Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Voor de lange-afstandrijders en de toppers wel. Maar voor de schaatsers waarbij wereldbekers rijden niet vanzelfsprekend is, moet deze wedstrijd toch een doel zijn. En de technische problemen van de Ntab en Rijpma (die bij Jumbo-Visma zijn ontstaan) worden niet opgelost.
  Duif vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Orie zegt zelf het randje te hebben opgezocht. Tja, dan kan het dubbeltje de verkeerde kant op vallen door ziekte of pech.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  oké, Jumbo-Visma lijkt toch wel aan de vooravond van enige veranderingen te staan. Al is het maar omdat per gisteren Sven Kramer officieel de zakelijk kant van het team gaat doen en ze officieel gescheiden zijn van de wielerploeg. Dat de resultaten niet zijn wat ze moeten zijn hebben we allemaal kunnen constateren en gezien de zoektocht naar een nieuwe sponsor komt dit op een ongelukkig moment.
  N.a.v. het commentaar van Orie dit weekend (evalueren/snijden) en ook de opmerkingen van Mark Tuitert bij de NOS en in de NOS podcast over dat het team wellicht te groot is om nog goed te kunnen managen hier maar eens even de huidige selectie en wat ik kon vinden over contracten: (NB de selectie moest ik van Wikipedia trekken want ze zijn ook per direct van de website af...)

  Heren:

  Chris Huizinga >> geplaatst voor EK/WK/WC, contract tm 2026
  Beau Snellink >> niet geplaatst, contract tm 2026
  Kars Jansman >> niet geplaatst, contract tm 2026
  Merijn Scheperkamp >> reserve WK, WC? contract tm 2026
  Joep Wennemars >>reserve 1000m WK, WC? contract tm 2025

  Jorrit Bergsma>> geplaatst voor WK/WC, aflopend contract voorjaar 2024
  Thomas Krol >> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024
  Kai Verbij >> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024
  Dai Dai N'tab>> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024
  Serge Yoro >> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024.
  Tijmen Snel >> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024

  De jeugd heeft de toekomst lijken ze hier gedacht te hebben, de jonkies zitten allemaal waar ze zitten. Bergsma lijkt dit jaar door pech zijn niveau niet te halen, krijgt hij een tweede kans? Krol en Verbij vind ik lastig in te schatten. Allebei absolute kanonnen in het verleden, dit (en Jorrit) zal afhangen van de niet nader omschreven aanknopingspunten (interview Orie): zijn er zaken die je verwacht op kortere termijn beter te krijgen, of is de inschatting dat hun tijd is geweest en wordt dit snijden waar het pijn doet. Bij N'tab is dat hoofdstuk denk ik gepasseerd. Ik vrees dat dat einde oefening is. Idem voor Serge Yoro denk ik.

  Dames:
  Jutta Leerdam >> geplaatst voor EK/WK/WC, commercieel natuurlijk 1 van de zwaargewichten, contract loopt echter voorjaar 2024 af
  Merel Conijn >> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024
  Antoinette Rijpma-de Jong >> geplaatst voor EK/WK/WC, ook haar contract loopt af
  Reina Anema >> niet geplaatst, aflopend contract voorjaar 2024

  Alle dames zijn dus zonder nieuw contract, stel Jutta trekt een konijn uit de hoge hoed met een geheel eigen plan zou het me niet verbazen als Orie zijn damestak laat gaan. Als zij blijft (wat me het meest waarschijnlijke scenario lijkt) zullen ze vast en zeker ook Antoinette Rijpma de Jong behouden. Die heeft eigenlijk heel solide gepresteerd in de afgelopen jaren maar zal commercieel net wat minder zwaar wegen. Al zou ik haar heel erg graag onder een andere coach zien, ik denk dat zij bij bijvoorbeeld Reggeborch echt nog wel een stap kan maken, ik blijf bij haar de indruk houden dat er net niet helemaal uitkomt wat er in zit. Conijn zou je wellicht nog een kans willen geven met het oog op de toekomst. Reina Anema lijkt mij kandidaat om op zoek te gaan naar een andere stek.

