Wereldbeker 3, Salt Lake City, 3-5 december 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 22 nov 2021.

?

Welke baanrecords/wereldrecords gaan sneuvelen?

 1. 500m: Lee Sang-hwa 36,36

  3 stem(men)
  6,3%
 2. 1000m: Brittany Bowe 1.11,61

  10 stem(men)
  20,8%
 3. 1500m: Miho Takagi 1.49,83

  3 stem(men)
  6,3%
 4. 3000m: Martina Sablikova 3.52,02

  22 stem(men)
  45,8%
 5. Minstens één van de team pursuits...

  12 stem(men)
  25,0%
 6. 500m: Pavel Koelizjnikov 33,61

  5 stem(men)
  10,4%
 7. 1000m: Pavel Koelizjnikov 1,05,69

  0 stem(men)
  0,0%
 8. 1500m: Kjeld Nuis 1.40,17

  1 stem(men)
  2,1%
 9. 5000m: Ted-Jan Bloemen 6.01,86

  31 stem(men)
  64,6%
 10. Alle wereldrecords blijven staan

  8 stem(men)
  16,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dat klopt. Ik bedoelde dit als in een situatie waarin zowel Bosker als Kramer zich niet individueel plaatsen. In dat geval zullen ze waarschijnlijk Bosker de MS in duwen en voor Kramer die 3e plek op de 5km willen regelen zodat ze de TP kunnen rijden. Dit was een reactie op het idee dat die derde 1500m plek wat betekent voor JV, waar ik zeer over twijfel.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Kramer na 300 meter in de MS finale als knecht van Bergsma:
  [​IMG]
  Inimene, rhalbersma, Eelco en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bosker en mass start is een kansloze missie, dat weet de KNSB dondersgoed omdat ze daarmee Bergsma's kansen torpederen. Ik voorzie dat de derde 1500m plek dé cruciale plek gaat worden m.b.t. een eventuele aanwijsplek voor de team pursuit.
  Laatst bewerkt: 6 dec 2021
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat is buiten de team pursuit heren van team USA gerekend. Die hebben namelijk het wereldrecord van datzelfde dreamteam (met toen een sterke Douwe de Vries i.p.v. een uit vorm zijnde Roest) gebroken.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja, maar wie dan wel? Hoolwerf? Ramler? Blokhuijsen? Allemaal mannen die een aanwijsplek nodig hebben. Bosker kan TP en MS rijden en de TP lijkt voor de knsb veel zwaarder te wegen dan de MS.
 6. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Uiteindelijk wonnen ze gewoon die eerste World Cup TP terwijl alle 3 de rijders uit vorm waren.

  De TP is waarschijnlijk de 3e beste kans op goud bij de mannen.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ramler of Blokhuijsen. De rest heeft er niet voor willen rijden dus dienen zij af te vallen. Bart Hoolwerf heeft het niveau niet.

  Dat klopt. Echter op zeer zwaar ijs en tegenstanders die niet in hun sterkste opstelling reden (Japan, Canada). In China gaan de omstandigheden vrij goed zijn omdat het in het voordeel van de Chinezen is. Onderschat Rusland en Noorwegen niet.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja, ik ben het met je eens, maar ik denk niet dat de KNSB het ook zo gaat zien als de situatie onstaat waarin zowel Kramer als Bosker zich niet zelfstandig plaatsen. Die 2e plek MS kunnen ze vrij geruisloos invullen (zeker gezien het feit dat ze Anema/Bergsma al jaren negeren) want er wordt geen schaatser duidelijk voor gepasseerd en dat is wel het geval als ze die 3e plek 1500m aan Bosker gaan geven.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  https://www.telegraaf.nl/sport/9939...ische-startplaatsen-de-druk-staat-er-enorm-op

  Kennelijk is er vannacht flink overleg gevoerd in SLC met de aanwezige coaches en sporters wie er nog naar Calgary (zouden) moeten en wat er voor nodig is om alle Olympische startbewijzen binnen te halen. Dan ben ik heel benieuwd wat de selectie gaat zijn. Men gaat vooral in op de 2e MS plek bij de mannen en dat er een hoop druk op staat bij Bart. Wie er ook geselecteerd gaat worden, het zal in dienst van Hoolwerf zijn (dan zeg ik: Jansman of Bosker ligt dan voor de hand). Bergsma heeft Hoolwerf in ieder geval nog aandachtspunten meegegeven om volgende week hopelijk wel de finale te halen.

  Volgende week wordt het voor Hoolwerf zaak om heel attent te koersen. Zorgen dat je bij de eerste tussensprint al punten pakt en vervolgens de puntentelling in de gaten houden. Het lekkerste zou zijn als hij na die 1e tussensprint kan wegrijden met een paar exoten. Voor hen is Calgary immers al helemaal de laatste kans.
  Yuskov vindt dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  “Joey Mantia gaf me een duwtje en nu heeft hij bij mij twee ruggenwervels omgedraaid!” ;)
  sysya vindt dit leuk.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Hoolwerf zal toch zelfstandig de finale moeten halen. Finale halen en die uitrijden zou genoeg moeten zijn voor plaatsing. Het maakt echt niet uit wie er in de andere halve finale rijdt.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 12. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Ze gaan echt geen aanwijsplek gebruiken voor de MS. Dat is niet gebeurd toen er een quota van 10 was en dat zal al helemaal niet gebeuren met een quota van 9. Bij de vrouwen kan het omdat je minder specialisten hebt.

