here, I know over 200k people have downloaded my plan and maybe a half of that number will attempt it. Mere hundreds will succeed in doing so, but if there is anyone in the speed skating world that is able to truly make it happen, it is you. I want you to do what I didn't."

  Whether Orie will ever allow Patrick to follow this plan, is another question xD
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat constante is sowieso wel iets dat uitzonderlijk is. Nils van der Poel is niet alleen de enige schaatser die drie keer onder de 12:40 heeft gereden, maar hij heeft het ook drie keer achter elkaar gedaan. Ik weet niet wat de tweede snelste reeks van drie 10 kilometers ooit is, maar het vast een heel stuk langzamer dan de gemiddeld 12:34.20 van Van der Poel. Ik denk dat ik eigenlijk wel weet wat de tweede snelste reeks is, namelijk de 12:42.80 - 12:32.95 - 12:38.92 die Van der Poel na Stavanger had neergezet. Ik ben benieuwd wat de snelste reeks van drie 10 kilometers achter elkaar door iemand anders dan Van der Poel is.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het zou zeker kunnen dat Nils zelf het schaatsen niet zo serieus neemt en daarom ook alles als gewoon leuke competitie ziet. In dat geval zijn zaken als concurrenten aanmoedigen, aankondigen als je een WR gaat aanvallen (en willen dat anderen dat ook aan jou melden), en trainingsschemas delen met/uitdelen aan concurrenten makkelijk uit te leggen.
  Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat Nils er zo in staat.

  Echter, het kan net zo goed een vorm van psychologische spelletjes zijn waar hij over heeft nagedacht. Ik kan het bij Nils niet heel goed inschatten wat nou waarschijnlijker is. Ik denk zelf nog steeds het eerste.

  Overigens, mocht het het laatste zijn, dan heb ik er persoonlijk ook niet zo heel veel moeite mee. Zolang je je concurrenten niet publiekelijk belachelijk maakt of daadwerkelijk gaat interfereren met hun trainingen, sponsoring, coaching, etc., vind ik het niet zo bezwaarlijk.
  Inimene vindt dit leuk.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Voor vdPoel is onder de 12.40 wat onder de 12.50 voor Bergsma is. Hij lijkt simpelweg een basisniveau te hebben wat ongeveer 10 seconden rapper is.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Misschien, maar dat rijmt dan weer niet met zijn buitenproportionele woede over die ijslobby. Het komt nogal vreemd over allemaal, zeker in combinatie met elkaar. Djokovic gaat toch ook niet een boek schrijven over de geheimen van het tennis en dat aan Federer overhandigen. Dat zou zeer vreemd overkomen. NVDP moet dat toch ook wel inzien.
 20. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Sorry, best wel off-topic, deze discussie over NVDP over wie nota bene een apart topic is.

  On topic: wat vonden we van de schaatsers gisteren in de verschillende talkshows? Ik vond het een beetje schuren tussen Krol en Schulting. Krol die heel kwetsbaar vertelde over zijn faalangst voor wedstrijden en vermoede dat veel schaatsers daar wel last van hebben en Schulting die er vrij lomp overheen kwam met: "Nee hoor, ik vind finales rijden alleen maar gaaf."

  Schouten zat bij Jinek, samen met onder meer Nuis. Dat liep volgens mij wel soepel allemaal. Maar ik heb lang niet alles gezien.

Deel Deze Pagina