Schaatser (15) eist staken dopingzaak

Discussie in 'Lange baan' gestart door allard, 16 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja, en we hebben van Lootje ook nog geen uitslagen ontvangen van de selectiewedstrijden voor het NK van het afgelopen weekend.....

  Blijkbaar loopt e.e.a. toch niet zoals Bel en Bul zich het voorgesteld hadden.
 2. jansen

  jansen New Member

  De uitslagen voor zowel Noordoost als Zuidwest zijn bekend:

  www.knsbnoordoost.nl
  www.knsbzuidwest.nl

  Geen Bel en Bul gezien. Zijn ook niet voor de landelijke wedstrijd voor 30 - 31 januari aanstaande in Assen uitgenodigd.
 3. Lotus

  Lotus New Member

  .
  Houden het nu liever bij lekker trainen in de zomerse zon, begrepen dat het helemaal geen echte liefhebbers van de huidige barre weersomstandigheden in Nederland zijn, en vinden het wonder boven wonder eigenlijk wel best zo.

  "Tenminste ook geen stress aan de kop voor al die vlut wedstrijdjes, die ze toch al een keer gewonnen hebben, her en der op die ijskoude ijsbanen zo werd gemeld". Bel en Bul zijn tenslotte toch nog maar eerste jaars C en B en zetten volgend jaar de concurrentie wel even op hun nummer, bovendien valt er toch geen eer te behalen in zo'n Olympisch seizoen werd er gelachen.

  De rest moest vooral maar goed door racen ~ mochten de omstandigheden verbeteren en er behoefte zijn nog wat op een ijbaan rond te krabbelen dit jaar, is de eerste gelegenheid gepland (vooral op verzoek van de media) op zaterdag 20 februari in Thialf 18:15 uur.

  Verder zo werd gemeld is er wel vuurwerk in de diverse procedures met de KNSB, en doodleuk out of the blue voor het eerst de twijfel uit gesproken of er in de toekomst überhaupt nog wel sprake zal zijn van het skeeleren/schaatsen binnen KNSB verband. :!:
  Nieuwsgierig naar een nadere verklaring was het enige antwoord: Deze Bel en Bul hebben meer dan one out, ook daar kon die KNSB kliek zich wel eens schromelijk in vergist hebben.
 4. jansen

  jansen New Member

 5. ALGE

  ALGE New Member

  Tamelijk cryptisch dit bovenstaande.
  Maar tegelijk vraag ik mij af: De schorsing van an Wesley zal een keer aflopen, of dit na een of twee jaar is, of dat de schorsing nu wel of niet terecht was laat ik maar even in het midden. Wanneer de schorsing ten einde is zal de KNSB, lijkt mij, onverminderd vasthouden aan de doping controle voor beide schaatsers. Wanneer de familie zich tegen deze controles blijft verzetten, dan zal ook de schorsing gehandhaafd blijven. Tot in lengte van dagen ben ik bang.
  Dan wordt het inderdaad tijd voor Wesley en Dominique om zich af te vragen of ze willen blijven schaatsen. Als dat zo is zullen ze er echt meer voor over moeten hebben dan trainen alleen. En dat zou betekenen: meewerken aan de dopingcontroles. Hetgeen ook een mooie methode is om te bewijzen dat je "clean" bent.
  Een terugkeer op de ijsbaan hoeft niet zo moeilijk te zijn.
 6. Lotus

  Lotus New Member

  .
  Zojuist begrepen dat, dat niet gaat gebeuren ALGE, kunnen altijd nog een potje sjoelen of Jeux de boules spelen werd gemeld. Een alternatief op 2 wielen zou al aangeboden zijn door een Europees team, wat zich het lot van deze 2 onschuldige sporters heeft aangetrokken.

  Lommers Letterlijk: " Laat die boeren daar maar dorsen", als KNSB en Dopingautoriteit de vastgestelde gevolgschade voor 2 verwoeste kinderlevens nu maar gaan betalen, zijn de gemiste inkomsten van een succevolle sportcarriere in ieder geval veilig gesteld.

  Er was trouwens nog helemaal geen sprake van een schorsing in het kader van een overtreding van de WADA code volgens Lommers. Er is slechts een orde maatregel conform KNSB reglementering van kracht, opzettelijk ten onrechte opgelegd, met voorbedachte rade uitgelokt en geregiseerd van hogerhand.

  Deze week zou trouwens cruciaal zijn voor deze inmiddels 14 jarige en 16 jarige kinderen in hun strijd voor gerechtigheid.
 7. Tazzy

  Tazzy New Member

  Wat een vaag stuk tekst, zijn er soms delen weggevallen waardoor er geen samenhang meer in zit?
 8. RjSports

  RjSports New Member

  Gelukkig ik ben niet de enige die het niet begrijpt.
 9. jansen

  jansen New Member

  Zeker een vaag stuk...

  Een alternatief op 2 wielen... dus ze gaan de wielersport in?

  En de gemiste inkomsten?? We hebben het hierover kinderen die nog naar school gaan. Ik wist niet dat deze kinderen inkomsten genereerde?
  Misschien bij de plaatselijke supermarkt of een krantenwijk. We hebben het hier dan over € 2.80 bij een 16 jarige. :(

  Misschien afgelopen weekend teveel in het glasje gekeken? Echt he, deze man spoort niet ....
 10. Tjark

  Tjark Active Member

  Lijkt me een slim plan, want daar heb je tenminste geen last van die hinderlijke dopingcontroles... of wacht......
 11. Alwin72

  Alwin72 New Member

  Als dat werkt moet ik die truc misschien ook eens bij m'n zoontje van 4 uit gaan proberen. Die heeft namelijk alle potentie om een wereldtopper te worden. Als dat niet lukt, dan komt dat door de tegenwerking van de KNSB en kan ik ze ook mooi aansprakelijk stellen.......................
 12. Gelato

  Gelato Member

  Het hele jaar ook nog geen kruimel verandering op de wesdom site. Zouden ze soms weer op Ibiza aan het uitpuffen zijn?

  Ibiza? Was Gert-Jan Theunissen daar niet naartoe verhuisd?....
 13. Regenboog

  Regenboog Member

  Ik denk dat paps zich al rijk gerekend had met betrekking tot zijn kinderen. Hij zag ze al bij TVM in dienst en had al uitgerekend hoeveel dat op zou leveren. Nu gaat dat niet door en nu moet de KNSB dat niet gekregen loon gaan betalen. :mrgreen:
 14. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Daar moet je toch een betere conditie voor hebben, zeker als je op de 3km al na 2 rondjes met je handen op je benen zit te duwen. Ik moet nog zien dat hij/zij een koers uitrijd
 15. jansen

  jansen New Member

  Waar kan ik tekenen.... :eek: :eek:
 16. jansen

  jansen New Member

  Ibiza?? Nee dat kan niet. Het gaat hier om schoolgaande kinderen. Deze zijn leerplichtig, en school vakanties zijn net geweest.

  Kan me herinneren dat er een forum geopend zou worden :!: Iedereen die de waarheid spreekt, zullen zij niet weren.
  Conclusie: wij spreken niet de waarheid, zal hij daarom dit forum nog niet geopend hebben :?:
 17. Tinuz

  Tinuz New Member

  Even een nuance: leerplichtig wil niet zeggen dat je naar school moet. Je moet les krijgen van gediplomeerde docenten en dat hoeft niet per se op een school. Dan zou het schoolplicht moeten heten.

  Maar dit terzijde.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Tjonge, ik lees het nu pas. De hele discussie is aan mij voorbij gegaan.
  Eén feitje over nandrolon wil ik nog wel kwijt:

  De kwestie Davids/Stam/de Boer kwam destijds doordat de dopingautoriteiten hun opsporingsmethoden
  hadden weten te verfijnen. Kon je eerst een zeer grote overschrijding van de toegestane waarde met zekerheid
  vaststellen, door betere apparatuur kon je dat veel sneller aantonen. Natuurlijk hadden ze dit niet aan de sportwereld
  verkondigd. ("Hadden ze wel moeten doen" was het verwijt van gepakte pakkers destijds)
  Opeens vielen er een aantal sporters door de mand. Bovenstaande voetballers, atleten, etc.
  Smoezen als vervuilde vitaminenpreparaten, alsook het eten van vervuild varkenvlees (van 'beren' - mannetjesvarkens)

  De storm is weer gaan liggen, en tegenwoordig eet kennelijk niemand vervuild varkensvlees meer....

  moraal van dit verhaal: mensen, niet zo naief, er wordt gewoon gepakt in de sport, en de grens ligt niet bij wielrennen.
  En zeker een, in beginsel onschuldig, product als nandrolon. Men weet precies tot hoe ver men mag gaan.
 19. Lotus

  Lotus New Member

  .
  Conclusie deskundige:

  Er zou geen sprake zijn van aantoonbaar dopinggebruik !

  Door de rammelende Laboratorium rapportage en de grote hoeveelheid procedurele blunders zou nader onderzoek vereist zijn. Echter doordat de DA en KNSB gezamelijk het B- monster (urine) hebben aangesproken zonder toestemming van de sporter (Lommers) is dit onmogelijk geworden en zelfs niet meer na te gaan (DNA) hoe, wat, van wie ?

  Het KNSB tucht college heeft daarop geïntervenieerd en een extra zitting uitgeroepen op 10 februari 2010, om duidelijkheid te verkrijgen over de ontstane situatie.

  Daar bovenop blijven dan ook nog eens alle andere opgeworpen grondrechtelijke juridische argumenten van kracht, waarom deze controle nooit plaats had mogen vinden.

  p.s.: Nogevendit, Nandrolon is ook nooit in het geding geweest als zodanig, maar een middels peak shopping verkregen 3 ionen samenstelling uit een bundel van 5, die volgens het lab in Gent een te hoge waarde van het lichaamseigen molecuul 19-Nor vertegenwoordigde, waarbij het ontlastende deel (lees Neg.) gemakshalve was weggelaten, vanaf dag één bestreden.

  Heb vernomen dat de nieuwe standplaats Monaco zou worden en team bekend gemaaakt in mei
 20. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  hé poe begon me al te vervelen. Monaco? vertel?
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina