Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 2. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Jammer maar wel begrijpelijk als je 31 jaar bent, een volgende olympische cyclus is voor haar denk ik te ver. Verstandig om met je beste vorm te stoppen.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, ik ben benieuwd hoeveel 30+'ers zullen volgen. Zeker degenen zonder contract voor volgend jaar.
 4. Forza

  Forza Active Member

  Een beetje opruimen van middelmaat en oudere schaatsers kan geen kwaad, zodat talenten ook wat makkelijker ruimte in ploegen krijgen. Ik zou met name snel afscheid nemen van de matige generatie vrouwelijke sprinters die we nu hebben (types als van Hemert, Das, van den Brandt). Daar in door blijven investeren is volstrekt zinloos; je kan prima met mannelijke junioren trainen om een training van een vergelijkbaar niveau te krijgen. Het moet wel topsport blijven.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Daar zou ik Das niet gelijk tussen willen zetten, al is die ook wel wat ouder. Maar ze werd de afgelopen 2 NKs sprint nog tweede, daar moet natuurlijk ook wel enig niveau over blijven.
 6. Forza

  Forza Active Member

  Ik vind het een leuke vrouw en gun het haar ook dat ze de 500m mocht rijden op de OS. Maar ik weet niet hoeveel niveau het toevoegt om iemand op de sprintvierkamp te houden die structureel 5 punten lager scoort dan de wereldtop. Dat is een mijlengroot en onoverbrugbaar verschil, waar toekomstige potentiële toppers vrijwel niets van kunnen leren.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 7. alexlondon

  alexlondon Active Member

  Met Joy Beune, Jutta Leerdam en Femke Beuling etc op komst wordt zelfs het behalen van een World Cup startbewijs voor de bovengenoemde subtop dames haast niet meer mogelijk dus die zullen dat dan uiteindelijk zelf ook wel in gaan zien.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat klopt, maar wat is het alternatief? Dan zou op het NK Sprint dit jaar een Manouk van Tol van 26 4e worden. Letitia de Jong en Sanneke de Neeling hebben toch echt trainingspartners nodig.
 9. Forza

  Forza Active Member

  Die kunnen prima trainen met mannelijke junioren, lijkt me. Een andere optie is talentvolle buitenlanders aantrekken, net zoals Kodaira en Erbanova bij de ploeg van Timmer. Dat heeft toch mooie dingen opgeleverd voor de schaatssport. Is sponsortechnisch misschien weer wat minder interessant.
 10. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Ik ben het wel met Forza eens alleen is vd Weijden natuurlijk geen middelmaat getuige haar 4e plaats op de spelen.

  Modbreak SprintMaster: deel bericht gekopieerd naar Selectie OS topic wegens off-topic hier.
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 mrt 2018
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Van der Weijden kan dan die gedroomde medaille op een groot toernooi komend weekend alsnog ophalen lijkt me.
  Ze is in vorm en heeft altijd een hele aardige sprint.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ophalen... zo makkelijk zal dat niet gaan, tegen Wüst, De Jong, Sáblíková en Takagi.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Opruimen? Wat is dat nou weer voor terminologie? Dat klinkt oneerbiedig. Het zijn mensen.

  Dit zijn dus de problemen waar ongeveer alle andere landen tegenaan lopen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Olivier Jean lijkt ook vertrokken bij Clafis/A-Ware, al was dat volgens plan (bron: https://www.instagram.com/p/Bf6xAaPhs5F/?hl=en&taken-by=teamclafis). Denk dat hij stopt met langebanen nu hij de OS (weer) heeft gehaald. Jammer, leek een leuke ploeggenoot. Wel een leuke laatste dag gehad in Friesland, getuige de Instagram posts van Olivier Jean zelf en ook Jorrit en Heather Bergsma. Schaatsen op natuurijs is natuurlijk een prachtig afscheid :)

  Denk ook dat K.C. Boutiette definitief stopt met schaatsen en dus bij Clafis vertrekt. Hij trainde dit seizoen al niet meer mee en zat officieel niet meer bij de ploeg (althans, niet in wedstrijd/trainingsverband). Werd nog wel gesponsord. Althans, die keren dat ik K.C. dit seizoen zag was de Clafis kleding nog aanwezig.

  Ben benieuwd welke buitenlanders ze nu gaan aantrekken. Sinds het vertrek van Contin op sportief vlak geen enorme toevoegingen geweest, al won Jean natuurlijk nog brons afgelopen seizoen. Blijft fijn voor de MS om een buitenlander in de gelederen te hebben. Ik weet niet hoe het met Swings zijn contract zit bij Bouw&Techniek, maar dat was natuurlijk een prima toevoeging geweest (voor zover de combi fulltime skeeleren in de zomer/ fulltime schaatsen in de winter geen frictie oplevert). Andere buitenlanders op het oog die ook wel geschikt lijken voor de marathons/MS?
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2018
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, maar dan hoef je dat als Nederland of als Nederlands team niet bewust op te zoeken. Als Anice Das nog door wil, zou ik haar toch echt overwegen als ik Letitia de Jong ook in mijn team had.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Geen Sjoerd de Vries-fan toen hij nog actief was..??
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Mannen rijden trouwens een andere slag dan vrouwen. Dat traint niet goed, ook Wüst is daar van teruggekomen. Ze hadden het daar nog over tijdens de Spelen, over Visser die met dames kon trainen en daarom met stappen vooruit ging.
  Forza vindt dit leuk.
 18. Forza

  Forza Active Member

  Sorry, zo bedoelde ik het niet. "Afscheid nemen van" was beter geweest.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ze hadden het toch juist over Visser die met “de jongens uit Groningen” trainde en daarom zo goed was geworden.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ze hadden het er toch over dat ze de laatste tijd wel met vrouwen kon trainen? In elk geval, daar ging het op de radio dacht ik over (ik moest ook nog rijden, dus heb hier en daar vast een flard gemist). Ik weet in elk geval zeker dat Irene Schouten op de radio zei dat trainen met mannen niet echt gaat vanwege de andere slag en Wennemars was het met haar eens.

Deel Deze Pagina