Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wat een nare toon is dat zeg in die podcast.
  Maar laten we nou niet direct de conclusie trekken dat dit van Kramer af zou komen of door hem geinstrueerd zou zijn. Dit lijkt me meer passen bij Stalenburg zelf eigenlijk, die altijd nogal een vervelend persoon is geweest en vooral moeilijk lijkt om te kunnen gaan met veranderende maatschappelijke normen en gedragsvormen.
  Zeker, het is waarschijnlijk dat Stalenburg via personen binnen Jumbo (kan Kramer zijn) heeft gehoord dat er irritaties waren over Leerdam's gedrag. En dat mag natuurlijk dat mensen zich aan haar gedrag en houding irriteerden. Wij waren er niet bij dus wie weet wat haar houding was. Maar dat publiekelijk naar buiten gooien, indirect of direct, daar hebben Kramer/Jumbo toch echt niks mee te winnen...

  Anyway, of dit nou wel of niet via Kramer/Jumbo zo is gebracht: Jumbo is in heel rap tempo bezig hun hele imago te vernietigen en al het opgebouwde krediet bij zowel publiek als alle schaatsers te verkwanselen.
  Ik krijg ook steeds meer de indruk dat Orie een beetje als 'innocent bystander' met lede ogen dit alles moet aanzien. Voor zover ik kan zien, lijkt hij me vooral gefocust op hoe hij de schaatsers beter kan maken. Hij is dat natuurlijk niet in 1 seizoen ineens kwijtgeraakt. Verder zijn schaatsers eigenlijk altijd wel vrij goed met Orie uit elkaar gegaan, zelfs als ze zijn aanpak niet meer goed vonden werken. Ook nu heeft Leerdam vooral over Orie alleen goede woorden gehad.

  Al dit moddergooien en de zelf-destructieve PR campaigne lijkt vooral buiten Orie om plaats te vinden.

  Misschien is het toch vooral Kramer die het niet voor elkaar krijgt boven zijn eigen frustraties en rancune vwb de ontstane situatie binnen Jumbo uit te stijgen.....
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Tja, de onafhankelijke journalist uithangen, je laten inhuren voor PR en lobbywerk en nog eens als politicus in de provinciale Staten zitten, dat zou toch niet moeten kunnen. Maar Jaap Stalenburg kan die rollen prima scheiden. Vindt hij zelf.

  Verder eens met de analyse. Ben erg benieuwd hoe de verstandhouding tussen Orie en Kramer nu is. Volgens mij zijn ze beide eigenaar van de ploeg, dus ze kunnen niet zonder elkaar.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik vond beide heren vooral erg fel, ook bij de andere onderwerpen. Overigens mogen ze wel eens aan wederhoor doen, als je jezelf journalist wil noemen.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Tja, hoe het precies gegaan is blijft speculeren. Hoop vooral dat de Jumbo ploeg weer een beetje tot leven komt en dat Jutta op welke manier dan ook weer kan laten zien wat ze zo goed kan.
  Deze situatie en dit moddergooien is uiteindelijk voor iedereen slecht.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Het past gewoon in de afgunstige berichtgeving rondom het privé-leven van Jutta Leerdam. Ook hier op dit forum heb je wel posters die graag benadrukken hoezeer ze haar levenswandel afkeuren, of de hele tijd vermelden dat ze het beu zijn dat er zoveel aandacht voor is, of zich ongevraagd zorgen maken over het verloop van haar carrière in de spotlights. Ze zou teveel bezig zijn met haar Insta-leven, ondanks dat ze gewoon alle schaatswedstrijden rijdt op een hoger niveau dan de gemiddelde Nederlandse vrouw die dat niet zou zijn.

