Toekomst schaatsen/Welke veranderingen zijn gewenst?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 1 mrt 2017.

 1. Harwi

  Harwi New Member

  Ik denk dat het combineren van een WK afstanden met een WK allround (zoals bij het junioren WK) een betere oplossing is.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat is een grote denkfout: als je maar op een wel aantrekkelijke sport gaat lijken zou je de sport redden. Ik denk dat geen enkele langebaner zit te wachten op wedstrijden op een 250m baan. Je zult als sport je eigen sterke punten naar voren moeten brengen anders kun je beter stoppen.
  Ik zie wel het probleem dat de sport te beperkt is qua banen. Hiervoor zou ik graag een oplossing zien in de vorm van tijdelijke banen. Mocht men dat redelijk betaalbaar voor elkaar kunnen krijgen dan is dat een gat in de markt.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat kan bij de junioren werken omdat die nog wel alles willen rijden. De senioren hebben hun keuze al gemaakt en dan is het allrounden het eerste dat afvalt.

  Dat vind ik wel een goed idee.
  G1ant vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Inderdaad, ik denk dat zelfs Kramer de 10km belangrijker zal vinden dan het allrounden. Dus zelfs Kramer zou het allroundtoernooi niet rijden in de opzet van het WK junioren.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Als ik moet kiezen welke tijdrit onderdelen er beslist behouden moeten blijven kies ik voor 500m (sprint), 1500m (middenafstand) en 5km (lange afstand). Zowel heren als dames. Dan heb je meteen de moderne driekamp.
  De mass start kan dan naar 10km om zo de 5km tijdrit te ondersteunen. Team pursuit kan behouden blijven en een estafette over een ronde of 9 kan toegevoegd worden. Dan heb je zes onderdelen waarbij de middenafstand rijders niet onevenredig in het voordeel zijn t.o.v. de stayers.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik denk dat mijn verhaal niet helemaal goed is overgekomen: het langebaanschaatsen is volgens mij niet meer te redden. Daarvoor is het al te ver heen, en de mentaliteit van de betrokkenen niet OK.
  En natuurlijk kun je allerlei estafettes en massastarts gaan introduceren op een 400m-baan, maar je kunt natuurlijk ook meteen gaan shorttracken.

  En dat langlaufen en al die andere sneeuwsporten populair zijn in de "heartlands" of de sport, heeft er volgens mij ook mee te maken dat daar gewoon elk weekend een wereldbeker is. Dus veel meer exposure heeft.
  fransvanbakel en kritischkijker24 vinden dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dus moet je nu eindelijk eens tot een samenhangend beleid komen i.p.v. het zwabberbeleid na Sochi (eerst onzalige vierkamp, nu toch maar niet). Ook de onlogische opzet van de schaatskalender heeft de zaak alleen maar slechter gemaakt. Ik noem:
  - WK sprint helemaal naar achteren zodat de Koreanen ook afhaken.
  - World Cup finale als mosterd na de maaltijd.
  - Kwalificatie WK's moeilijk gemaakt voor de toppers uit Azië en Noord Amerika.
 8. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Jaar in jaar uit voert men hier dezelfde discussie :rolleyes::rolleyes:

  Terwijl iedereen weet dat lange baan en dan zeker allround / lange afstanden etc NIET te redden is !

  Ik vind het ook jammer want heb er lange tijd van genoten en zette er vroeger zelfs mijn wekker voor
  Maar die tijd is voorbij

  Niet alleen bij mij is de interesse tanende , ik merk het ook bij iedereen in mijn omgeving

  Nee he niet weer dat saaie schaatsen op tv begint men al te roepen , zonder zelfs maar te weten welk toernooi dit nu weer is

  Het grote probleem is dat er te VEEL schaatsen is en dat alleen Nl excelleert , Sprint / allround en vd 500 tot de 10 km ALLES is van ONS en als er al eens een buitenlander wint dan is dat omdat zij een connectie met Nl heeft

