Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Dat is zeker waar! Maar had natuurlijk wel haar grootste concurrent op de voor haar beste afstand aan haar zij. Maar je hebt gelijk, ook zonder hun zal het vast prima gaan.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ben ook wel benieuwd wat dit met de sfeer in de hechte shorttrackploeg doet. Schulting was in het verleden kritisch op Kerstholt. Ben nieuwsgierig of het inderdaad lukt vooral op positieve wijze de synergie zoeken. Hoop het van harte.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Zag net de interviews in het sportjournaal met Schulting en Kramer. Het kwam er allemaal wat aarzelend uit. Ik krijg de indruk dat dit een last-minute plan is na het vertrek van Leerdam. Misschien dat ze dit bij Jumbo wel eerder als optie achter de hand hielden en nu verrast zijn dat ze het konden doorzetten. Wel interessant om te zien hoe dit gaat uitpakken omdat de combi shortrack/lange baan nog nooit zo gedaan is. Met Schulting hebben ze nu iig weer een aansprekend gezicht.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ntab is weg dus Schulting mag naar Jumbo.
 5. Arvid

  Arvid Member

  Kan ook komen omdat Schulting pas sinds kort weer kan lopen.
  chicagodude en mi vinden dit leuk.
 6. HA01761

  HA01761 Active Member

  Deze had ik niet aan zien komen.

  Maar Schulting en Poutsma op de lange baan zou wel mooi zijn!
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik vind "anders doen" en "Jutta wil niet doen wat Jac altijd doet en dus moet ze weg" niet heel erg bij elkaar passen. Of ligt dat aan mij?
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als Jumbo A deed en nu B wil doen, maar Leerdam wilde C doen, dan kan dit allemaal prima.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik lees in de premium-artikelen dat ze vooral bij TeamNL Shorttrack blijven en dat ze de langebaantrainingen bij Jumbo gaan doen. Áls er ruimte is om aan te sluiten bij een trainingskamp van Jumbo, dan doen ze dat mogelijk. Praktisch verschilt dat niet extreem veel van het recente verleden. Die langebaantrainingen deden ze de afgelopen jaren ook al. Zo had Schulting natuurlijk al eens een contract bij IKO en trainde ze in de coronabubbel met JV mee. Poutsma trainde vorig jaar met Reggeborgh mee. Ik verwacht dat het er nu wel ordentelijker aan toe zal gaan met Versteeg als toezichthouder op beide disciplines en drie dames die dezelfde combi doen en altijd samen kunnen trainen.

  Zie ook deze toelichting van Schulting in de Telegraaf vanochtend:
  ''Het plan was er voor Schulting eigenlijk al om in Peking 2022 zowel als langebaanster als shorttrackster aan de start te verschijnen. Dat bleek niet haalbaar, maar voor 2026 sluit ze het niet uit. „Het is een optie als het echt goed in het programma past, maar het is niet de bedoeling om in allebei de disciplines naast de pot te pissen. Shorttrack blijft mijn prioriteit, maar de behoefte om te langebanen is er altijd bij mij geweest. Tevens maakt mij dat als shorttrackster beter. Het is een wisselwerking. In Milaan gaan we het zien, maar het belangrijkste is om de beste manier te vinden hoe goud te behalen.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Paar kleine nieuwsberichten:

  1) Myrthe de Boer schaatst vanaf 1 mei a.s. weer voor het Gewest Fryslan. Terug naar haar roots. Bij JV maakte ze een weinig succesvolle switch richting de sprint en reed ze in twee jaar tijd slechts 1 (minimaal) PR. Ik ben benieuwd of ze weer wat meer terug naar de 1500m en 3000m trekt. Er schuilt een hele goede 1500m-specialist in haar.

  2) Tjerk de Boer verlengt met één jaar bij AH Zaanlander / A-ware. Focust zich enkel nog op de marathon en dat betaalde zich in de tweede seizoenshelft van afgelopen jaargang uit in een eerste zege en meerdere podiumplaatsen. Ergens hoop ik hem ook nog zijdelings terug te zien op de langebaan, want daar liet hij altijd veel - onbenutte - potentie zien.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  https://nos.nl/l/2518172

  Op deze toon (2e helft interview) gaf Kramer als schaatser altijd interviews als het niet liep zoals hij wilde.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Interessante combi van Schulting en Poutsma bij Jumbo. Daleman heeft het ook wel goed voor elkaar, daar staat ze als net 17-jarige als een van de nieuwe aanwinsten van Jumbo naast twee Olympisch kampioenen B)

  Even in perspectief zetten wat voor tijden zij hebben staan:

  Ze staan 10e en 12e als het gaat om de snelste Nederlandse vrouwen op laagland op de 500m:
  37.07 Femke Kok
  37.14 Jutta Leerdam
  37.53 Jorien ter Mors
  37.53 Michelle de Jong
  37.55 Marrit Fledderus
  37.63 Naomi Verkerk
  37.64 Margot Boer
  37.68 Dione Voskamp
  37.70 Letitia de Jong
  37.71 Suzanne Schulting
  37.87 Isabel Grevelt
  37.89 Selma Poutsma