  Diva-gedrag was ook volgens mij hetgeen Nuis en Kramer vooral tentoonspreidde binnen de ploeg van Orie, maar die werden daarin eerder gesteund door het management dan dat het ze ooit een contractverlenging heeft gekost, alleen werd dat haantjesgedrag genoemd. Dat Leerdam zich vervelend opstelt tegenover ploeggenoten heb ik overigens nooit zo heel veel van meegekregen, wel dat ze ideeen heeft over haar eigen trainingsaanpak.

  Om nog weer een vergelijking te maken met Nuis en Kramer, dat die twee hun privé-leven niet online gooiden in Insta-stories was, gezien hun reputatie, niet omdat ze er geen privé-leven op na hielden, laten we dat zo maar zeggen.
  Jeronimo1, Marcel Vos, Arvid en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. cifu

  cifu New Member

  Angel Daleman gaat meetrainen bij Jumbo Langebaan. Primaire ploeg wordt teamnl shorttrack. Blijft shorttrack en langebaan combineren.
  Dus (nog) niet officieel in dienst, maar toch al vast binnen.

  (www.schaatsen.nl)
 7. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  In eerste instantie had ik Daleman liever bij een andere ploeg zien trainen. Maar met de hernieuwde Jumbo ploeg vind ik het eigenlijk wel passend! Ze moet het toch van de 1500m en 1000m hebben en past daarbij goed bij Grevelt en Hoogendoorn. Daarnaast denk ik dat met het oog op de spelen, en het gegeven dat ze zich nu (na het behalen van haar diploma) nog meer wilt focussen op het schaatsen, het echt een weg richting de spelen van 2026 kan zijn, waarin ze zomaar een gigantische ontwikkeling kan gaan maken. Altijd afwachten natuurlijk, maar ik denk dat met de nieuwe balans in team Jumbo, en natuurlijk Dave Versteeg, het voor haar een keuze kan zijn die goed kan uitpakken. Daarnaast kan ik me in een podcast met Daleman herinneren dat ze antwoordde op het verschil met Leerdam op de 500m: ‘oh, dan mag Jutta wel gaan oppassen’. Natuurlijk niet negatief bedoeld, maar ik denk dat dit voor beide beter was. We moeten nog maar zien of Daleman het gaat waarmaken, maar ik zie Leerdam niet als iemand die blij kan zijn voor haar teamgenoot als die wint en beter is. En Daleman niet als iemand die in de luwte wil schaatsen, maar met grootste ambities. Voor allebei kan dit denk ik dus goed gaan uitpakken. We gaan het zien :)
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat er mensen zijn die afkeurend praten/schrijven over Leerdam's manier van leven, social media gebeuren etc. is inderdaad waar, maar het is wel wat makkelijk om dat dan weg te zetten als afgunst.
  De meeste irriitatie heeft voor zover ik kan zien meer te maken met de overmatige aandacht (tenminste, in de ogen van sommigen) voor Jake Paul.

  Ik ben het wel volledig met je eens dat zorgen over haar carriere a.d.h.v. haar relaties of social media activiteiten altijd flauwekul zijn geweest, en ook dat ze voor zover wij kunnen zien nooit slecht bij andere schaatsers lijkt te hebben gelegen. Wel idd dat ze haar eigen weg kiest en dat is haar goed recht.

  Of diva-gedrag haar een contractverlenging heeft gekost is zeer de vraag trouwens. Het is niet helemaal duidelijk of het Jutta zelf is die een andere weg wilde bewandelen.
 9. CasperW