  NB: ‘niet geplaatst’ is onder het voorbehoud van plaatsing world cups natuurlijk, daarvoor ben ik nog geen definitieve plaatsingslijst tegengekomen, ik vind op de schaatsen.nl dat de selectie wordt opgemaakt uit een combinatie van de WK selectie en de hoogst geklasseerden in WK 1-4. Er zijn hier mensen veel beter ingevoerd in de selectieregels: verwachten jullie dat er nog JV-rijders daar aan de start gaan verschijnen? Zo ja, sein me even in, dan pas ik de post aan!
  Laatst bewerkt: 2 jan 2024
  Lorca en Ikbenerweer vinden dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Je hebt daarnaast ook nog de opleidingsploeg en de marathonploeg:

  Opleidingsploeg:
  Chloé Hoogendoorn >> aflopend contract voorjaar 2024
  Myrthe de Boer >> aflopend contract voorjaar 2024
  Evelien Vijn >> aflopend contract voorjaar 2024

  Sijmen Egberts >> contract t/m 2025
  Jarle Gerrits >> aflopend contract voorjaar 2024
  Jordy van Workum >> contract t/m 2025 (maar al een tijdje inactief)

  Marathonploeg:
  Jorrit Bergsma >> aflopend contract voorjaar 2024
  Harm Visser >> contract t/m 2025
  Mats Stoltenborg >> contract t/m 2025
  Remco Stam >> contract t/m 2026, vanaf volgend jaar in de ''hoofdmacht''
  Robert Post >> aflopend contract voorjaar 2024

  Het is vooral interessant in hoeverre de sponsorzoektocht gevolgen gaat hebben voor deze ploegen, waar meerdere rijders doorlopende contracten hebben. Dat kunnen ze volgend jaar desnoods nog een jaartje drijvende houden (nu onder meer Jumbo nog een jaartje aanblijft voor een zachte overdracht), maar het wordt heel lastig om een sponsor te vinden die deze structuur 1-op-1 wil overnemen. Zeker met alle begeleidingsstaf er ook nog eens bij.
  mi vindt dit leuk.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik mis in de overzichten nog de overbodige Serge Yoro.

  Wat ik niet snap is dat schaatsers van het kaliber Chris Huizinga en Kars Jansman langlopende contracten hebben. Die zijn ook blij als ze voor een jaar mogen bijtekenen. Zoveel alternatieven hebben ze niet. Vallen ze tegen, dan kun je er snel van af. Presteren ze boven verwachting, zoals nu bij Huizinga, kun je als kapitaalkrachtige ploeg nog steeds verlengen.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De interesse in Huizinga is al jaren groter dan je zou verwachten. Dat Anema enorm van hem is gecharmeerd is een bekend geheim.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Dank! Toegevoegd!
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Een nieuw jaar, een nieuwe Avataar. Een gezond 2024 voor jullie allemaal!

  Hoe zit het eigenlijk met het contract van Jac Orie en de rest van de staf ?
  Lorca en mi vinden dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  The Speed Skating B.V. is de overkoepelende bv van de schaatsploeg. Bestuurders daarvan waren de holding van Jac Orie en Team Oranje B.V. (JV Road en JV Ice). Het lijkt mij dat Sven Kramer de aandelen van Team Oranje B.V. heeft overgenomen nu hij per 1 januari 2024 voor de helft eigenaar zou zijn. Kortom, het bestuur (Orie et Kramer) zal moeten beslissen over het contract van Orie. Dat lijkt mij wel een zekerheidje... Voor wat betreft de contracten van overige stafleden; geen idee.
  Mjøsaman en Duif vinden dit leuk.
 10. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Er zijn wel rijders die zich in de top-5 hebben gereden:
  Scheperkamp (500m NK 3e/4e op tijd)
  Wennemars (1000m, 4e)
  Verbij (1000m, 5e)

  Redenen waarom Verbij wel zou moeten starten op die 1000m: heeft al 5 wereldbekers 500m gereden en zou daarom belangrijke Nederlandse punten binnenhalen voor de combinatie.

  Verder gaat De Boo natuurlijk dubbelen. Als laatste dubbelaar zou je moeten kijken naar Otterspeer/Wennemars/Prins, wat heel goed ten koste kán gaan van Scheperkamp.

  Ik denk dat je iets als dit gaat krijgen:
  500m:
  De Boo (1e)*
  Botman (2e)
  Westenbroek (3e)
  Otterspeer (4e/5e op tijd)(heeft al WB-punten)*
  Verbij (7e/8e op tijd)(heeft al WB-punten)*

  1000m:
  De Boo (1e)*
  Prins (2e)
  Nuis (3e)
  Verbij (5e)*
  Otterspeer (7e)(heeft al WB-punten)*

  Overige combinaties zouden Botman (11e op 1000m, wel al WB-punten op die 1000m), Wennemars (6e/7e en 4e) en Prins (11e/12e) zijn, al heeft Joep nog geen WB’s gereden en Prins alleen de 1000m.

