Shorttrack 2022-2023

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 24 okt 2022.

 1. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ze heeft ook flinke shorttrack genen met 2 tantes op de Olympische Spelen
 2. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Persoonlijk vond ik het een leuk toernooi, ondanks dat ik het afschaffen van de allroundtitel niet snap. Bij de dames veel focus op de strijd Schulting vs Velzeboer, die er internationaal nog niet was geweest. Dit doordat ze beide aan andere afstanden deelnamen, helaas toen kwamen er wat foutjes van Velzeboer, vergelijkbaar met de foutjes die Schulting vlak voor haar doorbraak maakte. Maar Velzeboer komt er wel hier zal ze alleen maar een betere schaatser van worden, extra gebrand de rest van het seizoen.

  Naast deze twee dames is Desmet de andere topper. Een belangrijke en historische overwinning door haar fantastische inhaalactie op Schulting. Ook Anna Seidel staat op het punt er een keer met de winst van door te gaan! Degelijk zilver voor Maliszewska. Ook Valcepina en Jaszapati prima in orde.

  Sterkste indruk maakte bij de mannen Stijn Desmet, Jens van t Wout en Pietro Sighel, ondanks dat die laatste ook wel erg wild bezig was. Mooi zilver voor Friso Emons, brons voor Berzins en historisch brons voor Polen.

  Grappig detail, Dianne Sellier won dit seizoen wereldbekergoud op de 500m. Normaliter zijn enige sterke afstand. Maar dit toernooi miste hij op die afstand de finales, werk vierde op de 1500m, 6e op de 1000m en een hele verdiende bronzen medaille op de relay. Uit mijn hoofd de eerste relay medaille voor de Poolse mannen ooit.

  Dames:
  1500m
  1. Schulting NED
  2. Desmet BEL
  3. Seidel GER

  500m
  1. Schulting NED
  2. Maliszewksa POL
  3. Valcepina ITA

  1000m
  1. Desmet BEL
  2. Schulting NED
  3. JAszapati HUN

  3000m Relay
  1. Netherlands
  2. Hungary
  3. Italy

  Heren:
  1500m
  1. J. van 't Wout NED
  2. Desmet BEL
  3. Emons NED

  500m
  1. Sighel ITA
  2. J. van 't Wout NED
  3. Berzins LAT

  1000m
  1. Desmet BEL
  2. J. van 't Wout NED
  3. F.Akar TUR

  3000 Relay
  1. Netherlands
  2. Italy
  3. Poland

  Mix Relay
  1. Netherlands
  2. Belgium
  3. Italy

  Medaillespiegel:

  Netherlands 6-3-1 (10)
  Belgium 2-3-0 (5)
  Italy 1-1-3 (5)
  Poland 0-1-1 (2)
  Hungary 0-1-1 (2)
  Germany 0-0-1 (1)
  Latvia 0-0-1 (1)
  Turkey 0-0-1 (1)
  EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
 3. Palko

  Palko Active Member

  Stel dat er wel een puntentelling voor een allroundtoernooi zou zijn gedaan, wat was dan de uitslag na 3 afstanden? Sowieso Schulting en Jens van 't Wout aan kop, maar verder? Misschien waren deze 2 dan al zeker van het kampioenschap, nog voor de superfinale. Zou best wel eens kunnen.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  We hadden dan vijf Nederlanders in de superfinale gehad, waarvan twee op de eerste plaats en op de hielen gezeten door een Desmet. Italië en Polen hadden drie superfinaleplaatsen, Frankrijk, Hongarije (en dus België) twee. Verder een Turk en een Let en een Duitse met zicht op brons.
  1. Jens van 't Wout 76
  2. Stijn Desmet 55
  3. Pietro Sighel 42
  4. Furkan Akar 21
  5. Quentin Fercoq 13
  6. Friso Emons 13
  7. Reinis Berzins 13 (uit de 1000 meter weggehaald met gele kaart)
  8. Dianne Sellier 11
  9. Sebastien Lepape 7
  10. Bence Nogradi 3
  Lukasz Kuczynski, Luca Spechenhauser 2
  Daniel Tiborcz, Melle van 't Wout, Nico Andersmann 1
  1. Suzanne Schulting 89
  2. Hanne Desmet 58
  3. Anna Seidel 29
  4. Natalia Maliszewska 21
  5. Petra Jaszapati 21
  6. Arianna Valcepina 13
  7. Arianna Sighel 7
  8. Nikola Mazur 7
  9. Xandra Velzeboer 5 (als ze de punten van de 1000 meter wel had mogen houden ondanks penalty)
  10. Selma Poutsma 4
  Elisa Confortola 3
  Gloria Ioriatti 2
  Yara van Kerkhof, Maja Somodi 1
  Jeronimo1, Palko en ZeeKoei vinden dit leuk.
 5. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Volgens de oude regels waren er 3 toegelaten tot de 3K. Melle, Xandra en Selma te laag in de rankings :)
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Natuurlijk wist ik wel dat het er maar acht waren, maar ergens zat die tien in mijn hoofd.