  Hierdoor is het van topsport tot nationale folklore geworden

  Helaas maar waar :(

  Accepteer nu maar dat schaatsen zoals het was nooit meer terug komt , zoals alles wat ooit 50 jaar geleden mooi was dat nu niet meer is
  Quarantenove en fransvanbakel vinden dit leuk.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ben je betoeterd. Dat heeft er niets mee te maken (ja alleen Yuskov) Waarom doet Peter Michael niet mee. Weet hij wel dat er een WK allround bestaat.
  Ik weet niet of Sven er nog belang bij het voortbestaan van een WK allround heeft. Maar zou hij niet eens een praatje met die Nieuw Zeelanders gaan maken. Er was er nog één geplaatst.
  Ik ben een die-hard allround fan maar zoals het nu gaat hoeft het niet meer.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dat sneeuwsporten populair zijn komt ook gewoon omdat veel mensen het zelf doen in de winter, bijvoorbeeld in een vakantie. Wat dat betreft zou de ISU inderdaad misschien eens naar verplaatsbare banen moeten kijken om die in wintersportgebieden neer te leggen. Al helpt dat niet altijd: Groot-Brittannië ligt de hele winter vol schaatsbanen en toch zijn langebaanschaatsen en kunstschaatsen daar bijna niet bestaande en is ook shorttrack niet enorm.

  Ik denk trouwens dat het met een enorm drastische koerswijziging nog wel te redden is. Alleen dan moet dat misschien eens vanuit de enorm conservatieve KNSB komen, zonder ook maar iets rekening te houden met Nederlandse kijkers. De Nederlandse kijker zouden moeten worden genegeerd en dan eens goed kijken wat Korea, China, Japan en de VS zouden willen. De Nederlander blijft toch wel kijken.
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2017
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Als compensatie voorn het verlies van de 10k dan ook de 500 schrappen.
  Koen vindt dit leuk.
 12. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Elise Christie is wereldtop.
 13. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Wie. Bowe is geblesseerd. Leenstra was de enige die niet wilde.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, dat zeg ik toch ook... Dat er wel shorttrack is, maar niet groot. De beste kunstrijder ter wereld is een Spanjaard, toch kun je Spanje geen kunstrij land noemen. En Tsjechië geen langebaanland, ondanks Sablikova en Erbanova. Dat zijn eenlingen.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  De ISU heeft in zijn zogenaamde vernieuwingsdrang al te veel vernieuwd. In plaats van nieuwe supporters te winnen heeft men de oude weggejaagd.
  Dacht je nu echt dat de USA warm gaat lopen. Dat gebeurde al niet met Heiden. Azie is wel een optie, maar daar willen ze shorttrack. Dus ik zou zeggen schrap het lange baan schaatsen öp de spelen.
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Gedeeltelijk waar. WC finale is inderdaad mosterd na de maaltijd omdat die WC helemaal niets voorsteld. In bijna alle andere wintersporten is het een/de hoofdrprijs. Staat er in de Nederlandse kranten wie er leider is in de GWC.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Niet zo pessimistisch Gerrit. In Japan leeft het langebaan nog wel.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 18. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Omdat Sven de 10k rijdt, is het zeer wel mogelijk dat hij de 500m toch meepakt om deze titel ook te winnen. Mocht zijn voorkeur bij de 1500 liggen dan zou dat anders zijn.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Er is geen enkele supporter weggejaagd door de ISU. In het buitenland waren er geen supporters, in NL zijn kijkcijfers en kaartverkoop nog steeds goed.

  Opvallend vond ik ook dit forum vorig weekend. Er was hier een juichstemming over het WK sprint. Een toernooi waar ik juist heel verdrietig van werd: er waren hooguit 50 betalende supporters. Dan snap ik echt niet dat hier een juichstemming is over records ed terwijl net het failliet van de sport duidelijk in beeld is geweest. Zelfs het WK sprint, toch aantrekkelijker dan allround de laatste jaren en ook met meer publiek, trekt gewoon geen enkele supporter meer. Waarvoor wordt het dan gehouden?
 20. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  En dat de toppers niet afzeggen vanwege een trainingsblok

Deel Deze Pagina