  Dat Scheperkamp niet mee gaat op de 500m, lijkt me daarom een zekerheidje..
  mi vindt dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Scheperkamp staat nummer 20 en heeft liefst 40 punten meer dan Verbij, die gaat echt wel mee op de 500m.
 12. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dat het seizoen voor Verbij voorbij zou zijn, vind ik een tikje voorbarig. Die heeft nog kansen voor het WK Sprint en de nationale titel. Samen met Wennemars, Prins, Botman en Otterspeer lijken me dat de grootste kanshebbers.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Tijmen Snel ontbreekt trouwens nog in het lijstje van JV-schaatsers. Ook einde contract.
  chicagodude vindt dit leuk.
 14. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Dat denk ik niet..:
  - De top 3 gaat sowieso.
  - Voor het WK sprint heb je dubbelingen nodig, dus moeten de plekken 4 en 5 worden opgevuld met dubbelaars. Scheperkamp zijn 1000m was daar te karig voor..

  Maar wellicht weet @Mjøsaman meer over het verdienen van startplekken voor de WK Sprint..
 15. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Maar waar kunnen mensen als Ntab, Yoro, Verbij naartoe? Reggeborg kan ook niet iedereen opvangen, dus dan zou je bij Johan de Wit uitkomen?
  Wat mij opvalt is dat de mensen voor de lange afstanden allemaal lang vastliggen(m.u.v. Bergsma). Snellink, Jansman, Huizinga. Is dit om Anema de wind uit de zeilen te nemen? Verder wel benieuwd waarom Anema uitgerekend in Huizinga erg geinteresserd is, @Lorca. Verder: Zal Bergsma blijven, of is er een mogelijkheid dat hij teruggaat naar Anema?
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mooi overzichtjes. Het zijn ook echt wel heel veel schaatsers.....
  Ook wel interessant wat sommige schaatsers zelf graag willen. En denk ik vooral aan de dames Leerdam, Conijn, en ARDJ. Leerdam zie ik ook zomaar zelf iets doen paart van JV. Conijn zou ik persoonlijk graag bij IKO zien, en ik deel de mening dat ARDJ misschien ook baat zou kunnen hebben bij een andere ploeg, hoewel ze eigenlijk altijd heel stabiel is blijven presteren. Ze is nu duidelijk meer midden-afstand rijdster geworden, dus wat dat betreft werkt de kruisbestuiving tussen haar en Leerdqm misschien juist prima (?)
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik zou Verbij eigenlijk wel bij IKO willen zien.
  En zoals je zelf al zegt kan Reggeborgh niet iedereen binnenhalen, mochten ze dat al willen. Bovendien zullen er misschien schaatsers zijn die een verbeterd contract gaan krijgen bij RB gezien de resultaten tot nu toe.

  Yoro....tja, staat al jaren stil qua ontwikkeling eigenlijk. Hij is nog wel vrij jong dus hij zal misschien wel een plaatsje ergens kunnen vinden. IKO misschien ook wel?
  Lorca vindt dit leuk.
 18. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Ohja, IKO kan ook nog. Maar goed, dat zal een hele teruggang zijn in salaris voor die mannen maar ja, beter dan niets.
  Laatst bewerkt: 2 jan 2024
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Momenteel lijkt Reggeborgh me niet de uitgelezen ploeg voor ARDJ. Die hebben alleen nog maar 500 meterspecialistes in huis die op de overleefmodus af en toe een goede 1000 kunnen rijden. Bij JV heeft ARDJ op dit moment de gunstige situatie dat ze aan de ene zijde Leerdam heeft voor het snelle werk en aan de andere zijde Conijn voor het duurwerk.
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk eerder Reggeborgh. Anema is een beetje lui en benadert weinig schaatsers voor een overname. Die zet, I kid you not, vaak vacatures uit en laat schaatsers solliciteren. Reggeborgh speelt echter nog een beetje met haar allroundtak en dus was er veel aan gelegen bij Jumbo om hun talentvolle stayers doorlopende contracten aan te bieden. Bij Reggeborgh hebben ze nu Slotegraaf binnen gehaald als vervanger voor Ramler en die zal gelet op zijn talent wel mogen blijven. Lex Dijkstra presteert echter niet en dus zal het me niks verbazen als Reggeborgh nog een vierde allrounder zoekt. Dan waren Snellink, Huizinga, Jansman of Remco Stam logische namen geweest natuurlijk. Dat heeft Orie wel aardig doorzien.

  Dit is niet iets recents, maar die interesse is er al jaren. Huizinga reed als junior al marathons bij Anema en is een begenadigd skeeleraar (en daar houdt Jillert wel van). Als je Huizinga soms op z'n gemakje ziet rondrijden in marathonwedstrijden dan snap je heel snel waarom iedere marathonploeg hem zou willen hebben. Hij is daarin zó goed. Voor Anema speelt het i.t.t. andere commerciële ploegen minder een rol of Huizinga wel of niet presteert op de langebaan (zie ook Tjerk de Boer).

Deel Deze Pagina