  Drie Nederlanders, drie Italianen, drie Polen, twee Belgen, één keer Frankrijk, Hongarije, Turkije, Letland, Duitsland in de superfinales dus. Als je Jens van 't Wout, Suzanne Schulting en drie keer het relay-goud wegdenkt is de Europese subtop best breed.
 7. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Niet raar dat je aan 10 dacht hoor. Indien er meerdere mensen op 8 stonden dan konden die ook deelnemen. Dus er stonden geregeld 10 aan de start.
 8. Palko

  Palko Active Member

  Dank voor je rekenwerk Leenstrafan!
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ligt het aan mij, of is het een onhandige planning om het WK shorttrack voor junioren in dezelfde week als het Europees Jeugd Winter Festival te houden?
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Net zoals het onhandig is om het WK junioren tijdens een Wereldbeker voor senioren te plannen, terwijl je daarvoor een maand aan volledige leegte in de kalender had.
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Het Europees Jeugd festival is volgens mij junioren C/B. Het WK junioren is met name categorie B/A.
  Nog steeds de vraag of het handig is, dat zeker.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Commotie in shorttrackland met bikkelharde uitspraken van Suzanne Schulting en vooral Sjinkie Knegt: https://www.ad.nl/schaatsen/sjinkie...-uitspraken-over-zooitje-ongeregeld~a95c12b3/

  Hij zegt onder andere: "Als het seizoen voorbij is, hoop ik dat we snel van het zooitje ongeregeld af zijn" en: "Als het zo doorgaat, ligt heel het Nederlandse shorttrack volgend jaar op zijn gat".

  Vreemd. Ik had juist het idee dat Kerstholt alles lekker op de rit had. In de voetsporen treden van iemand die het zo lang en zo succesvol heeft gedaan, is nooit makkelijk. Maar met de absolute doorbraak van Jens van 't Wout, de bevestiging (meer dan dat) van Xandra Velzeboer (nog sterker dan vorig seizoen) en de blijvende suprematie van Schulting waren de prestaties goed. Ook broer en zus Desmet, die onder Kerstholt trainen, hebben nog een sprong gemaakt.

  Geven die prestaties een vertekend beeld en heeft Knegt een punt? Of is er iets met Knegt aan de hand?

  Hoe dan ook moet je zoiets altijd intern uitspreken, natuurlijk. Openlijk in de media om iemands ontslag vragen is gewoon absoluut not-done. Van mij hadden ze hem meteen uit de ploeg mogen gooien.
  Lorca, Duif en chicagodude vinden dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik kan het moeilijk los zien van het gegeven dat Schulting al lange tijd bezig is om een eigen commerciële ploeg op te zetten, en wel het liefst met Jeroen Otter. Het voelt het hele seizoen al een beetje alsof zij (en misschien Knegt) een breuk aan het forceren is met de bond.

  Schulting en Knegt zagen overigens al het gehele seizoen onder de stoelpoten van Kerstholt. Zelfs al in de voorbereiding op het seizoen toen hij net begonnen was bleef het maar gaan over onvrede over zijn aanpak en vergelijkingen met Otter. Terwijl verschillende talenten bijzonder rap aan het doorstoten zijn en meerdere andere oud-gedienden juist hebben uitgesproken dat ze nieuw elan voelen onder de nieuwe bondscoach of zelfs opgelucht zijn dat er eindelijk verandering is (De Laat, Van Kerkhof, De Vries).

  De uitlatingen van Knegt zijn wat mij betreft onacceptabel. Die kan zichzelf ook beter een spiegel voorhouden. Veel geblesseerd geweest en eigenlijk continu druistig geweest in de wedstrijden. Hij pakt continu - door eigen schuld - domme penalty's. Afgelopen weekend eindelijk weer op niveau, maar vervolgens doet hij net alsof dat alleen komt omdat hij welgeteld twee weken in de voorbereiding op die World Cup op zijn eigen manier heeft getraind. Alsof de maandenlange trainingen op de schema's van de BC daar niet aan hebben bijgedragen.

  Ik vind het allemaal ook nog eens vrij ondankbaar richting Kerstholt. Die werd eigenlijk al op vrij bijzondere manier (praktisch ad-interim) bondscoach gemaakt waarbij eigenlijk meteen als vraagteken boven hem hing of Otter hem na een sabbaticaljaar alweer zou gaan vervangen. Qua prestaties doet hij het gewoon hartstikke goed.
  chicagodude, alexander79, G1ant en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. Marieke2018

  Marieke2018 New Member

  "Na de World Cup Finale zullen Remy de Wit en disicplinemanager Wilf O’Reilly een gesprek met Sjinkie voeren over diens toekomst binnen de NTS." Als ik dat zo lees is het verhaal nog niet klaar met alleen die waarschuwing.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mee eens hoor. Knegt is natuurlijk ontzettend eigenwijs, en heeft er altijd al moeite mee gehad als zaken niet volledig gaan zoals hij voor ogen heeft. Verder is hij ook niet direct het type wat goed kan omgaan met eigen prestaties die wellicht wat minder worden.

  Schulting is ook veel genuanceerder en geeft eigenlijk vooral aan dat ze nog moet wennen. Ze wekt wel de indruk dat ze twijfelt omdat het anders is dan Otter, maar ja, je kan jezelf moeilijk voor altijd afhankelijk laten zijn van 1 coach. Ze zegt o.a. "Maar deze winter moet ik me ook druk maken over of het trainingsschema goed in elkaar zit", wat aangeeft dat ze nu nog niet volledig vertrouwt op Kerstholt's schemas. Ze 'moet' zich helemaal niet druk maken erom, maar doet het toch omdat ze nog niet 100% overtuigd is van het succes van die schemas. Logisch op zich. Een nieuwe coach heeft tijd nodig.

  Ik ben wel bang voor Kerstholt dat Schulting hem misschien die tijd niet gaat gunnen, ook omdat de mogelijkheid open is gehouden dat Otter terugkeert.
  Wat dat betreft is Kerstholt ook wel in een beroerde positie ingestapt, want als er niet direct in jaar 1 flinke successen worden geboekt gaan ze waarschijnlijk direct Otter weer terug vragen.

  In die zin zal het vooral afhangen van de andere schaatsers. Schulting kan bijna niet beter presteren als de afgelopen jaren, dus de kans dat ze Ottrer terug wil is bijzonder groot.
  Als de andere schaatsers allemaal goede stappen maken en erg tevreden zijn over Kerstholt, dan heeft hij in ieder geval een kansje.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Ondertussen een mooie stunt van Hanne DeSmet...
  ZeeKoei en proeme vinden dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Schulting valt wel heel vaak tijdens de aflossingen of lijkt het maar zo?
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  1-2-3
  Thijs1410 vindt dit leuk.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de manier waarop Schulting met niet-winnen omgaat niet heel erg gezond is….

  teleurgesteld zijn, prima, maar zij trekt het wel heer erg in het dramatische door. Ze heeft nota bene 3x goud plus zilver maar komt over alsof het een diep teleurstellend toernooi was.
  Of ze probeert op deze manier alvast voor te sorteren op afsplitsing van kerstholt (wat onvermijdelijk lijkt), of ze is echt zo zwaar gedemoraliseerd. In geval van het laatste wordt een lange carrière lastig vol te houden denk ik
  leenstrafan en G1ant vinden dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ze reageert op de Raymond van Barneveld manier.

Deel Deze Pagina