Teamonderdelen en MS 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 13 mrt 2022.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De KNSB heeft nu al zolang gewacht dat de trainingsschema's van de ploegen voor het begin van het seizoen al wel vast zullen staan. Er is in de zomer niet op getraind en voor het WCKT zeer waarschijnlijk ook niet. Het zal dus wel weer schipperen worden voor de komende bondscoach.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 3. mi

  mi Well-Known Member

  Oke dan! Dat is in ieder geval een naam van formaat en eigenwijs genoeg om zijn eigen plan te trekken. Of hij verstand heeft vd Mass start weet ik niet maar hij heeft wel een goede band met Anema.
  Ik zou het fantastisch vinden als hij het doet, maar dan ook met een duidelijke visie, mandaat en een stevige vuist op tafel indien nodig.
  KoosHopeloos en Marcel Vos vinden dit leuk.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik denk dat het voornaamste obstakel "Ritsma versus Orie" gaat worden, en ik ben heel benieuwd hoe die soap zich gaat uitspelen.
  chicagodude vindt dit leuk.
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Hij heeft met ‘ex schaatsers’ gesproken die ‘niet gaat meedoen maar hij speelt wel een rol in dit verhaal’. :D
  Hij heeft Sven gesproken dus?
  En commitment verkregen?

  Verder lijkt het een beetje een haastklus in dit interview. Hij heeft vooral Remy de Wit gesproken. Hopelijk zien we heel erg snel veel trainingsuren. Ik ben positief over zijn aanstelling, maar hij zal eea van de grond moeten trekken!

  hup Rintje!!

  Ben het erg eens met de reactie van Nuis wat dat betreft.
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  "De voorbije jaren analyseerde hij de schaatswedstrijden voor de NOS. Met die werkzaamheden stopt hij."

  :(
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Verrassende en niet verwachte keus voor Ritsma. Hij is wel iemand die de grote lijnen kan uitzetten en niet bang is om lastige beslissingen te nemen. Misschien kan hij het idee van een NK team pursuit op de agenda krijgen.

  Wie zouden in het nieuwe seizoen in de selectie moeten zitten voor de team pursuit? Zowel bij de heren als dames kom ik tot iig vijf namen.

  Dames: Irene Schouten, Melissa Wijfje, Marijke Groenewoud (Zaanlander), Antoinette de Jong (Jumbo-Visma) en Joy Beune (IKO)
  Heren: Patrick Roest, Marcel Bosker, Kjeld Nuis, Victor Ramler (Reggeborgh) en Beau Snellink (Jumbo-Visma)

  De mass start heren gaat een leuke puzzel worden. Hier is denk ik wel behoefte aan een veel betere structuur om te kijken welk duo ook internationaal mee kan doen met de top.
  Lorca, Nogevendit, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Rintje is iig een man die weet waar hij het over heeft en die denk ik dicht bij de schaatsers staat. Ik ben voorlopig blij met deze keuze. :)
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik ben wel gematigd positief, eigenlijk.

  Pluspunten zijn dat hij ex-topper is, dat hij ook veel ervaring met de TP heeft, en dat hij ook goed weet hoe commerciele belangen per ploeg meespelen. Bovendien is hij intussen ver genoeg verwijderd van de huidige topschaatsers dat er wat dat betreft weinig verstrengeling zal zijn. Hij heeft weinig coach ervaring, maar in hoeverre dat nou nodig is voor deze positie.....

  Dat hij iemand is die bekend staat om zijn sterke persoonlijkheid en het feit dat hij niet te beroerd is om gewoon zijn eigen plan te trekken, lijkt me ook erg goed. In zijn eerste reacties bezigt hij ook stevige taal.

  Nou is de vraag natuurlijk altijd of hij in de praktijk ook zo bereid is om moeilijke beslissingen te nemen waar sommige coaches/ploegen niet blij mee gaan zijn...
  Monique vindt dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Andere kenner doet ook interessante duit in het zakje:
  upload_2022-10-4_21-9-37.jpeg
  ik zou dit ook best weleens willen zien! En dan zonder wissels met duwen.
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Krol heeft mij verteld dat hij nul interesse heeft in de ploegenachtervolging, dus dat gaat hem niet worden.
  strawbale vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  die ex-schaatser waar Ritsma mee gepraat heeft... hierboven las ik al dat dat Kramer zou kunnen zijn

  maar ik dacht ineens: kan dat ook Wennemars zijn?
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jammer dat Wennemars geen bondscoach is geworden - hij had (bijna) altijd drie Nederlanders op het podium gehad ;)
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Maar we hadden ook altijd onder de maat gepresteerd, want maar 1/3 van het podium is oranje.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, het lijkt mij idd ook dat de eerste voorwaarde moet zijn dat schaatsers belangstelling hebben. Een opstelling willen maken met mensen die niet eens willen heeft natuurlijk geen enkel nut.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik ben zeer positief over deze aanstelling. Ik denk dat Ritsma iets kan brengen dat eerdere bondscoaches niet konden. Het is nu wel al oktober, dus het is vrij laat. Daarom kan je Ritsma het eerste seizoen eigenlijk nog niet afrekenen op het resultaat. Nederland heeft een achterstand op de ploegenachtervolging. Nu er niet getraind is, kan je niet verwachten dat Nederland die achterstand gedicht heeft.

  In eerste instantie lijkt het proces me belangrijker. Het zorgen voor commitment en arbeidsvreugde bij de rijders. Als je dat voor elkaar krijgt komen de resultaten veel gemakkelijker. Dat wil zeggen, veel contact houden met rijders en er bovenop zitten als iemand de kantjes ervan af loopt, zichzelf te belangrijk vindt of een negatieve vibe meeneemt.
  Lorca, mi, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dit vind ik een heel belangrijke. Coopmans heeft de teamonderdelen in Nederland drie jaar lang vernacheld, dus Ritsma moet eerst veel rechtzetten om terug bij start te komen, en daarna kan hij pas werken aan groei. De kans dat er geen problemen zijn dit seizoen is praktisch nul, hoe goed Ritsma het ook doet.
  proeme vindt dit leuk.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Een NK team pursuit, daar kwam ik best al weer heel lang geleden mee, ik denk zeker 10 jaar geleden al eens op dit podium.

  En dan wel teams die je zelf mag samenstellen, je hoeft je niet te beperken tot de commerciële ploeg waar je zelf toevallig net in zit.
  Zodat ook rijders uit kleinere ploegen kans hebben zich ergens aan te sluiten.

  Doel is met name om door veel meer mensen en ploegen over deze discipline na te laten denken je sneller kunt ontwikkelen.
  Het is natuurlijk tekenend voor hoe het onderdeel erbij hangt dat bijvoorbeeld wisseltechnieken als ook het duwen pas na twintig jaar (door)ontwikkeld
  worden.

  Ik ben blij met de aanwijzing van Ritsma als bondscoach. Toch iemand die boven de partijen staat, niet uit een bepaalde hoek komt, en (als dat nodig mocht zijn) voldoende autoriteit heeft om consequenties te gaan verbinden aan bepaalde opstellingen van rijders (en hun trainers).
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik ben (gematigd) enthousiast. Verrassende, maar goede keuze wat mij betreft. Ik denk dat dit werkelijk de enige persoon uit de schaatswereld is die én zijn papieren heeft, én een prima band heeft met de drie belangrijkste coaches (Anema, Orie en Van Velde). Vervolgens is Ritsma lekker direct, eigengereid én heeft hij als schaatser een CV om U tegen te zeggen (iets wat bij de aanstelling van Coopmans toch wel vaak voor diens voeten werd gegooid in de eerste reacties - gezag is echt key hier). Wel dus met de toevoeging 'gematigd' omdat de historie op de TP ook wel voor een cynische benadering zorgt mijnerzijds.

  Ook wel bijzonder dat er dus 6 à 7 maanden is vergaderd over de vraag of er überhaupt een bondscoach moest komen en de 'wie-vraag', en het dus vervolgens met Ritsma heel snel is rondgekomen. Dat voelt toch weer als onnodig tijdsverlies. Dit seizoen kun je wat dat betreft sportief als verloren beschouwen, maar dat zal Ritsma ook niet kwalijk worden genomen. Het is wat dat betreft lekker dat hij wel alle tijd heeft dit seizoen om de lijnen direct goed uit te zetten voor de komende drie jaar.
  G1ant vindt dit leuk.
 20. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Schaatsster De Jong blij met keuze voor Ritsma: 'Benieuwd hoe hij het gaat aanpakken' - https://nos.nl/l/2447089

  "De coaches".

  Mooi dat Ritsma het gaat doen. Hopelijk krijgt hij het op de rails.

Deel Deze Pagina