  CasperW Well-Known Member

  Niet alleen Daleman, maar ook Schulting en Poutsma naar Jumbo!
  Duif, SprintMaster, Elina en 3 anderen vinden dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, die zag ik ff niet aankomen
 11. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Zo wat een verrassing! Niet dat de 2 gaan langebanen maar wel bij Jumbo. Ben wel heel benieuwd hoe ze het gaan combineren. Volgens mij trainde Schulting en Poutsma vorig jaar al geregeld op de langebaan. Ik zie Schulting nog wel stappen maken op de 1000m en Poutsma op de 500m. Echter, ben ik benieuwd in hoeverre ze het de top, Kok en Leerdam echt moeilijk kunnen gaan maken.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Interessante ontwikkeling!
  Al moeten we niet vergeten dat Schulting al vele malen meedeed aan bijv het WCKT (toen in een IKO pak). Helemaal nieuw is het niet. De combinatie constructie is wel nieuw voor Jumbo. Benieuwd hoe dit uit gaat pakken.
  Duif vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  #DaveVersteegEffect :)
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 14. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Jumbo gaat zich op die manier ook op shorttrack richten. ,,We willen wat anders doen dan de rest, geloven erg in die kruisbestuiving” Sven Kramer.

  Leuk hoor ‘anders dan de rest’, maar je gaat mij niet vertellen dat het niks te maken heeft met het succes van Jenning de Boo vorig seizoen. Ja, de combi is anders dan wat de rest doet maar Jumbo heeft het niet uitgevonden ofzo. Ik denk dat als Gerard van Velde vorig jaar niet in zee was gegaan met Jenning de Boo, dat ze er heel anders naar hadden gekeken. Is niet erg, maar echt HEEL anders is het ook weer niet. Schulting traint al heel lang ook op de langebaan. De combinatie zal ongetwijfeld meer zijn.

  Verder wel een leuke ontwikkeling voor die meiden! En sowieso nieuwe prikkels doen vaak goed.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zo zo dat is wel een verrassende move. Schulting is toch de koningin van het Shorttrack. Hier gaat Jumbo wel mee scoren qua publiciteit. Bovendien reed ze een jaar of wat geleden al een 37'er en 1.13 in Thialf. Ook Poutsma reed toen een 37'er. Misschien dat we dus van hun ook weer wat vuurwerk op de langebaan kunnen verwachten.
  Laatst bewerkt: 25 apr 2024
 16. Chrys

  Chrys Member

  Is dit stap 1 op weg naar een commerciële shorttrackploeg? Denk dat dat voor Kramer en Jumbo nog veel interessanter is. Jeroen Otter is vast wel bereid te vinden om aan te sluiten.
 17. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Zo dat zou best goed kunnen! Ik ben overigens wel heel benieuwd wat dit met de trainingskampen voor het shorttrack doet, aangezien ik lees dat de drie dames de trainingskampen mee gaan met Jumbo. Weinig (op niveau) vrouwelijke maatjes voor Velzeboer dan op trainingskamp.
  diploma vindt dit leuk.
 18. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ineens schiet me iets heel anders te binnen. Afgelopen winter werd Bart Schouten bij de Canadezen op een zijspoor gezet. Was nogal vaag allemaal. Is daar ooit nog iets over naar buiten gekomen ? Ik weet niet of hij daarna teruggekeerd is naar Nederland of nog steeds aan de overkant van de grote plas verblijft, maar misschien zou hij wel de individuele coach kunnen zijn die Jutta Leerdam zoekt.
 19. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  De basis blijft de Shorttrack selectie lees ik op haar insta. Valt me zelfs op dat Schulting wel heel duidelijk aangeeft dat langebaan in het teken van het Shorttrack blijft staan.

  Dus voor Velzeboer veranderd er niet zoveel verwacht ik. Alle dames trainen samen op de kortebaan. Anders zijn er ook 10 mannen die prima kopwerk kunnen doen ;)

  Verder wel een mooie ontwikkeling. Kerstholt en Versteeg kennen elkaar heel goed dat is ook handig.
  Lotte Meijers vindt dit leuk.
 20. diploma

  diploma Active Member

  Door de afwezigheid van Schulting had Velzeboer afgelopen seizoen ook weinig trainingsmaatjes op niveau (en toen presteerde ze ook goed). Met haar zus, Van Kerkhof, Van Oorschot en de mannen blijven er genoeg goede trainingsmaatjes over. Maar wel benieuwd naar de trainingskampen van de shorttrackers ja.

Deel Deze Pagina