Transfertopic 2023-2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 15 feb 2023.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het is inmiddels alweer februari en we hebben nog maar een klein maandje te gaan of schaatsseizoen 2022-2023 zit er alweer op. De hoogste tijd dus om weer een nieuw Transfertopic op te tuigen voor alle transfers én verlengingen. Op langebaanvlak is het nog vrij rustig. Hein Otterspeer heeft met een jaar verlengd bij Reggeborgh (met een optie voor nog een seizoen) en Marijke Groenewoud heeft tot en met de Spelen van 2026 bijgetekend bij AH-Zaanlander.

  Qua transfers op de langebaan is het nog betrekkelijk rustig. De topteams hebben ook niet veel ruimte na alle meerjarige contracten die werden uitgedeeld na de Spelen van 2022. De eerste echte transfer is vandaag bekend gemaakt. Victor Ramler verruilt Reggeborgh langebaan voor Jumbo-Visma Marathon (die hebben twee plekjes op te vullen na het vertrek van Arjen van Damme en Casper de Gier). Geen onlogische transfer. In de marathon liggen veel toppers al vast en Ramler had én een jaarcontract én een hoogst ongelukkig (ronduit slecht) seizoen. Benieuwd wie Reggeborgh gaat vastleggen als vervanger voor Ramler. Er stroomt ook genoeg getalenteerde jeugd door (Stam, Egberts, Van de Bunt, etc.).

  Qua marathontransfer is het ietsjes drukker. Zo zullen Bart Swings en Yves Vergeer (op de langebaan uitkomend voor IKO) volgend seizoen hun marathons rijden bij OKAY/Bouw en Techniek en verruilt Casper de Gier Jumbo-Visma Marathon waarschijnlijk voor Reggeborgh Marathon.

  Anderen meer nieuwtjes te melden?
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Fijne verlengingen om over te lezen. Vooral dat IKO zulke lange verbintenissen aangaat is erg prettig (en ook wel verbazingwekkend eigenlijk), lijkt me fijn schaatsen voor Beune en Diniz, en ook voor Groot zodat ze weet dat ze tijd heeft om zich verder te verbeteren.

  De verlenging van Botman is ook logisch gezien zijn vooruitgang.
  alexander79 en fransvanbakel vinden dit leuk.
 4. MAB

  MAB Active Member

 5. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Zag dat het nog niet gemeld was, dus bij dezen:
  Westenbroek blijft twee jaar langer bij Reggeborgh.
 6. TdH

  TdH Member

 7. Trymare

  Trymare Active Member

  Why is this interesting? The only thing that matters is the nation of the athletes. In Norway, no one cares what club people train in.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  In Nederland zijn de ploegen heel belangrijk en sommige schaatsers gaan veel beter rijden als ze naar een andere ploeg gaan, zoals Beune van Jumbo-Visma naar IKO. En een schaatser zonder commerciële ploeg heeft het een stuk lastiger dan eentje met.

  En dus is het interessant om te zien welke schaatsers bij welke ploegen zitten. Internationaal maakt het inderdaad niet uit, maar binnen Nederland wel.
 9. Kristian

  Kristian Active Member

  I would say this is interesting internationally as well. Interesting to know who Roest teams up with. The move from Jumbo Visma and so on. Background info can always be useful. In Norway in the past there has been some controversy when skaters outside the bonds own team ("forbundslag") have been left out from representing.
 10. Trymare

  Trymare Active Member

  Ok i understand. I will now read about all the teams in Nederland, and really be a part of this discussion. I will soon write my opinions about this topic, extremely honest opinions!
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Inmiddels hebben de Nederlandse wereldkampioenen junioren bij de jongens alle drie een ploeg. Remco Stam (tevens zilver op de 5km van het WKJ) gaat naar Jumbo-Visma Marathon, Tim Prins gaat naar Reggeborgh (had ook aanbiedingen van JV en IKO op zak) en Sijmen Egberts gaat naar Jumbo-Visma Development. Daarnaast heeft Jordy van Workum zijn contract bij JV (Development?) met twee jaar verlengd.

  https://www.schaatsen.nl/nieuws/2023/maart/kort-door-de-bocht-4/

  Ben benieuwd voor wie Tim Prins in de plaats komt bij Reggeborgh. Volgens mij zitten die al aan 14 rijders. Victor Ramler vertrekt daar, maar die is al vervangen door Remo Slotegraaf. Mats Siemons had een eenjarig contract, maar ik zie weinig reden om dat contract niet te verlengen. Toch genoeg laten zien naar mijn idee.

  Ook JV zit aardig vol. Volgens mij heeft alleen Reina Anema van de hoofdploeg een aflopend contract.

  Er is nog aardig wat talent om op te pikken. Zo zitten Isabel Grevelt en Sanne in 't Hof nog altijd niet bij de commerciële (al hebben ze aangetoond dat misschien ook niet nodig te hebben).

  En er zijn écht nog een hoop doorstromende junioren dames met een hoog niveau:
  Jade Groenewoud
  Jildou Hoekstra
  Pien Hersman
  Pien Smit
  Sophie Kraaijenveld
  Chloé Hoogendoorn

  Bij de heren is de spoeling wat dunner mijn inziens. Al zal Stijn van de Bunt vast wel terecht kunnen bij IKO of AH-Zaanlander. Misschien dat een Jenning de Boo of een Simon de Smit (intrigerend stayers/marathon talent) nog een kans krijgen.
  TdH en Duif vinden dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Joey Mantia rijdt volgend seizoen bij AH-Zaanlander, aldus de laatste Barre Beukers-podcast. De bedoeling is dat hij bij Anema ook marathons gaat rijden.

  Geen hele grote verrassing meer (zie ook hier: https://schaatsforum.nl/index.php?threads/de-ziekenboeg.9679/reply&quote=346405), maar wel leuk. Er rijden straks héél veel skeeler-wereldtitels in het Nederlandse marathonpeloton met Mantia, Swings en Peter Michael. Ben benieuwd hoe het Mantia zal vergaan. Inmiddels alweer 37 jaar oud en een heel seizoen gemist wegens chronische rugklachten. Zal meer een focus op de Mass Start worden lijkt mij. En natuurlijk een luxe vierde man voor de TP-trein van de Amerikanen.
  De Keizer en Nickel vinden dit leuk.
 13. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Pien Hersman gaat naar team IKO (bron: Instagram)

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
  Elina en fransvanbakel vinden dit leuk.
 14. MAB

  MAB Active Member

  Jade Groenewoud gaat ook naar IKO.
  Duif vindt dit leuk.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  En Stijn vd Bunt ook als ik het goed heb.
 16. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Michel Mulder wordt 'performance coach' bij Novus.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dus toch geen commentator.
 18. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Jenning de Boo naar Reggeborgh (Instagram).
 19. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  VorstM, Marcel Vos en Kristian vinden dit leuk.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik ben benieuwd wie er nog meer aansluiten. Hij heeft nog wel wat rijders nodig.

Deel Deze Pagina