  Schulting is zelfs de 5e snelste Nederlandse ooit op laagland op de 1000m (of de 4e, voor wie de Zaanlander-Trainingswedstrijd-Correctie hanteert):
  1.12.80 Jutta Leerdam
  1.13.56 Jorien ter Mors
  1.13.73 Marijke Groenewoud
  1.13.86 Ireen Wüst
  1.13.97 Suzanne Schulting
  1.14.07 Femke Kok
  1.14.13 Antoinette Rijpma-de Jong
  1.14.41 Letitia de Jong
  1.14.48 Elisa Dul
  1.14.54 Isabel Grevelt
  1.14.56 Marrit Fledderus
  1.14.66 Michelle de Jong
  Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Maar toch he, in het verleden heeft Schulting zich weleens geplaatst voor world cups langebaan maar koos dan (ik denk terecht) voor het shorttrack. Is het Jumbo te doen om commerciële activiteiten in het inmiddels ook zeer interessante shorttrack (dat zou ik logisch vinden) of is het de bedoeling dat deze dames om langebaan medailles gaan meedoen? Die kans lijkt me voor Schulting (die het al eerder probeerde) zeer zeer klein. Voor de jongere garde wellicht groter.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op het WK na (*ISU, waarom 2 WKs in hetzelfde weekend, zo verlies je toch een boel publiciteit???) prima te combineren. Zeker de Azië-trip in het najaar.

  25-10 WC ST Montreal
  1-11 WC ST Salt Lake City
  22-11 WC LT Nagano
  29-11 WC LT Beijing
  6-12 WC ST Beijing
  13-12 WC ST Seoul
  10-1 EK LT Heerenveen
  17-1 EK ST Dresden
  24-1 WC LT Calgary
  31-1 WC LT USA
  7-2 WC ST Nederland
  14-2 WC ST Milaan
  21-2 WC LT Zakopane
  28-2 WC LT Heerenveen
  13-3 WK LT Hamar
  14-3 WK ST Beijing
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Behalve dat 25-10 waarschijnlijk ook het WCKT verreden zal worden en dat ik niet geloof dat iemand in een Jumbo-pak 6 worldcups in 1 najaar gaat schaatsen.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat? Is het WK langebaan en het WK shorttrack in hetzelfde weekend? Dat is stom gepland. Normaal vind ik het WK shorttrack leuk om naar te kijken, maar als dezelfde dag ook het WK afstanden is met daarbij ±20 pagina's aan schaatsforumdiscussies én nog wat berichten op X, weet ik niet of ik dan ook nog zin heb in shorttrack. ;)
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De nieuwe Noorse kernploeg:

  Ragne Wiklund - Aktiv SK
  Aurora Grinden Løvås - Nord-Odal IL
  Julie Nistad Samsonsen - Fana IL

  Peder Kongshaug - Stavanger Sandnes SK
  Hallgeir Engebråten - Nord-Odal IL
  Sander Eitrem - Nord-Odal IL
  Kristian Ulekleiv - Gjøvik SK
  Sigurd Henriksen - Fana IL
  Didrik Eng Strand - Hamar IL
  Bjørn Magnussen - Spk Falken
  Allan Dahl Johansson - Aktiv SK
  Henrik Fagerli Rukke - Hol IL
  Pål Myhren Kristensen - Arendal SK
  Siver Brattgjerd - Spk Falken
  Cristian Landrø Magnussen - Spk Falken

  Trainers blijven Jeremy Wotherspoon, Bjarne Rykkje, Jonas Bekken en vliegende keep Edel Therese Høiseth.
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  ... dat zijn erg weinig vrouwen.
  chicagodude en mi vinden dit leuk.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mijns inziens hebben ze 0 zekere OS-medailles in de huidige ploeg (voor zover sport zekerheid biedt natuurlijk), laat staan zeer reële kansen op goud. Zet dat af tegen Reggeborgh, AH Zaanlander en IKO die meerdere (top)favorieten op goud hebben in Milaan en je schiet echt tekort (*). Gelet op dat gegeven is het best logisch dat Jumbo zoekt naar een blikvanger die goud kan halen op de Spelen. Of dat nou op de langebaan of op de ''next best thing'' kortebaan is, zij ''hoort'' nu bij de ploeg en dus is er een blikvanger en positieve aandacht voor Jumbo. Dat zal voor de korte termijn vooral belangrijk zijn. Nog even los van de begrijpelijke wens van meer kruisbestuiving tussen het shorttrack en langebaan. Dat is iets waar de andere ploegen (De Boo bij Reggeborgh; Daan Breeuwsma bij Zaanlander en diverse lieden bij IKO) al veel langer mee bezig zijn.

  *Begrijp me niet verkeerd: er zit verraderlijk veel toptalent in de huidige Jumbo-ploeg, maar vooral op afstanden waar andere Nederlandse ploegen vooralsnog de betere toppers hebben.
  Laatst bewerkt: 26 apr 2024
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Dit is zeker zo! En het kan daarmee dus ook zomaar een keer goed vallen of meezitten.
  Dat is eigenlijk erg te hopen voor het Nederlandse schaatsen en het sponsorlandschap.

Deel Deze Pagina