  Zeker niet aangezien Blokhuijsen en Ramler zelf ook amper medaillekansen hebben. Met alle respect, die gaan echt niet Swings en Mantia eraf sprinten.
  mi vindt dit leuk.
 13. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  In al dit gediscusieer over quota-plekken gaat bijna de knappe prestatie van Nao Kodaira in de B-groep 1500m verloren: 1.52.67 (PB) op haar oude dag is heel keurig.
  Een carriere met 36.39-1.11.77-1.52.67. Ga er maar aan staan!

  Kuliznikov laat met zijn 1.07.00 (never forget Pekka Koskela) zien dat we hem nog niet helemaal moeten uitvlakken.
  strawbale, Marcel Vos, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Inderdaad ja. En dat lijkt al een erg lastige opgave voor hem.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het is ook zaak te kijken naar gevaarlijke mannen achter hem in het klassement, bijvoorbeeld Silovs, Peter Michael en Loubineaud. Die mag hij of zijn teamgenoot geen ruimte geven want dan kunnen ze voor het klassement zijn vertrokken. Mannen als Tai en Stekly, met alle respect, moet hij gewoon kunnen pakken. Het kan best raar lopen als de favorieten die toch al geplaatst zijn, het wel goed vinden.
  Lorca vindt dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Eens dat hij toch zelfstandig de finale zal moeten, maar dat zeggen we al twee wedstrijden; de realiteit heeft ons ingehaald. Dat is niet zo eenvoudig gebleken. De tweede manier om voldoende punten te halen is via de tussensprints in de halve finale (dus minstens 9e worden). En met die tussensprints (als je tenminste goed het overzicht bewaart in de halve finale) heeft hij direct een aardige kans om de finale wel te halen.

  Swings kunnen ze misschien wel aan. Omdat Swings in zijn eentje rijdt is hij meestal overgeleverd aan een sprintersrol, maar daarin komt hij toch minder tot zijn recht dan in een vrijere rol. Mantia of Lee wordt moeilijker. Eigenlijk hoeft dat ook niet. We hebben mannen nodig met tempohardheid zodat ze de finale kunnen halen en daarin ook een rol kunnen spelen om de wedstrijd zo hard mogelijk te maken (m.a.w: Bergsma's kansen op goud maximaliseren). Iemand die eenvoudig kan meespringen met aanvallen, of zelf aan kan gaan zodra Bergsma achterin het peloton gaat loeren op z'n kansen. Het is belangrijk dat we voorin een snelle man hebben zitten die in een kopgroepje een sprint kan winnen. Dan kunnen de buitenlanders niet meer bluffen en enkel op Bergsma rijden. Ze moeten dan wel gaatjes dichten. En dan kan Bergsma toeslaan. Ramler is zo'n man (Swings en Stoltenborg kunnen beamen dat als hij in je rug zit, je niet meer van hem af komt). En Blokhuijsen kan de snelle rondjes aan, maar ik maak me tegelijk een beetje zorgen om zijn inhoud. Hij gaat op de 1500 meters en de 5000 meters dit seizoen continu vroeg stuk.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  De vrouwen TP gaan Japan ook niet verslaan, maar dat betekent niet dat je opeen ter Mors, Achtereekte en Leerdam opstelt. Wie er ook wordt neergezet als 2e rijder, zal met Bergsma rijden. Je hoeft Mantia of Swings er niet af te sprinten als je een meerzijdige tactiek hebt.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Misschien moeten ze Otterspeer in vliegen en een halve finale laten rijden. Een klassieke magere Hein bocht en het halve peleton ligt op zijn gat. Scheelt weer klassement concurentie voor Bertje ;)
  Ikbenerweer en Marcel Vos vinden dit leuk.
 19. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Afhankelijk van de matrix kunnen er gekke dingen gebeuren: b.v. als NL maar 8 plekken krijgt (Hoolwerf haalt geen finale MS...), en er 2 aanwijsplekken worden gereserveerd, dan kan het zijn dat de 1.000m 1-2-3, 1500m 1 en 5K 1-2 boven de 500m uitkomen. Dan zou het zo maar kunnen dat b.v. Ntab of Otterspeer zelfs met een winnende 500m niet naar Beijng gaan als ze zich ook niet via de 1000m hebben gekwalificeerd. Dan zouden b.v. Verbij-Krol-Nuis die 500m plekken invullen. Ik zie de reeks van protesten al voor me.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Misschien moet Kai maar gaan rijden, dan komt niemand er Verbij
  Mjøsaman en sysya vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina